7.10.12

Τοπικό αδυνάτισμα: Μπορώ να χάσω πόντους από τη μέση;









Διαβάστε επίσης: 


ΤΟΠΙΚΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ!


Ή από άλλα προβληματικά μέρη όπως γοφοί,μπούτια,πίσω μέρος των βραχιόνων κλπ;

Όχι, είναι η γρήγορη απάντηση! Όχι τουλάχιστον με τη στοχευμένη άσκηση που λανθασμένα κάνει ο πολύς κόσμος!

Κι εξυπακούεται ότι όχι με κρέμες,φόρμες,φάρμακα,wraps και λοιπές φαιδρές μεθόδους που χρησιμοποιούν χιλιάδες απελπισμένοι αδαείς, δαπανώντας συχνά πολύ  σοβαρά χρηματικά ποσά!

Πάρτε για παράδειγμα τις κρέμες για κυτταρίτιδα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες! Ενώ είναι 100% αναποτελεσματικές συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν γιατί κάτι πρέπει να κάνουν! (κάτι βέβαια που να μην απαιτεί κόπο και ιδρώτα....).

Γενετικά το λίπος είναι προγραμματισμένο να φεύγει συγχρόνως από όλο το σώμα και όχι τοπικά.

Αν κάνετε χίλιες διπλώσεις ή ροκανίσματα για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς σας να γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.

 Απλά θα γυμνάσετε τις αντίστοιχες μοίρες του ορθού κοιλιακού
αλλά το τοπικό υποδόριο λίπος θα παραμείνει αλώβητο.

 O μόνος τρόπος για τοπικό αδυνάτισμα - εκτός από το νυστέρι - είναι να μειώσετε το ποσοστό του λίπους σας  πράγμα που επιτυγχάνεται κυρίως με: 

- προσεγμένη διατροφή ποιοτικά και ποσοτικά

-  παλιά, καλή αερόβια μέσης έντασης και σχετικά μεγάλης διάρκειας.

Αν είστε σε χαμηλά επίπεδα λίπους και fit αυξήστε  την ένταση με HIIT και κυρίως σπριντ.


Να θυμάστε πάντα:

- τα βάρη είναι απαραίτητα για να διατηρείτε την πολύτιμη μυϊκή σας μάζα

- καμία άσκηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια άθλια διατροφή

- ακόμη κι αν τρώτε ακραία υγιεινά, χωρίς θερμιδικό έλλειμμα δεν μπορείτε να χάσετε λίπος

- ότι μιλάμε για αλλαγή lifestyle και όχι για εφήμερα μέτρα

- ότι η κληρονομικότητα παίζει ρόλο στη κατανομή του λίπους

- ότι η κληρονομικότητα γενικά νικιέται από ένα πολύ αποφασισμένο άτομο

- ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι της μιας νύχτας και απαιτούν υπομονή.


Μην ξαναρωτήσετε λοιπόν πως θα χάσετε πάχος στα μπράτσα,τη μέση,την περιφέρεια κλπ.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


22 comments:

  1. Καλησπερα κ συγχαρητηρια για το blog.Εξαιρετικα ενδιαφερον θεμα ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι το επιασα ακριβως.Δηλαδη αν εχω τα ιδανικα κιλα για το υψος μου αλλα θελω να αλλαξω τη δομη και να μειωσω το ποσοστο λιπους θα πρεπει να δημιουργησω θερμιδικο ελλειμα αρα να χασω κιλα σε βαθος χρονου?Κι αν μετα θελω να παω στα ιδανικα κιλα θα πρεπει να δημιουργησω πλεονασμα και να τα ξαναπαρω?Επισης αν ειμαι στα ιδανικα κιλα αλλα κανω διατροφη και γυμναζομαι δεν θα εχω γραμμωση?Ευχαριστω για την υπομονη...

