23.2.14

Πως πήγα σε 4-pack σε ένα μήνα!







Διαβάστε επίσης:



ΓΡΑΜΜΩΣΗ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΩΣΗ!





Δεν θέλω να το παρουσιάσω σαν κάτι το εύκολο γιατί μόνο εύκολο δεν είναι! Εύκολο γίνεται αν κάνεις την υπέρβαση,κάτι που έκανα μετά από πολύ καιρό!

Το πρόγραμμα προεόρτιας σωματικής μεταμόρφωσης που ακολούθησα παρέα με πολλούς φίλους-αναγνώστες είχε ήδη βάλει τις βάσεις. Το υπενθυμίζω:


Πέρασα τις γιορτές χωρίς να πάρω γραμμάριο - για την ακρίβεια έχασα και κάτι  - συνεχίζοντας λίγο ως πολύ το ίδιο πρόγραμμα για έναν ακόμη μήνα!

Εκεί κάπου πήρα την απόφαση για υπέρβαση. Ήταν Κυριακή 26 Ιανουαρίου όταν επηρεασμένος κι από ένα προσωπικό ζήτημα έβγαλα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής που θα έφερνε δραστικές αλλαγές στο σώμα μου. 

Ψυχολογικά βοηθήθηκα ιδιαίτερα από τις  εξελίξεις στα επαγγελματικά μου δεδομένου ότι ο Ιανουάριος εν μέσω βαθιάς κρίσης έκλεινε για τη macon.gr με αύξηση τζίρου πάνω από 30% - παρεμπιπτόντως ο Φεβρουάριος τρέχει με αύξηση ρεκόρ πάνω από 50%.


Τι πρόγραμμα ακολούθησα;

Διατροφή

Η διατροφή ήταν πάντα το αδύνατό μου σημείο από ποσοτικής πλευράς. Ενώ τρώω σχεδόν 95% καθαρά οι ποσότητες είναι γενικά στα όρια της συντήρησης του βάρους μου. Υπάρχει βέβαια εξήγηση γιατί τρώω πολύ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που το θεωρώ σαν απόλυτο ελιξήριο υγείας,όπως επίσης ηλιόσπορους,κολοκυθόσπορους,αμύγδαλα καρύδια,αβοκάντο κλπ.

Πήρα λοιπόν την απόφαση να περικόψω δραστικά αρκετά από αυτά σε ένα διατροφικό σχήμα που θα δημιουργούσε ένα φιλόδοξο θερμιδικό έλλειμμα της τάξης του 30%.

Αυτό ήταν! Η εξέλιξη ήταν ταχεία και μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιακή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η διατροφή μου στο περίπου είναι:

Πρωινό

- 3 ολόκληρα βραστά βιολογικά αυγά
- μερικές φέτες γαλοπούλα χωρίς γλουτένη
- σαλάτα σταυρανθών λαχανικών με μικρές ποσότητες ελαιολάδου,μαύρης σταφίδας,cranberries, ηλιόσπορου,κολοκυθόσπορου κλπ.

Να υπενθυμίσω ότι τα σταυρανθή μειώνουν τις ορμονικές συνέπειες των ξενοοιστρογόνων που έχουν ισχυρή συσχέτιση με το πάχος της κοιλιάς.

Μεσημεριανό και βραδινό

- Ψάρι ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα
- πατάτες ή γλυκοπατάτες ή καστανό ρύζι ή κινόα
- ποικιλία λαχανικών

Δύο σνακ με:

- λίγα αμύγδαλα
- βρώμη
- βιολογικό κεφίρ από κατσικίσιο γάλα ή κατσικίσιο γιαούρτι
- ποικιλία φρούτων.

Πολύ νερό: 2,5-3 lit/μέρα

Σταμάτησα να τρώω  ωμούς ξηρούς καρπούς μετά το τελευταίο γεύμα! Ήταν απλά υγιεινό συναισθηματικό φαγητό που πρόσθετε αρκετές θερμίδες!

Cheat meals : ένα κάθε 10 μέρες.

