3.5.13

Άσκηση στο γυμναστήριο; Την κάνεις λάθος φίλε!







Λιγότερο λίπος- περισσότεροι μύες: Τι διατροφή;(2)



Ή να πω καλύτερα φίλη;

Γιατί μάλλον οι γυναίκες ταιριάζουν καλύτερα στο παρακάτω προφίλ:

- δεν κάνουν επαρκή βάρη ή και καθόλου βάρη γιατί τρέμουν μήπως γίνουν
υπερβολικά μυώδεις

- κάνουν πολύωρη,χαλαρή αερόβια σε διαδρόμους δίκην χάμστερ

- περικόπτουν τις θερμίδες τους οδηγούμενες σε μια μικρότερη και χειρότερη βερσιόν του εαυτού τους και μάλιστα προσωρινή γιατί στραπατσάρουν άγρια το μεταβολισμό τους

- αποκτούν ψύχωση με τους δείκτες της ζυγαριάς.

Θα το 'χετε συναντήσει συχνά το προφίλ αυτό,ε; Ίσως μάλιστα να εμπίπτετε κι εσείς σ' αυτό!

Θα κοκορευτώ τώρα αλλά δεν πειράζει! Από τότε που ανέβασα το blog αυτό,εκατοντάδες γυναίκες και άντρες άλλαξαν τον τρόπο που γυμνάζονται και τρώνε με αποτέλεσμα να αλλάξει το σώμα τους,η υγεία τους και η διάθεσή τους σε χρόνους ρεκόρ και να βρουν αυτό που χρόνια έψαχναν σε λάθους ατραπούς!

Για να χάσετε κιλά κυρίες μου δεν υπάρχει καλύτερη οδός από τα βάρη! Τα βάρη δίνουν μύες και οι μύες είναι ότι το καλύτερο για ένα αυξημένο βασικό μεταβολισμό! 

Κι αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, το ορμονικό του προφίλ είναι τέτοιο που δεν τους επιτρέπει να γίνουν ογκώδεις!

 Ο μόνος κίνδυνος είναι να γίνουν σέξι! Αυτό το "τονωμένο" σώμα που ονειρεύονται κι επιδιώκουν δεν είναι τίποτα άλλο από τους μύες που εξορκίζουν.

Οι περιοριστικές αντιλήψεις με τις οποίες έχουν εμποτιστεί παιδιόθεν οι γυναίκες είναι που τους οδηγούν σε λάθος μονοπάτια σε ότι αφορά το fitness!

Oι γυναίκες μπορούν ότι και οι άντρες και μάλιστα υπάρχουν πολλές γυναίκες που με τις επιδόσεις του φέρνουν εμάς τους άντρες σε αμηχανία!

Αλλά θα πρέπει να αλλάξουν το πλαίσιο της σκέψης τους και να βγουν έξω από τη ζώνη άνεσής τους!

Τι προτείνω:

Σταδιακά αφήστε τα 3κιλα και 4κιλα βαράκια και πάτε σε αισθητά βαρύτερα. Ασκηθείτε 2-3 φορές την εβδομάδα με συντομότερα κι εντατικότερα προγράμματα.

Όχι ασκήσεις απομόνωσης αλλά σύνθετες ασκήσεις όπως καθίσματα.προβολές, άρσεις θανάτου,κωπηλατικές,πιέσεις στήθους και ώμων κλπ.

Μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα σετ. Όχι πάνω από 60"!

Διάρκεια άσκησης όχι πάνω από 45'. Αν είστε άνετη στο διάστημα αυτό, αυξήστε την ένταση και όχι τη διάρκεια!

Τα προγράμματα αυτά θα σας μεταμορφώσουν σε 2-3 μήνες. Αν κάνετε και αερόβια ελαττώστε κι εδώ το χρόνο και πάτε κατά προτίμηση σε αναερόβιες,πιο απαιτητικές μορφές όπως τα σπριντ!

