2.3.14

O Μάρτιος που ήταν διαφορετικός απ' τους άλλους!









Διαβάστε επίσης: 


Μάρτιος 2014: Eλάτε να κάνουμε μαζί την υπέρβαση!



Aπό χθες 1η Μαρτίου, περίπου 200 αποφασισμένες,πυρέσσουσες ψυχές ρίχτηκαν μαζί μου σε μια ψυχοσωματική μάχη με στόχο τη δραματική βελτίωση της σωματικής τους σύνθεσης και τελικά του επιπέδου fitness τους. 

Η διαφορά με ανάλογες παρελθοντικές προσπάθειες  είναι ότι εδώ μιλάμε για ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο που είναι άλμα ή και πτήση σε σχέση με το μέχρι τούδε τρέξιμο.

Η προσπάθεια αυτή δικαιούται να είναι φιλόδοξη γιατί εμπλέκει:

- την ανώτερη μορφή καρδιοαναπνευστικής άσκησης που είναι τα σπριντ και είναι ότι καλύτερο για τη φυσική αύξηση της αυξητικής ορμόνης και την καταπολέμηση του σπλαχνικού λίπους

- τη μεταβολική προπόνηση με βάρη που είναι ότι το αποτελεσματικότερο σε αντιστάσεις όταν θέλει κανείς να χάσει λίπος

- 100% άψογη,φυσική διατροφή που είναι άκρως απαραίτητη στις προσπάθειες βελτίωσης της σωματικής σύνθεσης

- ισχυρό θερμιδικό έλλειμμα που αποτελεί ισχυρή ψυχική δοκιμασία αλλά που δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό θα σας αποκαλύπτει κάθε μέρα ο καθρέπτης σας.


Έχουμε φροντίσει να υπάρχει ένα εξόχως αλληλοϋποστηρικτικό περιβάλλον που μαζί με την αυτοπαρακίνηση θα εγγυηθεί τον επιτυχή τερματισμό της προσπάθειας.

Ο στόχος είναι κυρίως η απώλεια λίπους από τη περιοχή της κοιλιάς και βέβαια βάρους. Ένα άτομο στα 90kg μπορεί να αναμένει απώλεια βάρους περ. 4kg καθώς και απώλεια 3,5-4 cm από τη μέση.

Μετά μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας έχοντας πάντα στο νου σας ότι θα πρέπει να πηγαίνει κανείς διαρκώς προς τα εμπρός έστω και με αργό ρυθμό.

'Εχω ξεχωρίσει τις πιο συχνές/ενδιαφέρουσες ερωτήσεις κι απαντώ:


1. Μπορούμε να κάνουμε σταθερού τέμπο αερόβια αντί για σπριντ;

Mπορείτε σαφώς και ιδιαίτερα αν δεν έχετε την υποδομή για σπριντ και κινδυνεύετε με τραυματισμό. Αλλά η αυξητική ορμόνη χρειάζεται ένα ελάχιστο κατώφλι έντασης για να κυλήσει άφθονη στις φλέβες σας οπότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακά!

2. Μπορούμε να κάνουμε τα σπριντ σε διάδρομο; 

Aν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς ναι! Αλλά σε διάδρομο δεν μπορείς να κάνεις σοβαρά σπριντ είναι η αλήθεια γιατί πρέπει να πιάσεις τουλάχιστον  20km/ώρα  για να δεις θεαματικά αποτελέσματα.

3. Αν τρέχω σε άμμο;

Tρελαίνομαι να σπριντάρω σε άμμο και να παραδίδω τις αισθήσεις μου στη θάλασσα. Το παρατεταμένο τρέξιμο στην άμμο επιβαρύνει σοβαρά τους αχίλλειους - όχι τα γόνατα όπως πιστεύεται - αλλά για τα σπριντ δεν υπάρχει φόβος. 

4. Σε άσφαλτο ή σε μπετόν;

H άσφαλτος τρώγεται  και είναι ισοδύναμη περίπου με το διάδρομο από άποψη βλαβών στις αρθρώσεις  αλλά για μπετόν ούτε καν να το συζητάτε!

Σαφώς η καλύτερη επιλογή είναι η μητέρα γη κι αν βρείτε και γρασίδι ακόμη καλύτερα!

5. Μπορούμε να ενοποιήσουμε τις δύο προπονήσεις; Τι να κάνουμε πιο μπροστά;

Mπορείτε αν δεν γίνεται αλλιώς! Στην περίπτωση αυτήν κάνετε πρώτα τα βάρη! Αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα σαφώς μιας και τα σπριντ σας θα πάσχουν.

6. Μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα από μια προπόνηση;

Βεβαίως αλλά έτσι όπως τις κάνω εγώ - βάρη πριν από τη δουλειά και σπριντ το απόγευμα - είναι καλύτερα γιατί αποκαθίσταται επαρκώς το νευρομυικό σύστημα.

7 . Μπορούμε να δουλέψουμε σε split;

Κατηγορηματικά όχι! Για χάσιμο λίπους αυτή η μεταβολική προπόνηση με βαριά βάρη,σύνθετες ασκήσεις και ελαχιστοποιημένα διαλείμματα είναι ότι πρέπει!

8. Mπορούμε να ακολουθήσουμε διαφορετική διατροφή;

Eννοείται! Η δική μου είναι απλό παράδειγμα και την αλλάζω συχνά! Αρκεί να τρώτε καθαρά και να πάτε σ'ε να φιλόδοξο θερμιδικό έλλειμμα της τάξης του 30% με ποσοστά μακροθρεπτικών στοιχείων περίπου 40% - 40% - 20% σε Π - Υ - Λ.

Καλή συνέχεια!
I' ll stand by you!




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





9 comments:

  1. Καλή επιτυχία σε όλους ολόψυχα!!!

    Lupo

    ReplyDelete
  2. Όλως τυχαίος και εγώ έχω βάλει στόχο από 1 Μαρτίου να κάνω για πρώτη φορά κυκλική λήψη υδατανθράκων αυστηρά!!! Μαζί σας Αδέλφια!!! :)

    ReplyDelete
  3. ΚωνσταντίνοςMarch 8, 2014 at 3:39 PM

    Σε ευχαριστώ Χρήστο που συνεχίζεις να εμπνέεις ένα ανώτερο τρόπο ζωής.

    ReplyDelete
  4. Να είστε καλά όλοι παιδιά! Η έμπνευση είναι αμφίδρομη!

    ReplyDelete
  5. μετα απο μια ωρα τζοκινγκ αν εω δυναμεις μπορω να κανω καποια σπριντ?

    ReplyDelete
  6. μετα απο μια ωρα τζοκινγκ αν εω δυναμεις μπορω να κανω καποια σπριντ?

    ReplyDelete
  7. Μπορείς και θα είναι κάτι πολύ καλό από όλες τις απόψεις!

    ReplyDelete
  8. Συγχαρητήρια Χρήστο γ την καλη δουλεια στο μπλόγκ...ποια ειναι η γνώμη σου,ειναι καλύτερα ν κανεις σπρίντ πριν η μετα το αεροβιο? Κ η προπονηση με βαρη να προτιμάται πριν η μετα την αεριβια/αναερόβια προπονηση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ReplyDelete
  9. Γενικά πρώτα βάρη και μετά σπριντ. Επίσης μετά τα σπριντ μπορείς να συνεχίσεις με μέτριου τέμπο αερόβια!

    ReplyDelete