22.10.12

Λιποδιαλύτες και χάπια αδυνατίσματος (1o)








Παρακολουθώ για πολλά χρόνια λόγω της ερασιτεχνικής μου ενασχόλησης με θέματα άσκησης και διατροφής τα σχετικά με λιποδιαλύτες και χάπια αδυνατίσματος.

Το ενδιαφέρον μου αυξήθηκε μετά την απαγόρευση το 2004 από τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ της κυκλοφορίας όλων των σκευασμάτων με βάση τo αλκαλοειδές εφεδρίνη.

Οι λιποδιαλύτες - ή χάπια αδυνατίσματος - με βάση την εφεδρίνη έκαναν μπαμ εκείνη την εποχή αριθμώντας πάνω από 15.000.000 χρήστες μόνο στις ΗΠΑ.

Από τότε έχουν απαγορευτεί δεκάδες άλλα ή έχουν μηνυθεί οι υπεύθυνες για την κυκλοφορία τους εταιρείες  για αβάσιμους, ανεπαρκείς και αναπόδεικτους ισχυρισμούς για τη δράση τους. Με απλά λόγια γιατί προσπαθούσαν να παραπλανήσουν από λίγο ως και πάρα πολύ τους υποψήφιους καταναλωτές.

Σενάρια που έχουμε δει και θα δούμε πολλές φορές στο μέλλον όσο οι καταναλωτές θα είναι στραμμένοι σε εύκολες και άκοπες λύσεις και όσο θα υπάρχει τόσο χρήμα στην υπόθεση.

Κι εδώ θα επικαλεστώ την κοινή λογική:

Aν ήταν αποτελεσματικοί οι λιποδιαλύτες και τα χάπια αδυνατίσματος γιατί έχει αποκτήσει διαστάσεις πανδημίας η παχυσαρκία στα προηγμένα δυτικά κράτη και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ
όπου γίνεται κατάχρηση τους και όπου τα προϊόντα με βάση την ορλιστάτη - την απόλυτη δηλαδή σταρ της εποχής - πωλούνται εδώ και χρόνια χωρίς συνταγή;

Γιατί οι παραλίες μας δεν ήταν γεμάτες από συλφίδες και Απόλλωνες αλλά αντίθετα από " σωσίβια",κοιλάρες και κατιμά;

Xρειάζεται να απαντήσω;

Mείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες μου αναρτήσεις πάνω στους λιποδιαλύτες και στα χάπια αδυνατίσματος και δεν θα χάσετε!

Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης

Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


30 comments:

  1. Καταρχήν είναι λάθος η έννοια λυποδιαλύτης. Δεν υπάρχει ουσία που να καίει απευθείας λίπος. Όλες αυτές οι ουσίες αυτό που κάνουν είναι να κόβουν την όρεξη γιαυτό καις λίπος. Επίσης αυξάνουν την ενέργεια είσαι στην τσίτα και μπορείς να κάνεις σκληρότερες προπονήσεις. Αυτά όλα μπορούν να οδηγήσουν στην καύση λίπους. Η πιο γνωστή ουσία είναι η εφεδρίνη η οποία είναι αποτελεσματική και σε μεγάλες δόσεις επικίνδυνη αλλά υπάρχουν και άλλες. Εγώ αυτό που έχω να προτείνω είναι να μείνετε μακριά από όλα αυτά. Ένας δυνατός καφές πριν την προπόνηση μας δίνει την ενέργεια και τη διέγερση που θέλουμε.

    ReplyDelete
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΑΣΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΛΑ. ΕΤΣΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΗ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. Ο ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΟΝΟ. ΑΝ ΠΧ ΚΑΝΕΙΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ 6 ΚΙΛΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΗ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ. ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ Κ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΥΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΣΙΩΣ ΗΤΑΝ 4 ΧΑΠΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΑΝΑ ΗΤΑΝ 5 ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ Κ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Ο ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΛΑ,ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΦΙΤ.

    ReplyDelete
  3. Όλγα μου με 2 ώρες γυμναστική τη μέρα
    χάνει κανείς άνετα 5 κιλά το μήνα χωρίς καμιά βοήθεια!

    ReplyDelete
  4. Καλημερα.Ποια ειναι η γνωμη σου Χρηστο για την κλενβουτερολη?clenbuterol?

    ReplyDelete
  5. Oύτε για αστείο! Πολλές παρενέργειες!

    ReplyDelete
  6. christo ti parenergies exei? iparxei pantos poli grigori apolia varous..

    ReplyDelete
  7. http://www.superskinnyme.com/clenbuterol-side-effects.html

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα Χρήστο, ξέρω ότι είναι παλιά η ανάρτηση, αλλά ελπίζω να δεις το σχόλιο...
    Ποια είναι η γνώμη σου για την L-Carnitine; Αξίζει σαν συμπλήρωμα πριν την προπόνηση; Αν ναι, πρέπει να την παίρνουμε με άδειο στομάχι πριν την γυμναστική ή δεν έχει σημασία;

    Ευχαριστώ,
    Φοίβη

    ReplyDelete
  9. Με τίποτε δεν αξίζει,ξέχνα την!

