26.12.13

Fitness: Η ώρα σας έχει φθάσει!








Είναι τώρα η κατάλληλη ώρα αδέλφια να κάνετε το ξεπέταγμα προς τα εμπρός!

Πάρτε ένα χαρτί κι ένα στυλό και καθίστε για μια ώρα απερίσπαστοι για να γράψτε τους στόχους σας για το fitness. 

Συνοδέψτε κάθε στόχο με μια προθεσμία κι έναν ζουμερό,επιτακτικό λόγο γιατί θα πρέπει να επιτευχθεί.

 Αυτό το χαρτί να το έχετε εύκαιρο στο γραφείο σας και να το βλέπετε κάθε μέρα και σας εγγυώμαι ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη των στόχων σας θα ανέβουν κατακόρυφα!

Είναι αναντίρρητο ότι ένα πολύ υγιές,γυμνασμένο σώμα ανεβάζει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας ενός ανθρώπου σε όλες τις πτυχές της ζωής του. 

Οπλίζει τον άνθρωπο με αυτοπεποίθηση,του δίνει ενέργεια σωματική και ενάργεια πνεύματος,τον βοηθάει να καταπολεμήσει τις αυτοπεριοριστικές του αντιλήψεις,αυξάνει την παραγωγικότητα και υποβοηθάει την κοινωνικότητα! 

Λιγότερα χρόνια προβλήματα,λιγότερες εκφυλιστικές παθήσεις που καταδυναστεύουν το πνεύμα,λιγότερες χαμένες ώρες από αρρώστιες ή απλά από αδιαθεσίες.

Συνεπώς είναι καλύτερο να είμαστε fit κι επί αυτού δεν χωράει κουβέντα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο προς το στόχο αυτό;


Πολλά μπορεί να ανασύρει κανείς αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι η μη συνειδητοποίηση της ουσιαστικής συμβολής του fitness σε μια σφαιρικά επιτυχημένη ζωή!

Βασικό ρόλο επίσης παίζει η εξόχως διαδεδομένη νοοτροπία του κόσμου για άμεση ευχαρίστηση και η συνεπαγόμενη αδιαφορία για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πράξης του.

Τέλος οι περισσότεροι είναι μεγαλωμένοι σε μη υποκινητικά περιβάλλοντα όπου οι αυτοπεριοριστικές αντιλήψεις κάνουν πάρτι!

Σπάστε το φαύλο κύκλο! 

Μπορείτε να κάνετε μεγάλα πράγματα με τη συνδρομή ενός ενός fit κορμιού που σφύζει από υγεία! Tακτοποιεί μια χαρά τα ψυχικά σας σύνδρομα,την έλλειψη αποφασιστικότητας κι ανάληψης δράσης και την προσκόλληση σε εκφυλιστικές συνήθειες!

Για να βοηθηθείτε:


- Bγάλτε από τη ζωή σας τους ανθρώπους με αρνητική αύρα και συγχρωτισθείτε με θετικούς κι αισιόδοξους έστω κι εκ του μακρόθεν (από τα καλά του διαδικτύου)!

- Σταματήστε να ασελγείτε στη νοημοσύνη σας με ευφάνταστες δικαιολογίες του τύπου δεν υπάρχει χρόνος,χρήμα,υποδομή,γνώση,αποτέλεσμα,κατάλληλη ηλικία,ενέργεια κλπ. 

Αυτές τις κοινές δικαιολογίες - αλήθεια σας αρέσει να είστε ένας κοινός άνθρωπος - τις έχω συντρίψει σε πολλά άρθρα μου, κι έχω βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να κάνουν στροφή 180 μοιρών.

- Μη γίνετε μέρος των στατιστικών! Κάθε χρόνο πάνω από το 90% αποτυγχάνει να υλοποιήσει τους στόχους που θέτει στην αρχή της χρονιάς! Αντέχετε να ανήκετε στους losers;

- Και βέβαια μην πέφτετε θύματα των άκοπων/μαγικών λύσεων με τις οποίες οι αετονύχηδες του fitness προσπαθούν ν' αρπάξουν από τους αφελείς τα σπανίζοντα ευρώ τους! Μη ρίχνετε τον εαυτό σας τόσο χαμηλά!

Που να εστιάσετε!

1. Κύρια στη διατροφή! Αν πειστείτε από τα άρθρα μου ότι ο ρόλος της διατροφής είναι όχι η άμεση ικανοποίηση των παρορμητικών μας ορέξεων αλλά ένα βασικό  μέσο απόκτησης υγείας,ατέρμονης ενέργειας και διανοητικής ενάργειας προσαρμοστείτε στο διατροφικό μου πρόγραμμα που θα βρείτε εύκολα στο blog.

2. Στα βάρη και κύρια στη μεταβολική προπόνηση με βάρη!

3. Στη διαλειμματική υψηλής έντασης και κύρια στα σπριντ.

Όλες οι άλλες μορφές άσκησης είναι καλές αλλά απλά να βλέπονται σαν συμπληρωματικές δράσεις.

Αν δεν έχετε την υποδομή για αυτές τις εντατικές μορφές προπόνησης ουδέν πρόβλημα! Πάτε πιο συντηρητικά και προσαρμόστε τες στα μέτρα σας!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





7 comments:

  1. Καλή Χρονιά σε όλους!!!

    ReplyDelete
  2. Πολύχρονος,να σε χαιρομαστε φίλε χρηστο...
    Τα λόγια και οι ευχές ειναι λίγα σε συγκρίσει με όλα αυτα που μας εχεις προσφερει.
    Απλά να σαι καλα χρησταρα,και να σου παλι ενα ευχαριστω...Ακης

    ReplyDelete
  3. Kαλή χρονιά να έχουμε παιδιά!

    ReplyDelete
  4. Καλή Χρονιά Χριστο με υγεία. Σε ευχαριστώ για ότι μου διδαξες συνέχισε σα ακολουθώ.

    ReplyDelete
  5. Καλή χρονιά Ελένη μου! Βάδισε στο πλάι μου,μην ακολουθείς!

    ReplyDelete
  6. καλή χρονιά να έχουμε.Χρήστο τα πλάνα μας που να σου τα στείλουμε;στα σχόλια εδω ή αλλόυ;

    ReplyDelete
  7. Στο inbox της σελίδας του facebook θα είναι καλύτερα!Καλή χρονιά!

    ReplyDelete