25.11.12

Αν οι θερμίδες είναι ΟΚ, τρώμε ότι θέλουμε;









Διαβάστε επίσης:



Fitness: Γιατί να ζω σαν γατάκι και όχι σαν πάνθηρας;





Η σύντομη απάντησή μου είναι όχι! Δεν τρώμε ότι θέλουμε γιατί πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η υγεία μας και έπονται μακράν η σωματική σύνθεση (ποσοστό λίπους), η μυϊκή μάζα,οι κοιλιακοί κλπ!

Είμαι οπαδός της θέσης - προσοχή όχι δόγματος - "τρώτε καθαρά!". 

Και με το καθαρά εννοώ θρεπτικά πυκνές και κατά το δυνατόν ανεπεξέργαστες τροφές έτσι όπως τις δημιούργησε η μητέρα φύση.

Αν λοιπόν είσαι μέσα στις θερμίδες συντήρησής σου και υιοθετείς ένα λογικό λόγο μακροθρεπτικών στοιχείων νομιμοποιείσαι να τρως ότι θέλεις;

Όχι λέω εγώ! 

Δεν είμαι υποχόνδριος,δεν είμαι δογματικός όπως μερικοί μου προσάπτουν!
Αλλά αφού μπορώ να ρίξω στη μηχανή μου την πιο καλή βενζίνη θα το κάνω έστω και καθαρά ψυχολογικούς λόγους αν και όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε  το θέμα δεν είναι μόνο ψυχολογικό.

Γιατί να φάω άσπρο ψωμί αφού υπάρχουν υπέροχα και νοστιμότατα ψωμιά πολύσπορα και με αλεύρι ολικής άλεσης;

To ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα άσπρα ζυμαρικά ή το άσπρο ψωμί,τις κοινές σοκολάτες του εμπορίου,τα δημητριακά πρωινού κλπ.

Δεν μιλάω καθόλου για τις συνήθεις junk foods γιατί νομίζω ότι κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα ακόμη και για τους μέτρια συνειδητοποιημένους.

Δεν είναι πρωτεύον ζήτημα η γράμμωση και οι κοιλιακοί και λυπάμαι ειλικρινά αν ανήκετε σε αυτήν τη σχολή σκέψης!

Το πρωτεύον ζήτημα είναι η ενίσχυση του οργανισμού μας με όσο το δυνατόν περισσότερα μικροθρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία,φυτοχημικά κλπ. 

Πραγματική θωράκιση της υγείας μας και απεριόριστη ενέργεια για να δικαιώσουμε τη σύντομο πέρασμά μας από τη ζωή!

Αν μπορείς κανείς να συνδυάσει και τα δύο τότε αξίζει υπόκλισης.

Δεν μου αρέσει κι εμένα η ακαμψία και ο διατροφικός καθωσπρεπισμός. 

Επιζητώ την ευελιξία! Αλλά από την άλλη είμαι και συνειδητοποιημένος ! Δεν με γοητεύουν οι junk foods! Tρώω καθαρά κατά 90% και φυλάω το υπόλοιπο για τις κοινωνικές μου υποχρεώσεις!

Δεν μπορείτε στο 90%;

Νο problem! Πάτε για 80! Για 70%!

Όχι όμως παρακάτω αν παίρνετε την υγεία σας και την εμφάνισή σας κάπως στα σοβαρά!

Συμπέρασμα

Η υγεία προηγείται των πάντων στην υπόθεση fitness! Κι επίσης από το καλά υπάρχει και το καλύτερα κι αυτό το παιχνίδι είναι αέναο!




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

14 comments:

  1. Καλημέρα Χρήστο!χρησιμοποιω μόνο φυσικά προϊόντα και ενα σεικ που μου έδωσε μυϊκή μάζα ήταν το γάλα με μπανάνα και μέλι σε αναλογία 250 μλ γάλα,1 μπανάνα και1κουτ σούπας μέλι!θελω να σε ρωτήσω άμα αυτο μετά απο προπονηση με βάρη καθώς και 12λεπτη διάλειμματικη προπονηση ενδείκνυται τοσο για αύξηση μυικου γλυκόγονου όσο και για αύξηση της αύξητικης ορμονης;να σε ενημερώσω οτι γυμνάζονται πάντα μεσημέρι ,αμέσως μετά καταναλωνω το σεικ και μέσα στο 45' που ακολουθεί ακολουθώ διατροφή ισορροπημένη με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες σε μικρή αναλογία!πιστευω οτι είσαι ο μόνος που γνωρίζει σε βάθος το φάσμα διατροφής γυμναστικής για αυτο και ελπίζω σε μια απάντηση σου!σε ευχαριστω εκ των προτέρων!