    ReplyDelete
  2. Καλό μεσημέρι...
    ας υποθέσουμε ότι έχεις το ιδανικό βάρος σε σχέση με το ύψος σου(σύμφωνα με τις φόρμουλες που κυκλοφορούν και τις ξέρουμε όλοι..)..
    λέγοντας ότι θέλεις να αλλάξεις τη δομή του σώματός σου σημαίνει δύο πράγματα: μειώνεις το λίπος σου και ΑΥΞΑΝΕΙΣ την μυϊκή σου μάζα...άρα ΔΕΝ χάνεις μάζα(αυτό είναι το σωστό...και όχι η λέξη βάρος που λέμε..)...τη θέση του λίπους θα την πάρουν οι μύες σου...
    και φυσικά αυτό λέγεται γράμμωση...αν ψάξεις τα κείμενα του Χρήστου θα διαβάσεις τι λέγεται γράμμωση...

    ReplyDelete
  3. Φίλε Νασο,αυτό το επιτυγχάνει μόνο κάποιος νέος στη προπόνηση ή κάποιος που επανέρχεται μετά απο μεγάλο διάστημα απραξίας κ μόνο για λίγα κιλά(σχεδον 3).Αν δεν υπάρχει λήψη ορμονών αυτο δεν επιτυγχάνεται(δηλ. σταθερά κιλά με χάσιμο λιπους κ παράλληλη αύξηση μυών).
    Ανώνυμε δημιούργησε ένα ελαφρύ θερμιδικό έλλειμα(15%) κ εν συνεχεία προχώρησε σε ένα μικρό θερμιδικο πλεονασμό για να αυξήσεις τη μυική σου μάζα με όσον το δυνατόν λιγότερη αύξηση λίπους.
    Όποιος σας λέει οτι γίνονται ταυτόχρονα κ τα δυο ή δεν γνωρίζει πλήρως το θέμα ή αποσκοπεί σε άλλους λόγους(βλ.σύγχρονοι γυμναστές).
    Δώστε προτεραιότητα κάθε φορά στο στόχο που θέτετε ως σημαντικότερο.p

    ReplyDelete
  4. Φίλε Αντρέα έχεις δίκιο....
    στην πράξη αυτό που περιγράφεις,αυτό και συμβαίνει....
    δεν έκανα σωστή διατύπωση στο κείμενό μου...
    είναι αναπόφευκτο : αύξηση μυικής μάζας χωρίς έστω και λίγη αύξηση λίπους είναι εξαιρετικά απίθανο να μη γίνει...

    ReplyDelete
  5. Το μονο που κανεις με την τοπικη γυμναστικη ειναι να υπαρχει μια αυξηση της μυικης μαζας στην περιοχη που αλλαζει το ποσοστο του λιπους εκει και αισθητικα εισαι καλυτερα. Αλλα αν κανεις πολλα ροκανισματα πχ δεν πετυχαινεις αυξηση μαζας, αλλα μονο μυικης αντοχης. Οποτε θα πρεπει να προσεχουμε πως γυμναζουμε την καθε ομαδα αν θελουμε υπερτροφια.

    ReplyDelete
  6. christo, otan les (ακόμη κι αν τρώτε ακραία υγιεινά, χωρίς θερμιδικό έλλειμμα δεν μπορείτε να χάσετε λίπος) ti ennoeis? ti einai to thermidiko ellima?

    ReplyDelete
  7. Να τρως λιγότερες θερμίδες από αυτές που καις.

    ReplyDelete
  8. Μια ερώτηση... Η "σακούλα" της κοιλιάς ύστερα απο μια μεγάλη απώλεια βάρους (40 κιλά) πως μπορεί να επανέλθει...;

    ReplyDelete
  9. Δήμο φοβάμαι ότι η κοιλιοπλαστική είναι αναπόφευκτη!

    ReplyDelete
  10. Δήμο να ρωτήσω,δεν έκανες καθόλου γυμναστική?Είχα την εντύπωση πως αυτό το θέμα δημιουργείται με την έλλειψη άσκησης κατά την περίοδο απώλειας κιλών.Δεν μπορεί να βοηθήσει η άσκηση σε κάποιο σημείο?

    ReplyDelete
  11. Δυστυχώς λίγο! Εκείνο που ισχύει πάντως είναι ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές επαναφορές!

    ReplyDelete
  12. Ara oti k an kanei kapoios i disanalogia lipous tha einai panta ekei. Ektos an katafigei sto nisteri? Auto katallava!

