3.11.12

Σωματική μεταμόρφωση 6 εβδομάδων: ζητούνται σύντροφοι!







Σήμερα ξεκίνησα τη σωματική μεταμόρφωση που συνηθίζω πριν από τα Χριστούγεννα.

Σας συνιστώ ιδιαίτερα μια τέτοια προσπάθεια μια φορά το χρόνο που θα σας φέρνει κοντά στα όρια σας και θα σας κρατάει σε σωστή τροχιά όλη τη χρονιά!

Μια ψυχοσωματική δοκιμασία που σας φέρνει αντιμέτωπους με το δυναμικό σας.

Είναι δεδομένο ότι η δυσμενής οικονομική - και όχι μόνο - παρούσα συγκυρία μας κάνει όλους
να αποκλίνουμε από λίγο ως πολύ από τους στόχους μας fitness.Eυκαιρία λοιπόν να αναπληρώσουμε!

Όσοι πιστοί προσέλθετε! Γνωρίζοντας καλά πλέον τα της άσκησης και διατροφής και με εξασφαλισμένη την αυτοπαρακίνηση αυτό που που συμπληρώνει το παζλ είναι η κοινωνική στήριξη.

Όταν μοιράζεσαι τους στόχους σου,όταν είσαι υπόλογος στους άλλους,όταν στηρίζεσαι και στηρίζεις τους άλλους τότε η παραίτηση δεν αποτελεί επιλογή!



Δηλώστε συμμετοχή στo inbox της σελίδας fitness στο facebook:

https://www.facebook.com/totalfitness.christos/


Όσοι είστε μαζί μου στη προσπάθεια αυτή μπορείτε να με ρωτάτε ότι θέλετε.

Παρακάτω αναφέρω σε γενικές γραμμές το πρόγραμμά μου, το οποίο δεν είναι ανάγκη να υιοθετήσετε επακριβώς αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας μέτρα.

Τη μέρα νο 1 θα κάνω σπριντ όπως περιγράφονται εδώ:



Το πρόγραμμα σπριντ που ακολουθώ για να διατηρούμαι σε πλήρη φόρμα!


Τη μέρα νο 2 θα τρέξω για 45' στον αυτόματο πιλότο που σημαίνει για μένα ένα σφυγμό περίπου 155-157.

Τη μέρα νο 3 θα τρέξω το ίδιο αφού πιο μπροστά θα έχω κάνει  20' βάρη με 15κιλα βαράκια και σύνθετες ασκήσεις όπως περίπου περιγράφονται εδώ:


Οι επόμενες  3 μέρες θα είναι τα ίδια πράγματα και με την ίδια σειρά. Την 7η μέρα θα κάνω μόνο έναν περίπατο μίας ώρας στο Σέιχ Σου.


Υπενθυμίζω τα κυριότερα λάθη σε μια σωματική μεταμόρφωση:


Aποφύγετε βέβαια όλες τις junk foods κι αν μπορείτε τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά. Όχι σε υγρές θερμίδες!

Βασιστείτε σε κοτόπουλο,γαλοπούλα,ψάρια,αυγά,ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους,εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο,πολλά ινώδη λαχανικά και αρκετά φρούτα. 

Παρεμπιπτόντως θα χρειασθώ δυο πωλητές για τη Macon (πληροφορίες www.macon.gr ).

Πρέπει να είναι απόφοιτοι ανώτερης ή ανώτατης σχολής δομικής κατεύθυνσης,έως 30 ετών,να γνωρίζουν αγγλικά και υπολογιστές και να έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου και τακτοποιημένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Βιογραφικά στείλτε μου στο christos@macon.gr.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




26 comments:

  1. Χρήστο, καλημέρα.
    Είμαι στα σαράντα δύο ,χωρίς περιττά κιλά(1,70μ. και 59 κιλά).Περπατούσα κάθε μέρα με τον άντρα μου γύρω στη μιάμιση ώρα με πολύ έντονο ρυθμό και έκανα ασκήσεις με 5κιλα βαράκια. Όμως τα έχω παρατήσει , παρά τις προτροπές του,γύρω στους 3 μήνες.Δεν είχα διάθεση, με πήρε αποκάτω .Σπίτι, παιδιά, δουλειά ,καταλαβαίνεις.Δεν βαριέσαι!
    θέλω να ξεκινήσω πάλι όμως γιατί αν δεν το κάνω θα με..χάσω.Θέλω να βρω το κίνητρό μου πάλι, την διάθεσή μου και τις αντοχές μου.Θα μπορέσω να μπω και να καταφέρω το 6βδόμαδο πρόγραμμα που προτείνεις;Προσαρμοσμένο στα μέτρα μου.Ευχαριστώ πάντως για την ..υποκίνηση.

    ReplyDelete
  2. Σίγουρα μετά τις 11.11 (και το τρέξιμο στον ΚΜΑ, στα 10κ) θα συμμετάσχω στη σωματική μεταμόρφωση, μιας κ είναι ιδανική περίοδος και αισθάνομαι οτι έχω κολλήσει. Όπως πάντα τα κάνω θάλασσα στη διατροφή. Δυστυχώς δεν έχω fb, για να έχω σημείο αναφοράς αλλά θα παρακολουθώ το μπλοκ σου.
    Ανταποδίδω τις ευχές για υγεία και αισιοδοξία
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  3. Σίγουρα γιατί θα έχεις κοντά σου εμένα και άλλους 15 συνοδοιπόρους. Ενημέρωνέ με και βάλε και το σύζυγο στο παιχνίδι!

    Παναγιώτα να είσαι πάντα καλά!

    ReplyDelete
  4. Χρήστο καλημέρα!

    εγώ έχω ήδη ξεκινήσει όλα όσα λες εδώ και τρεις εβδομάδες και τα αποτελεσματα είναι εντυπωσιακά! ήμουν στην κατηγορία ζόμπι του γυμναστηριού αλλά μετα τη γεννηση του γιού μου έγινα απλά μια παχουλή μαμά χωρις χρόνο για γυμναστήριο. φυσικά δεν κανω ακριβως τις προπονήσεις που λες αλλά είμαι στο πνευμα. εντονη δραστηριότητα και όχι πολύ διαρκεια (γιατι δεν εχω πολύ χρόνο στη διαθεσή μου) και εξω στον κήπο τις περισσοτερες φορες. η διατροφη μου εχει γίνει πολύ πιο υγειινή (και εννοείται με ελλειμα θερμίδων για εμενα. δηλώνω υπερήφανα ότι θα είμαι συντροφός σου στην μεταμόρωση των 6 εβδομάδων. ευχαριστώ για την δυναμη που μου δίνεις

    Σαπφώ

    ReplyDelete
  5. Κι εγώ είμαι υπερήφανος που θα σε έχω στο πλευρό μου Σαπφώ!

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ Χρήστο.
    όσο για τον άντρα μου αυτός δεν τα παραταει ποτέ.είναι της κίνησης έξω στη φύση και της κωπηλασίας.Γενικώς όλη η οικογένεια είναι της άθλησης.Ποδόσφαιρο ο γιος ,στίβο η κόρη....Τρεχαλητό όλη μέρα.Απλά η μαμά τα φτυσε...Που θα πάει όμως .Θα το βρω πάλι...
    Σοφία

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα,
    όπως έχω ξαναγράψει γυμνάζομαι σπίτι με Kettlebell και qigong,που από πλευράς αεροβικής είναι αρκετά εντατικό για την φυσική μου κατάσταση.
    Θα ξαναρχίσω το περπάτημα που το σταμάτησα λόγω έλλειψης χρόνου.
    Η ιδέα να κάνω κύκλους με γρήγορο περπάτημα για πχ 30'' και διάλειμμα πιο αργό περπάτημα πχ 15'' είναι καλή?

    ReplyDelete
  8. καλησπερα σε όλους.
    παρακολουθω το blog καιρο τωρα και το βρισκω αρκετα σωστο σε πολλα θεματα, εχω μαλιστα υιοθετησει και μερικες πρακτικες απο αυτες που αναφερονται.
    προσφατα ομως μπηκα και στο facebook account, και δεν γινοταν να μην παρατηρησω ολες αυτες τις φωτογραφιες με αυτα τα υπερτελεια σωματα.
    οποτε η ερωτηση ειναι η εξής:
    γίνοντια αυτά χωρις συμπληρώματα διατροφής???
    μην τρελαθούμε κι'ολλας.
    και δεν ρωτάω απο ματαιοδοξία, αλλα με θεωρώ πρακτικό άνθρωπο και θέλω να έχω έναν στοχο συγκεκριμένο...και η εικόνα ειναι και αυτος ενας (περα απο το προφανές της υγείας).
    καλη συνέχεια σε όλους.

    ReplyDelete
  9. Φίλε georgekon τα συμπληρώματα διατροφής δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο, για να μην πω ότι δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Μην μπερδεύεις τα συμπληρώματα που είναι κυρίως για να οικονομάνε οι εταιρίες με τα στεροειδή. Η σωστή ερώτηση είναι ¨γίνονται αυτά χωρίς αναβολικά στεροειδή???¨ Η απάντηση είναι ότι γίνεται να φτιάξεις ένα ωραίο και δυνατό σώμα με σωστή προπόνηση αλλά μέχρι ένα όριο. Τα στεροειδή μπορούν να σε μεταμορφώσουν αλλά είναι επικίνδυνα για την υγεία σου. Τα περισσότερα από τα μεγάλα και εντυπωσιακά σώματα έχουν χτιστεί με χρήση τέτοιων ουσιών.