    ReplyDelete
  2. Ξέρεις τι κάνεις! Απλά μέγιστη μεταπροπονητική αύξηση της αυξητικής ορμόνης απαιτεί τη μη λήψη απλών σακχάρων!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προτείνεις δηλαδή κατάργηση του μελιού;σε ευχαριστώ για την απάντηση!συνεχισε την παρά πολυ καλη προσπάθεια που κανεις!

      Delete
  3. Όχι γενικά! Μόνο όταν πας για μέγιστη αυξητική ορμόνη! Τότε δεν πρέπει μεταπροπονητικά!

    ReplyDelete
  4. Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον οδηγό διατροφής για supermarket ''Από το ράφι στο καρότσι'', από τις εκδόσεις medNutrition και με βοήθησε πολύ στις διατροφικές μου επιλογές! Εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το βρείτε εδώ: www.mednutrition.gr/eshop/apo-rafi-sto-karotsi-odigos-diatrofis-sto-supermarket

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Χρήστο, Ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ από ένα 59ρη άνεργο. Χρησιμοποιώ αυτα που λες τωρα που εχω άφθονο χρόνο στο σπίτι και έχω παρατηρήσει βελτίωση. Βέβαια αντιδρώ σαν παιδί καμια φορά.. :-) Έχω κατεβάσει και ένα τζαμπε πρόγραμμα LOSIT sto PC που μετρά θερμίδες που τρως και που καις μέσο ασκήσεων :-) Γενικά τρέχω 10 χιλιόμετρα καθε μερα σχεδόν και το πρωί γυμναστική και με βάρη .. των 5 κιλών ακόμα, μισή ωρα μπάνιο στη θάλασσα το μεσημέρι ... Είμαι στο 2ρο μηνα και ανεβάζω ρυθμούς σιγα σιγα .. έχω χάση 10 κιλά σε αυτούς τους δυο μηνες:-)

    ReplyDelete
  6. Συνέχισε ακάθεκτος και όλα θα σου έρθουν καλύτερα στη ζωή!

    ReplyDelete
  7. dld emeis pu ftasame stin grammosi trogontas KAI junk food kata diastimata eimaste eksogiinoi?

    ReplyDelete
  8. dld emeis pu ftasame stin grammosi trogontas KAI junk food kata diastimata eimaste eksogiinoi?

    ReplyDelete
  9. Όχι βέβαια! Ή είστε κάτω των 25-27 ετών ή ανήκετε στους προικισμένους γονιδιακά!

    ReplyDelete
  10. Χρήστο καλησπέρα και ευχαριστώ για το εξαιρετικό σου μπλοκ... Σε παρακολουθώ και μαζί με τη γυναίκα μου, αλλάζουμε σιγά σιγά και διατροφικές συνήθειες, αλλά και γυμναστική...

    Πώς εξηγείται το φαινόμενο, να τρώω-κάποτε- σαβούρα, πολύ κόκα κόλα, πολύ κρέας -σε βαθμό κακουργήματος- αλλά να μη βάζω κιλά, λόγω της εκτεταμένης άσκησης... Αυτό περιελάμβανε πολλή ποδηλασία, με έντονο τρόπο και ώρες πολλές -κούρσα- και ήμουν στεγνός -και με καμμένη μυική μάζα δυστυχώς όπως οι περισσότεροι ποδηλάτες... Επιπρόσθετα, θέματα υγείας δεν υπήρχαν ποτέ... Μιλώ για ηλικία χρονών, με συνεχές αθλητικό παρελθόν, ύψους 1.80 και κιλών 72...

    Όταν σταμάτησα την ποδηλασία, πήρα 22 κιλά σε 11 μήνες...

    Θέλω να πω, μήπως έχει περισσότερη σημασία το τι καίμε τελικά, παρά το τι τρώμε ή απλά το παραπάνω ήταν θέμα ηλικίας ή οργανισμού?

    Συνέχισε, είσαι έμπνευση...Μαζί σου έχασα ήδη 9 κιλά... :)

    ReplyDelete
  11. Kαι τα δύο έχουν σημασία σαφώς! Ένας άνθρωπος που προπονείται εξαντλητικά δεν παίρνει βάρος με τίποτα. Το βίωσα όταν έτρεχα πολλά χιλιόμετρα. όταν τα έκοψα πήρα κιλά αλλά επειδή ήξερα τι να φάω κι έκανα βαριά βάρη τα πήρα όμορφα έτσι ώστε να γίνω μια καλύτερη βερσιόν μου. Το τίμημα είναι ότι προσέχω φοβερά το πόσο και τι τρώω!

    ReplyDelete
  12. Γλύκα δεν τρως καθόλου...?

    ReplyDelete
  13. Ποτέ! Δεν τα έχω ανάγκη! Κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά για τα δικά μου στάνταρ!

    ReplyDelete