    ReplyDelete
  13. Όχι βέβαια! Μακριά από νυστέρια! Με διατροφή και άσκηση κάνεις τα πάντα αλλά όχι σε τοπικό επίπεδο!

    ReplyDelete
  14. Kai pali omos i diatrofi kai askisi de tha meiosun to lipos genika? Kai oxi mono apo to topiko simeio pou sissoreuontai? Toulaxiston auto egine se mena :(

    ReplyDelete
  15. Γενικά θα το μειώσουν και συνήθως αυτό είναι το επιθυμητό,έτσι δεν είναι;

    ReplyDelete
  16. Oxi gia mia ginaika pou den exei ixnos lipous sto pano meros tou somatos k einai olo sissoreumeno sto kato. Se auti tin periptosi ti ginetai?

    ReplyDelete
  17. Εκτελείς κανονικά τα προγράμματά σου,βελτιώνεις τη διατροφή σου και βλέπεις σίγουρα αποτελέσματα!

    ReplyDelete
  18. Προβλημα:Ολα τα χρονια ειχα κλασσικο σωμα αχλαδι με λεπτη μεση ,περιφερεια και γεματα ποδια.Τωρα που πλησιαζω τα 40 εχω κανει ενα μικρο σωσιβιο γυρω απ τη μεση, απεκτησα λιπος πανω απ τους τραπεζοειδεις και η περιγερεια μου φαινεται η ειναι μικροτερη.Το σωμα μου ετσι μ αρεσει πολυ λιγοτερο απο πριν!Γιατι συνεβη αυτο;να τονισω οτι συνεβη τον τελευταιο χρονο που γυμναζομαι πιο εντατικα,κανω ΗΙΙΤ οσο μπορω και ασκησεις με το βαρος του σωματος.Τα κιλα μου ειναι ιδια με παλιοτερα ΔΜΣ 24-25.Επισης ,τωρα που τα ποδια μου ειναι πιο γυμνασμενα ειναι παλι χοντρα και τα ψωμακια φαινονται περισσοτερο.Αν ειναι να γυμναζομαι και απο αχλαδι να γινω μηλο οχι ευχαριστω.Δεν ειαμι και 60 ετων για να εχω τετοια αλλαγη.Που νομιζεις οτι οφειλεται.Τι κανω λαθος;(Διατροφη ιδια παντα...)

    ReplyDelete
  19. Τα βάρη πάντα σμιλεύουν το σώμα και βελτιώνουν την αισθητική του! Πιστεύω ότι είσαι σε ηλικία που αλλάζει το ορμονικό προφίλ σου!Πιστεύω πως η κατάσταση θα στρώσει αν επιμείνεις! Τίποτα δεν κάνεις λάθος! Και μη ξεχνάς τους παράγοντες "υγεία" κι "ενέργεια" που σίγουρα θα έχουν βελτιωθεί πολύ!

    ReplyDelete
  20. Αυτο με τις ορμονες πιστευω κι εγω οτι φταιει...Υπαρχει περιπτωση η εντονη ασκηση να εχει προκαλεσει αυξηση της κορτιζολης και να μου εμφανιστηκαν τα σωσιβια; οσο και να προσπαθω δεν αλλαζει.Και δεν μπορω να χασω με τιποτα λιπος.Κρεατα, κρεατα, κρεατα!!!!!

    ReplyDelete
  21. Εγώ πιστεύω ότι κάπου τα χαλάς στη διατροφή σου! Αυτό να ψάξεις καλά!

    ReplyDelete
  22. Καλησπέρα χρήστο κ συγχαρητήρια! Σε παρακολουθώ αρκετά συχνά κ ομολογώ ότι με εντυπωσιάζεις πάντα!
    Το τοπικό λίπος είναι όντως τεράστιο πρόβλημα κ ακόμη μεγαλύτερο η κυτταριτιδα! Αν κ έχω 18%σωματικό λίπος συνολικά , είναι όλο συγκεντρωμένο σε μηρούς-γοφούς κ δεν φεύγει με τπτ ούτε αυτό ούτε η κυτταριτιδα..
    τέλος θα ήθελα να μου ποστάρεις κάποιο πρόγραμμα ταχυδύναμης! Παίζω επαγγελματικά βόλλευ κ θέλω να βελτιώσω το άλμα μου!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete