9.6.13

Απώλεια λίπους: Λιποδιαλύτες και διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες (2)








Διαβάστε επίσης:


Απώλεια λίπους: Τα πράγματα στη θέση τους! (1)



3. Μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες δεν είναι παρά μόνο μια προσωρινή λύση για να χάσει κανείς βάρος (που πολλές φορές  είναι απλά μύες και νερό)!

Μια τέτοια διατροφή έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα! Σας συνιστώ να διαβάσετε τη σχετική σειρά από τα 3 άρθρα που μπορείτε να βρείτε εδώ:


Oι διατροφές αυτές πρέπει να ακολουθούνται για μικρά διαστήματα γενικά! Και να κόβονται κυρίως οι αμυλώδεις υδατάνθρακες κι όχι οι ινώδεις.

Καλό είναι να στρέφεται κανείς σε λύσεις διατροφής που είναι μόνιμες,διατηρήσιμες και υγιεινές!
  Μάλιστα όσον αφορά στη διατροφή για μένα το πρώτιστο κριτήριο είναι η υγεία και πολύ μετά όλα τ' άλλα.
 Και μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες - ιδιαίτερα όταν είναι κετογονική,δηλαδή προκαλεί φάση κέτωσης - δεν συνάδει με την καλή υγεία και πρέπει να περιορίζεται σε ειδικές περιπτώσεις και ειδικές κατηγορίες ανθρώπων.

Τι προτείνω;

Μια ισορροπημένη διατροφή όσον αφορά στα μακροθρεπτικά στοιχεία. 

Μικρότερα και συχνότερα γεύματα!

 Εξοστρακισμό της ζάχαρης και του άσπρου αλευριού (ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας και την εμφάνισή σας από διατροφικής άποψης).

 Έλεγχο των προσλαμβανόμενων θερμίδων έστω και χοντρικά. Είναι πεποίθησή σου ότι οι περισσότεροι υποεκτιμούν θεαματικά τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Και οι θερμίδες παχαίνουν ακόμη κι όταν είναι απόλυτα υγιεινές!

Περιορισμό των κακών λιπών. Ρίξτε μια ματιά εδώ:


Aν πάτε σε περιορισμό των υδατανθράκων κόψτε όλους τους επεξεργασμένους,περιορίστε τους αμυλώδεις και μη πειράζετε τους ινώδεις. Άποψή μου είναι να μη πέφτετε ποτέ κάτω από το 25% σε σχέση με τη συνολική ημερήσια θερμιδική πρόσληψη και να αυξάνετε τα καλά λίπη ( μονοακόρεστα και ωμέγα 3).


4. Οι λιποδιαλύτες δεν είναι αποτελεσματικοί ούτε για σοβαρή και κυρίως ούτε για μόνιμη απώλεια λίπους.

 Mάλιστα έχουν αρκετά μειονεκτήματα που σαφώς υπερτερούν των όποιων πλεονεκτημάτων τους. Καλό θα ήταν να διαβάστε το δύο σχετικά άρθρα αυτού του blog:


Είναι αλήθεια ότι τα αλάνια του marketing μπορούν να σου ανοίξουν την όρεξη με την καλοδουλεμένη πλύση εγκεφάλου που κάνουν! 

Μη μασάτε αδέλφια! Δεν υπάρχουν μαγικά χάπια και αυτό είναι προφανές από το ότι η παχυσαρκία καλπάζει σε όλον τον "πολιτισμένο" δυτικό κόσμο!

Πολλοί από σας είστε ανυπόμονοι! Εντρυφήστε στο μεγαλείο της υπομονής που μας διδάσκει η μητέρα φύση! Όπου όλα γίνονται όπως πρέπει αλλά με το ρυθμό της!

 Φτιάξτε τη διατροφή σας και αρχίστε ένα πρόγραμμα συστηματικής άσκησης. Αυτά είναι πολύτιμα όπλα που θα σας βοηθήσουν να πλησιάσετε το μέγιστο δυναμικό σας και να μπορέσετε να περάσετε από την απλή επιβίωση σε μια συναρπαστική ζωή!

Άλλοι πάλι είστε υπέρβαροι,απογοητευμένοι κι απελπισμένοι.
Αδέλφια δεν είστε μόνοι σας!
Εκατοντάδες ανάλογες καταστάσεις ανατρέψαμε από κοινού τα τελευταία χρόνια μέσα από τη γόνιμη,ειλικρινή και κυρίως ανθρώπινη επικοινωνία μας. Η αλήθεια είναι - κι εδώ νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ - ότι δεν μπορώ πλέον να απαντώ σε όλες τις περιπτώσεις αλλά απαντώ πάντα σε όσους φαίνονται να έχουν πραγματική ανάγκη.

Θέλω να καταλήξω ότι δεν πρέπει να γοητεύεστε από τις εύκολες λύσεις που οδηγούν με μαθηματικό τρόπο σε περισσότερη απογοήτευση!

 Αυτά τα ζητήματα λύνονται με απόφαση,στράτευση,ανθρωπιά,επικοινωνία και κοινωνική υποστήριξη.

Τέλος του 2ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





2 comments:

  1. ωραια ολα αυτα Χρηστο αλλα για εναν ανθρωπο που γυμναζεται αρκετα με θερμιδες συντηρησης στις 2900 και με ενα ελλειμα της ταξης του 10-15 % αν κοψει και τους αμμυλωδεις υδατανθρακες (μακαρονια ολικης ,ρυζι καστανο) ειναι αδυνατο να φτασει τις θερμιδες αυτες ! Εγω οποτε προσπαθησα να περιορισω τους αμυλωδεις υδατανθρακες σε ενα ημερησιο γευμα εφτανα σε πολυ χαμηλα επιπεδα θερμιδων(2100-2200 το πολυ) με αποτελεσμα να με τσακιζει η πεινα μονο με αφθονα λαχανικα, κρεας , λιγαα οσπρια και πολυ λιγους αμυλωδεις υδατανθρακες ! Επισης γερνει πολυ το ισοζυγιο στα λιπη ! Δηλαδη θυμαμαι να ειμαι σε ποσοστα 38% πρωτεϊνη -38 υδατανθρακες και 24 % λιπη και για να πεσει αυτη η αναλογια επρεπε ή να αυξησω τους αμυλωδεις υδαταθρακες ή να μειωσω τα λιπη σε μηδενικες προσληψεις που ξερω πως κατι τετοιο καθε αλλο παρα σωστο ειναι
    Mε εκτιμηση στο blog που μου εμαθε εναν αλλο τροπο ζωης
    Δημητρης

    ReplyDelete
  2. Αυτή είναι η διατροφή γράμμωσης. Κόβεις υδατάνθρακες κι αυξάνεις πρωτεΐνη και καλά λίπη! Καλή μέθοδος για όχι πάνω από ένα μήνα!

    ReplyDelete