    ReplyDelete
  10. Καλησπερα Χρηστο!! Για τ stack force τς QNT τι γνωμη εχεις?

    ReplyDelete
  11. Me Acai kai Vitamini B12 kanw tipota?

    ReplyDelete
  12. Μεμονωμένη αντιμετώπιση! Αν είναι να πάρεις κάτι πάρε μια πολυβιταμίνη. Αλλά μια ισορροπημένη διατροφή δεν παίζεται με τίποτα!

    ReplyDelete
  13. Αρνητική Chris, όπως και για όλα τα συναφή! Μη καταθέτετε τις ελπίδες σας σε τέτοιες τράπεζες υποσχέσεων!

    ReplyDelete
  14. Για την σπιρουλινα σαν συμπλήρωμα πια είναι η γνώμη σας ευχαριστώ

    ReplyDelete
  15. Είναι καλή η σπιρουλίνα! Δεν είναι χημικό παρασκεύασμα! Είναι μια καλή τροφή!

    ReplyDelete
  16. Οι πολυβιταμινες ή οι πρωτείνες που κυκλοφορουν στο εμποριο ως συμπληρωματα εχουν οντως βιταμινες και πρωτεινες στην ουσια τους ή ειναι κι αυτα αερας και τσαμπα λεφτα? Ρωτάω για αυτα γιατι μονον αυτα θα έπαιρνα. Που και που χρησιμοποιω συμπληρωματα μαγιας μπυρας ως πολυβιταμινη ποια η γνωμη σου?

    ReplyDelete
  17. Κάτι κάνουν αλλά η βιοδιαθεσιμότητά τους είναι μικρή σε σχέση με τις πραγματικές τροφές!

    ReplyDelete
  18. Καλη προσεγμενη γυμναστικουλα 1:30 ωρα την ημερα με 4-5 προσεγμενα γευματα την ημερα..κλεινουμε το στομα μετα τις 7-8 το βραδυ..δεν πινουμε πολλα ποτα .δεν βαζουμε στο ποτο μας αναψυκτικα...κοιμομαστε καλα...και μερικα καλα tips ακομα. Και δεν θες ουτε λιποδιαλυτες ουτε τπτ.εχω παρει κατα καιρους παντως και δεν ειδα τπτ. Οταν εβαλα μυαλο απλα δοκιμασα πρασινονκαφε σε συνδυασμο με γυμναστικη και ποιοτικη καλη τροφη..ενας καλος "λιποδιαλυτης" ειναι να βαζεις στοχους και να τους τηρεις. Καταπληκτικο blog μπραβο και συγχαρητηρια.προσωπικα οι συμβουλες σου με εχουν σωσει τα τελευταια 3 χρονια. Ευχαριστω.

    ReplyDelete
  19. Να είσαι καλά φίλε!

    ReplyDelete
  20. Για τον φιλο που ρωτησε για την κλενβουτερολη εγω λεω μακρια.Θα δεις πολυ καλα αποτελεσματα σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα αλλα εγω παρατηρησα τρεμουλο στα χερια φοβηθηκα και το παρατησα.Αν εχεις υπομονη πηγαινε με τον παραδοσιακο τροπο

    ReplyDelete
  21. Ευχαριστούμε Άκη που μοιράστηκες την εμπειρία σου κάτι που σημαίνει ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους σου!

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Γεια σου χρηστο! Μια φιλη χρισημοποιησε το anavar..η γνωμη σου??

    ReplyDelete
  24. Xristo i gnwmi sou gia to anavar k parenergies?

    ReplyDelete
  25. Χάρη μη παιδεύεσαι. Όλα είναι αναποτελεσματικά.

    ReplyDelete
  26. Προσωπικα δεν εχω καποια εμπειρια με λιποδιαλυτες απλα θυμαμαι εναν φιλο μου που επαιρνε και οποτε βρισκομασταν ετρεμε σαν να χε πιει δεκα καφεδες κ τον ρωταγα τι εχει κ μου λεγε οτι πηρε λιποδιαλυτες καταρχας θα κανουν κακο στη καρδια φανταζομαι

    ReplyDelete
  27. Γεια σου, Χρηστο! θα ηθελα τη γνωμη σου για τη λεκιθινη. Ευχαριστω!

    ReplyDelete
  28. Μιλάς για λεκιθίνη σόγιας; Και τι επιδιώκεις με τη λεκιθίνη;

    ReplyDelete
  29. Καλησπέρα Χρήστο. Ποια η γνώμη σου για συμπληρώματα χολινης, ινοσιτολης και μεθειονινης;
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  30. Aν εννοείς σαν λιποτροπικά βοηθήματα, όχι! Για άλλες καταστάσεις μόνο μα τη σύμφωνη γνώμη γιατρού.

    ReplyDelete