Αν προσέξατε δεν υπάρχει καθόλου ζάχαρη κι αλεύρι - ακόμη κι ολικής. Επίσης από υγρά μόνο νερό και κεφίρ. Καθόλου αλκοόλ,καθόλου τηγανητά,καθόλου επεξεργασμένα.

Αυτή είναι συνήθως η διατροφή μου και το υπόλοιπο του χρόνου μόνο που εδώ οι ποσότητες είναι μικρότερες.


Άσκηση

1η μέρα

Το πρωί πριν από τη δουλειά η γνωστή μεταβολική προπόνηση με βάρη που περιγράφεται στο τελευταίο άνω link!  

Το απόγευμα μετά τη δουλειά  διαλειμματική άσκηση στο Σέιχ Σου με σπριντ όπως περιγράφεται εδώ:


2η μέρα 

Ξεκούραση

Συνεχίζω δριμύτερος όσο ανεβαίνουν οι πωλήσεις. Δεν γνωρίζω μέχρι που μπορώ να φθάσω αλλά για μια αποφασισμένη ψυχή πραγματικά δεν υπάρχουν όρια!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


20 comments:

  1. Xristo eksigise ligo giati NAI se tosa frouta kai galaktokomika kai OXI sto alevri olikis..px mavro polisporo psomi

    ReplyDelete
  2. kai episis na prosthesw..GIATI idatanthrakes sto vradino???

    ReplyDelete
  3. Καλησπερα Χρηστο σε παρακολουθω καιρο και διαβαζω με αρκετη προσοχη αυτα που γραφεις.Θ ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα.
    Eιμαι 167 σε υψος 67 κιλα και εχω υπολογιση οτι θελω στις 2500 θερμιδες για να διατηρισω το βαρος μου.Το λιπος μου ειναι μετα απο μετρηση σε φιλη μ διατροφολογο 19%.Η ασκηση μ ειναι το ποδηλατο το λιγοτερο 20χιλ και το περισσοτερο 40χιλ 3-4 φορες την βδομαδα.Κανω και λιγα βαρη απο μονοσ με αλτιρακια που εχω .Θα ηθελα να σε ρωτησω τη θα προτεινες να αλλαξω για να πεσει το λιπος μου λιγο ακομα.Το κακο ειναι ειναι οτι ειμαι με νοσο του crohn(χωρις συμπτωματα του πεπτικου αυτην την περιοδο, αλλα κανω περιφεριακες αθροιτιδες και δεν μπορω να βαλλω καποια παραπανω κιλα για να κανω βαρη.Πιο καλα απλα με το βαρος του σωαματος μου λεσ?να το προσπαθησω?

    σ ευχαριστω

    ReplyDelete
  4. Φρούτα όχι πολλά καο μόνο σ'ένα γεύμα. Για τα υπόλοιπα η απάντηση είναι καθαρά για λόγους υγείας η οποία παραμένει πάντα ο νο 1 στόχος. Το σημερινό σιτάρι είναι φυτό Frankestein!

    ReplyDelete
  5. Μπορείς να κάνεις σπριντ; Αν ναι θα σε βοηθήσουν καταλυτικά!

    ReplyDelete
  6. Jim το " όχι υδατάνθρακες το βράδυ " είναι τελικά μύθος!

    ReplyDelete
  7. Χρήστο , συμπεραίνω ότι έφτασες σε υψηλό προσωπικό επίπεδο καταφέρνοντας νηα "διαβάσεις" μεταξύ άλλων και τα μυνήματα του σώματός σου.Συγχαρητήρια από μεριάς μου!!
    Θα ήθελα να ρωτήσω διευκρινίσεις για το κεφίρ με κατσικίσιο γάλα που φτιάχνω και εγώ τα τελευταία χρόνια.Χρησιμοποιώ είτε του εμπορίου είτε γάλα από έναν γείτονα βοσκό (την περίοδο που έχει).Προβληματίζομαι γιατί και στις δύο περιπτώσεις είναι "πλήρες".Δεν φαίνεται να υπάρχει light όπως στο αγελαδινό. Τι γνώμη έχεις γι αυτό??