    ReplyDelete
  10. Από γαλακτοκομικά ούτε γιαούρτι 2%??

    ReplyDelete
  11. Φιλε Χρηστο ευχαριστω πολυ για την υπερπολυτιμη βοηθεια που μας δινεις τοσο καιρο με ολα τα αρθρα σου.Θα μπω κι εγω στο προγραμμα γι αυτο εχω καποιες αποριες.1)την ημερα με τα βαρη θα ξεκιναμε κανοντας 20'βαρη και μετα 45' τρεξιμο;2)Αντι για βαρη μηπως μπορω να κανω ασκησεις με το ιδιο σωματικο βαρος;Να 'σαι καλά Dimitris

    ReplyDelete
  12. Λυσάνιε είναι στο πνεύμα το διαλειμματικής. Απλά αύξησε την ένταση όσο μπορείς.

    ReplyDelete
  13. Georgekon μη δίνεις σημασία στις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες είναι ποιητική αδεία. Τα κείμενα πρόσεχε. Ο φίλος ανώνυμος απάντησε σωστά!

    ReplyDelete
  14. Γιαουρτάκι τρώγε,δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Απόφυγε τι γάλα!
    Εγώ τα κατήργησα γιατί είχα κάποια δυσανεξία.

    ReplyDelete
  15. Δημήτρη ναι και στα δύο!

    ReplyDelete
  16. Χρηστάρα είμαι ΠΑΝΤΑ μαζί σου , αν και αναρρώνω από πρόσφατο (πριν περίπου 2 μήνες..) χειρουργείο για σπασμένο μηνίσκο !!!Με όση ένταση μου επιτρέπεται και με τη "δύναμη πνεύματος" που πλανάται άφθονη λόγω του totalfitness πάω να φτάσω στο στόχο !!!!!
    Με εκτίμηση
    Γιώργος-Κρήτη

    ReplyDelete
  17. Χρήστο γεια χαρά. Έχω 2 απορίες. Την ημέρα με τα βάρη ακολουθεί τρέξιμο 45 λεπτών ή σπριντ; Mπορώ να βάλω στη 2η μέρα και κάποια σπριντ στο 45 λεπτο; Να΄σαι καλά και να ξέρεις έχεις πολλούς συνοδοιπόρους.

    ReplyDelete
  18. Γιώργο περαστικά φίλε!

    Κώστα ακολουθεί τρέξιμο 45' γιατί βάρη και σπριντ είναι ζόρικα μαζί!

    Μπορείς τα πάντα αλλά φοβάμαι την υπερπροπόνηση κι έχουμε μπροστά μας μαραθώνιο! Ο αριθμός 42 ημέρες που επέλεξα δεν είναι τυχαίος!

    Σήμερα 8η μέρα και βλέπω θεαματικά αποτελέσματα κυρίως στα επίπεδα της ενέργειας μου!

    ReplyDelete
  19. καλησπερα,
    Χρηστο η σειρα σπριντ-αεροβικη-βαρη +αεροβικη ειναι τυχαια η εχει και αυτη την σημασια της?
    παμε θα τα καταφερουμε ηδη περασαν 8 για σας 4 για μενα.
    θυμαρισιο μελι Καλυμνου

    ReplyDelete
  20. Είναι έτσι δομημένο το πρόγραμμα ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν ο κίνδυνος της υπερπροπόνησης!

    ReplyDelete
  21. καλησπέρα Χρήστο,φετος θα κάνεις τίποτα παρόμοιο?αν ναι κράτα μας ενήμερους..
    συχγαρητήρια για την ωραία δουλειά που κανεις και μας ανοίγεις τα μάτια

    ReplyDelete
  22. Φέτος κάνω αλλαγές στη διατροφή μου! Η διατροφή είναι τελικά η πιο κρίσιμη παράμετρος!

    ReplyDelete
  23. Χρήστο δεν ανοίγει το link για τα σπρίντ

    ReplyDelete
  24. Τώρα πρέπει να είναι οκ!

    ReplyDelete
  25. Χρήστο θέλω να ξεκινήσω το πρόγραμμα ωστόσο έχω να γυμναστω περίπου 3 εβδομάδες και νιώθω λίγο ντεφορμέ. Καλύτερο θα ήταν να κάνω μια βδομάδα προετοιμασία και μετά να ξεκινήσω ή να ξεκινήσω κατευθείαν απλά πιο συντηρητικα;

    ReplyDelete