16.12.12

Σωματική μεταμόρφωση: έφθασε στο τέρμα!







Διαβάστε επίσης:



Σωματική μεταμόρφωση 6 εβδομάδων: ζητούνται σύντροφοι!



Την Παρασκευή 14/12 μια προπόνηση με δυνατά σπριντ οριοθέτησε κι αυτήν τη σωματική μεταμόρφωση που εφαρμόζω μια φορά το χρόνο αναζητώντας τα όρια μου! Είναι μια διαδικασία που μπορεί να σε φέρει σε κατάσταση top fitness.

Λοιπόν παιδιά πράγματι το fitness δεν έχει όρια! 

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις πιάσει κάποια κορυφή κι εφησυχάζεις έρχεται μια νέα πραγματικότητα για να συντρίψει τον εφησυχασμό σου!

Παιχνίδι χωρίς τέλος είναι το fitness και αν το βιώνεις σαν παιχνίδι θα είσαι πάντα κερδισμένος! 

Αν το βιώνεις όμως σαν αγγαρεία ή σαν απάνθρωπη δοκιμασία άστο καλύτερα!
Δούλεψε το πρώτα στο μυαλό σου - εκεί άλλωστε υστερεί ο κόσμος - και μετά πέρασε το και στην πράξη!

Τα αποτελέσματα εν συντομία ήταν πολύ καλά. Έχασα 4 κιλά διατηρώντας τη μυϊκή μου μάζα. Τα επίπεδα της ενέργειας μου φαίνονται περισσότερο αυξημένα κι επίσης η πνευματική μου διαύγεια.

Να το πω απλά:  όλα πλέον φαίνονται πιο εύκολα.

Από πλευράς διατροφής άγγιξα το τέλειο εκτός από ένα cheat meal το Σαββατοκύριακο που κι αυτό έχει τον σκοπό του.

Από πλευράς άσκησης είχα κάποια εμπόδια από κρύο,βροχή ,αέρα και μικροτραυματισμούς αλλά βέβαια όχι ικανά να με κάμψουν.

Τα 45λεπτα προγράμματα αερόβιας ήταν πολύ αποτελεσματικά στο κάψιμο θερμίδων με 670 θερμίδες ανά προπόνηση. Σ' αυτό βέβαια βοήθησε η απότομη ανηφόρα της διαδρομής μιας και σε επίπεδη διαδρομή δεν μπορεί με τίποτα κανείς να κάψει τόσες θερμίδες.

Τα βάρη βαριά και με λίγες επαναλήψεις για να προφυλάξω τη μυϊκή μου μάζα. Παρέλειψα όμως τις ασκήσεις των ποδιών γιατί με τόσο τρέξιμο ερχόταν too much!

Όσο για τα σπριντ είναι σαν να φλερτάρεις συνέχεια με τον τραυματισμό και γι αυτό συνιστώ να τα παραλείπουν σε φάσεις σωματικής μεταμόρφωσης όσοι δεν έχουν πολύ βαθιά υποδομή.

Ήξερα ακριβώς πως έπρεπε να γυμναστώ και να φάω και είχα την δέουσα αυτοϋποκίνηση. 

Αυτήν όμως τη φορά είχα επί πλέον τη στήριξη εκατοντάδων αναγνωστών μου από το facebook κάτι που με έκανε να νιώθω υπόλογος απέναντί τους. Απλά δεν υπήρχε περιθώριο να τα παρατήσω!

Ξεκίνησα τη μικρή αυτή πορεία με 20 συντρόφους αλλά  από την 25η μέρα και εντεύθεν έχασα επαφή και με τον τελευταίο. Ελπίζω κάποιοι να ολοκλήρωσαν!

Επόμενοι στόχοι;

Kατ' αρχήν συνεχίζω την μεταμόρφωση. Σήμερα είναι η 44η μέρα και θα το πάω έως ότου αντέξω. Χθές προπονήθηκα με 39 πυρετό στο Σέιχ Σου οπότε δεν βλέπω προς το παρόν κάτι να με σταματάει Σημειωτέον ότι ο πυρετός κόπηκε μαχαίρι αν αυτό λέει κάτι.

