7.8.12

Fitness: Οι πειρασμοί του καλοκαιριού και η παγίδα της τελειομανίας





Αν ανήκετε σε αυτούς που ασπάζονται τη θεωρία του όλα ή τίποτα ίσως έφθασε η κατάλληλη στιγμή να αναθεωρήσετε. Αυτή η ανάρτηση έχει σαν σκοπό να σας προβληματίσει γύρω από το θέμα.

Στη ζωή πιστεύω δεν έχει τόσο βαρύνουσα σημασία το να είσαι 100% συνεπής όσο το να έχεις γρήγορες επαναφορές.

Μάλιστα δεν πρεσβεύω την 100% συνέπεια γιατί η ζωή είναι αυτή που είναι,είσαι πάντα ένα κοινωνικό ον και υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που η κοινωνικότητά σου σε αναγκάζει να ξεστρατίσεις από τα προγράμματα και τα πρωτόκολλά σου! 

Όχι από αυτά της άσκησης - εδώ είμαι σχεδόν κάθετος - αλλά αυτά της διατροφής.

Ο απώτατος σκοπός της ζωής είναι να βιώσουμε όσες περισσότερες στιγμές χαράς και ευτυχίας μπορούμε. Ο τρόπος ζωής που υιοθετώ χρησιμοποιεί την συστηματική άσκηση και την καθαρή διατροφή σαν τα βασικά σωματικά όπλα για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Αλλά δεν μιλάμε για μια απόλυτα γραμμική διαδικασία! Ο δρόμοs του fitness και δη του totalfitness έχει δύσκολες στροφές,αδιέξοδα,λακούβες ,παγίδες κι άλλα εμπόδια, πολλά από τα οποία είναι απρόβλεπτα!

Το ζητούμενο στην καθημερινότητα είναι η ισορροπία ανάμεσα στην πρόκληση που είναι αέναη και πανταχού παρούσα και στην άνεση που έχει ανάγκη το σώμα μας και το πνεύμα μας.

Πρόκειται για μια λεπτή ισορροπία που πετυχαίνεται μόνο από τους μύστες και σε βοηθάει να ζεις και να βιώνεις μια κατάσταση ροής ενέργειας που σου επιτρέπει να πηγαίνεις κάθε βράδυ στο κρεβάτι σου  έχοντας πετύχει στο ακέραιο τους στόχους σου και μάλιστα χωρίς να νιώθεις κουρασμένος,πολύ δε περισσότερο εξουθενωμένος.

Και σου επιτρέπει επίσης να πετάγεσαι το πρωί από το κρεβάτι σου  και να  μπαίνεις στο στίβο της ζωής με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια του νεόκοπου παίχτη σε αγαστή συνεργασία με την εμπειρία και τη σιγουριά του βετεράνου.

Στο επόμενο μέρος θα αγγίξω το θέμα πρακτικά....



Χρήστος Στρογγύλης


Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


1 comment:

  1. "να ζουμε οσο πιο καλα και εντονα γινεται χωρις να θιγουμε η να προσβαλουμε κανεναν"
    οσοι ακολουθησετε αυτη τη θεωρια θα βρειτε ευτυχια και η γυμναστικη-υγεια-προκλητικοτητα ειναι ο τροπος να το κανετε.
    μη νοιαζεστε τι λενε οι αλλοι ποτε

    ReplyDelete