Από φαγητό μη πάτε σε περιοριστικές δίαιτες ή αν πάτε να είναι ήπιου θερμιδικού ελλείμματος. Να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα με βάση πρωτεΐνη, καλά λίπη και κυρίως ινώδεις υδατάνθρακες. Διαβάστε με πολύ προσοχή το λινκ!

Eπιγραμματικά:

- να γυμνάζεστε σαν τους άντρες και σκληρότερα από αυτούς!
- πιάστε τα βάρη και κάντε τα να στενάξουν!
- αφήστε σιγά σιγά τους διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά!
- βάλτε τα σπριντ στο πρόγραμμά σας!
- πετάξτε τη ζυγαριά σας!
- αποφύγετε να γίνετε κι εσείς μια λεπτότερη σακούλα με κόκαλα και λίπος!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 

Χρήστος Στρογγύλης


-

14 comments:

  1. Νομίζω πως τα λες πολυ καλα Χρήστο!!!εδω κ 2εβδομάδες κανω το προγραμμα σου 'για εκρηκτικό κορμι'και σαν να είδα βελτίωση.Αλλα δυστυχώς με μπερδεύει η ζυγαριά,διότι δεν χανω βάρος.φυσικα διάβασα τις απόψεις για το βάρος κ μάλλον θα σταματήσω να ζυγιζομαι!!!Θα ήθελα και την γνώμη σου για τις ζυγαριά -λιπομετρητες,είναι αξιόπιστες;;;ευχαριστω πολυ .Ολγαd

    ReplyDelete
  2. ....σε όλα αυτά προσθέστε 7 με 10 λεπτά καλό σκοινάκι και .....you are in heaven on earth !!!!
    Γεια σου ρε Χρηστάρα μου !!!Για άλλη μια φορά περιεκτικότατος και απλός !!
    Με εκτίμηση
    Γιώργος-Κρήτη

    ReplyDelete
  3. Συμφωνουμε σε ολα. 15 χρονια γυμναζομουν και μονο τα τελευταια 2 χρονια ειδα διαφορες στο σωμα μου οταν εβαλα πραγματικα πολλα κιλα στα μηχανηματα και εκανα αναγκαστικα τις ασκησεις με αργοτερο ρυθμο. τα πιασιματα ηταν βαθυτερα και χωρις να αλλαξω κατι στη διατροφη μου τα πρωτα αποτελεσματα φανηκαν σε λιγες εβδομαδες.
    οποτε οντως θελει πολλα κιλα αργες κινησεις και εκρηκτικοτητα και παθος οσο το σωμα ζεσταινεται και δυναμωνει.
    αυτα απο μενα καλη ανασταση!

    ReplyDelete
  4. Kαλησπερα θα ήθελα πολυ να μάθω αν η ζυγαριά -λιπομεττήρηση είναι αξιόπιστη η απλά βγάζει αποτελέσματα βάση δεδομένων που προσθέτουμε εμείς!με ενδιαφέρει πολυ η γνώμη σας!ευχαριστω πολυ κ καλη ανάσταση σε όλους!

    ReplyDelete
  5. Kατά την άποψή μου όχι αξιόπιστη!

    ReplyDelete
  6. eτι γίνεται όταν ένας τραυματισμός που εξελίσσεται σε χρόνιο πρόβλημα σε καταρακώνει ψυχολογικά και σε κάνει να φοβάσαι τα βάρη- τα οποία πραγματικά πιστεύω οτι είναι ό,τι καλύτερο για το γυναικείο σώμα. πραγματικά με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου

    ReplyDelete
  7. Έχω ξεπεράσει αρκετά προβλήματα με την άψογη δίαιτά μου,με υπομονή και συντηρητική άσκηση!Κάνε μικρότερα βάρη μέχρι να αποθεραπευθείς!