    ReplyDelete
  8. Xristo gia tous idatanthrakes to vradi to eipa giati diavazoume sinexeia pantou oti oso pio xamili einai h insoulini sto aima tin wra tou upnou,toso megaliteri ekrisi Growth Hormone exoume...kai antistrofa oso ipsiloteri einai h insoulinei toso xamilotera epipeda ekrisis GH exoume kai megaliteres pithanotites apothikeusis lipous...vevea oi udatanthrakes pou esu exeis sto vradino sou einai sinthetoi kai vradias apodesmeusis,to xirotero tha itan oi aploi giati tha anevazan sta ipsh tin glikozi sto aima..alla kai pali den pavoun na einai idatanthrakes kai na anevazoun tin insoulini estw kai stadiaka...den amfisvitw auta pou les apla apo aporia sou lew ti diavazoume sinexeia...isws ontws na min pezei simantiko rolo

    ReplyDelete
  9. Korto51 αυτό που παίρνω έχει 3% λιπαρά.Δεν υπάρχει πρόβλημα και βέβαια χρειαζόμαστε και κάποια κορεσμένα λίπη!

    ReplyDelete
  10. Jim ρίξε μια ματιά εδώ:

    http://www.simplyshredded.com/carbs-at-night-fat-loss-killer-or-imaginary-boogeyman.html

    ReplyDelete
  11. ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΜΩΣ
    ΕΙΜΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΕΧΩ ΥΨΟΣ 1.85 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 79 ΚΙΛΑ
    ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΗΝ ΚΟΙΛΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ 41. ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑΧΜ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4-5ΧΜ 4-5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΛΙΓΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΣΗΚΩΝΩ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

    ReplyDelete
  12. Κόψε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Επίσης να αντικαταστήσεις δύο προπονήσεις την εβδομάδα με σπριντ.Τέλος προσπάθησε να κάνεις περισσότερα βάρη.

    ReplyDelete
  13. Χρήστο γεια σου. Οι κοιλιακοι μου φαίνονται κανονικά απλά η κοιλιά μου δεν είναι τελείως επίπεδη οπως πριν τα 25 μου. Τώρα αν χαλαρώσω την κοιλιά μου έχει μια στρογγυλάδα. Είμαι 35. Φυσιολογικό για την ηλικία;visceral fat είναι;Είναι αναστρέψιμο αυτό; Έπινα και μπύρα συστηματικά στην Αγγλία κατα τις σπουδές. Μόνο ετσι μπορώ να το συσχετίσω.

    ReplyDelete
  14. Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να δημιουργηθεί από πολλές αιτίες! Ο καλύτερος τρόπος για να φύγει είναι μια διατροφή χωρίς ζάχαρη κι άσπρο αλεύρι σε συνδυασμό με σπριντ 2 φορές την εβδομάδα! Έχω διάφορα αναλυτικά άρθρα εδώ μέσα!

    ReplyDelete
  15. Τα βάρη το πρωί πριν το πρωινό? Και σπριντ πριν το σνακ?, καλημέρα

    ReplyDelete
  16. Εγώ τα κάνω πριν γιατί έτσι μου ταιριάζει! Επειδή τα προγράμματά μου είναι σύντομα μου βγαίνουν μια χαρά! Αλλά τρώω και το βράδυ! Για τα σπριντ πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι σύντομη προπόνηση αλλά γενικά τρώω κάτι ελαφρύ μια ώρα πριν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω . Στα βαρη για τι κιλά μιλάμε? Κάνεις σε δικό σου χώρο?

      Delete
  17. Τα κιλά είναι ανάλογα με την υποδομή!Όσο για το χώρο χρησιμοποιώ το σαλόνι!

    ReplyDelete
  18. Ενδιαφέρον άρθρο κι επειδή σκέφτομαι να το εφαρμόσω ,θα ήθελα να ξερω εαν το διάστημα που έκανες την παραπάνω διατροφή είχες συμπεριλάβει στο διατροφολόγιο σου ,όσπρια κι εαν ναι με τι τα συνδιάζες-εαν τα συνδίαζες.
    Σ'ευχαριστώ πολύ

    ReplyDelete
  19. Όσπρια πάντα υπάρχουν στη διατροφή μου και δεν τα συνδυάζω με τίποτα!

    ReplyDelete