Από πλευράς fitness πάντως ο στόχος μου για το 2013 θα είναι να βρίσκομαι συνεχώς σε κατάσταση peak fitness. Ο τρόπος που αισθάνομαι τώρα το κάνει να φαίνεται σαν η μόνη λογική επιλογή!

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




6 comments:

  1. Εγώ ναι μεν δεν δήλωσα συμμετοχή στο φεις, γιατί δεν έχω, ωστόσο ξεκίνησα το πρόγραμμα στις 19.11 κ συνεχίζω ακάθεκτη έως τις 25(για τα Χριστούγεννα φυλάω πάντα την πιο δυνατή μου προπόνηση, έτσι για δώρο!)
    Συνεχίζω δηλαδή ακάθεκτη, οπότε δεν είσαι μόνος!
    Το πρόγραμμα ήταν το δικό σου με προσαρμογές στα δικά μου μέτρα. δλδ
    1η μέρα: Σπρίντ, όπως ακριβώς τα περιγράφεις.
    2η μέρα: 45΄τρέξιμο όπως το περιγράφεις
    3η μέρα: 20-30΄προπόνηση στο σπίτι είτε με βαράκια είτε ασκήσεις ιδίου σωματικού βάρους κ την αερόβια σου την κάνω μίξ. Δλδ ενδιάμεσα σε κάθε άσκηση κάνω 50 επαν. σκοινάκι όσο πιο γρήγορα μπορώ.
    Μετά επανάληψη κ την 7η μέρα χειρονακτικές εργασίες(μάζεμα ξύλων, καθαριότητα) ή το θαλάσσιο σπορ που κάνω αν το επιτρέπει ο καιρός.
    Οι προπονήσεις αυτές σε συνδιασμό με προσεγμένη διατροφή και αποχή από τη ζάχαρη(όπως σου έχω αναφέρει στο mail)κ μείωση του άσπρου αλευριού πραγματικά με έχουν μεταμορφώσει. Τόσο σωματικά όσο κ εσωτερικά καθώς πραγματικά αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχουν όρια κ όταν συνειδητοποιείς κάτι τέτοιο αισθάνεσαι ελεύθερος!
    Να αναφέρω βέβαια πως δεν έχω δεί απώλεια κιλών, όπως όμως δεν έχω δει κ την κυτταρίτιδά μου στα πόδια εδώ κ μερικές εβδομάδες!!! Επίσης τα ρούχα μου κάνουν τέλεια!
    Χρήστο είσαι τρομερή πηγή έμπνευσης!
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  2. Ξέχασα να αναφέρω πως οι 6 εβδομάδες ολοκληρώνονται την 31η Δεκεμβρίου.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  3. Καλή δουλειά κάνεις Παναγιώτα!
    Keep on!

    ReplyDelete
  4. Και εγω συνεχίζω παρόλα τα εμπόδια. Λογω άσχημου κρυολογίματος έχασα σχεδόν μία εβδομάδα. δυστωχώς πρίν από αυτό είχα χάσει και το κουράγιο μου οπότε ξαναξεκίνησα από την αρχη. αυτη τη στιγμή διανύω την τρίτη εβδομάδα. χθες αυξησα για δευτερη φορα μισό κιλο στα βαρακια μου που το βρίσκω μεγάλο επίτευγμα! Σε ευχαριστώ για την δύναμη και το κουράγιο που μου δίνεις να συνεχίζω!

    ReplyDelete
  5. Συγχαρητήρια,πρώτιστα για την διάθεση για καλή υγεία και φυσική κατάσταση,εγώ μάλλον πρέπει να προσέξω πιο πολύ την διατροφή μιας και κάποιες μπουγάτσες τις τρώω...:)

    ReplyDelete
  6. Cant understand the language :( Please write some posts in English !

    ReplyDelete