    ReplyDelete
  8. Προσπαθώ να πάρω όγκο κανω 3 σετ και εγω ελατωσει τις επαναληψεις στις 6 η τελευταια να βγαινει παντα πολυ δυσκολα.θα ηθελα να σε ρωτησω στη φαση αυτη ειναι καλυτερα να γυμναζομαι 3 φορες την εβδομαδα ολο τα μερη τ σωματος θα μου δωσει καλα αποτελεσματα?η σε ασκησεις απομονωσεις?π.χ δευτερα ποδια,τριτη στηθος,τεταρτη ομους?Εγω προσωπικα γυμναζομαι Δευτερα ποδια,τριτη στηθος,τεταρτη ομους και παρασκευη ολο τ σωμα.ποια ειναι η γνωμη σου?

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα,
    Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα να κάνω όσα προτείνει ο Χρήστος,πιο δυναμικά προγράμματα-προγράμματα με kettleblels τους τελευταίους μήνες, και είδα πράγματι διαφορά και στο σώμα και στην ζυγαριά...

    ReplyDelete
  10. Καλημερα! αυτο με τις γυναικες που νομιζουν οτι θα γινουν μποντι μπιλντερς εχει παραγινει. ειμαι γυναικα, κανω βαρη απο μικρη αλλα συνεχομενα κανω εδω και 4 χρονια. ειμαι 1.70, 58 κιλα και κανω 60 κιλα παγκο, πιεσεις με 13κιλα κτλ. ΔΕΝ προκειται να γινω οπως το φανταζονται καποιες ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ! δεν ειμαστε αντρες! ισα ισα, το σωμα εχει σμιλευτει καπως (καθ'οτι και 40 χρονων) και εδω και λιγο καιρο εχω ξεκινησει και διατροφη με βοηθεια ειδικου. Ορματε κοριτσια! δεν υπαρχει καλυτερη γυμναστικη. δεν προκειται να γινετε αντρες, μην αγχωνεστε!

    ReplyDelete
  11. Καλησπέρα κύριε Χρήστο τους πρώτους μήνες στις προπονήσεις μου μπορούσα να αυξήσω τα βαρη σταδιακά. Ξεκίνησα απο 2κιλα και 3κιλα και εχω φτάσει στα 7κιλα (μιλάμε για ασκήσεις όπως πιέσεις σε παγκο).Τώρα τελευταία όμως έχω κολλησει στα 7κιλα και δε μπορώ να τα αυξήσω νιώθω οτι πάει καιρός που μένω στάσιμη. Υπάρχει κάποια εξήγηση γι αυτο? Τι μπορώ να κανω για να ξεπεράσω αυτο το σημείο που έχω κολλησει? Απο τον περσινό Μάιο έχω χασει 12 κιλα και τώρα εχω ρίξει την προσοχή μου στο να φτιάξω το σώμα μου. Κάνω διαλλειματικη νηστεία τους τελευταίους 3μηνες έχω ξεχάσει τα junk food ακολουθώ μια καλη και υγιεινή διατροφή με βάση την πρωτεΐνη και κάνω προπονήσεις 3 φορές τη βδομαδα. Σε τι μπορεί να οφείλεται η στασιμότητα ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν μπορείς να ανεβάζεις κιλά επ' άπειρον. Μπορείς όμως προοδεύσεις αυξάνοντας τις επαναλήψεις,τα σετ και μειώνοντας τα διαλείμματα. Δοκίμασε και δες τι γίνεται.

      Delete
  12. Μια απορεια-ενσταση....στα μεγαλυτερα βαρη(για 8-10reps μιλαω) νοιωθω πως εχω αναγγη για μεγαλυτερο διαλειμα.πλεων εχω παψει να κοιταω χρονο διαλειματος αν και μαλλον δε ξεπερναει τα 90"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με τα μεγάλα διαλείμματα - εννοείται ότι μεγαλώνουμε ανάλογα τα βάρη - πάμε περισσότερο για όγκο. Με τα μικρότερα διαλείμματα - μειώνοντας παράλληλα τα βάρη - πάμε περισσότερο για conditioning / φυσική κατάσταση.

      Delete