16.8.14

Το fitness μέσα από τα μάτια μου (2)













Διαβάστε επίσης : 


Το fitness μέσα από τα μάτια μου (1)





6. Tι τρώμε,τι όχι!

Πριν συνεχίσετε αξίζει πιστεύω να ρίξετε μια ματιά εδώ:



Δεν είμαι δογματικός και υποχόνδριος αλλά σας συνιστώ ένθερμα - και μιλάω από βιωματική άποψη - να περιορίσετε πολύ κι αν είναι δυνατόν να κόψτε τελείως τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη - εννοείται και την ισογλυκόζη του καλαμποκιού που είναι χειρότερη -  κι άσπρο αλεύρι.

 Γνωρίζω ότι  για τα δεδομένα της εποχής μας πρόκειται για μια μικρή επανάσταση αλλά οι μεγάλες αλλαγές πάντα χρειάζονται ένα είδος επανάστασης.

Υιοθετώντας αυτή τη τακτική  λύνετε σχεδόν οριστικά το πρόβλημα των περιττών κιλών και βέβαια απομακρύνετε κατά πολύ όλες τις χρόνιες και εκφυλιστικές ασθένειες.

Το ίδιο προσπαθήστε να κάνετε με ότι περιέχει τα φονικά τρανς λιπαρά.

Θα διαπιστώστε ότι έτσι αποκλείονται σχεδόν όλες οι επεξεργασμένες τροφές που πωλούνται συσκευασμένες κι έχουν ένα κατεβατό από περίεργα συστατικά! 

Συνεπώς αναγκάζεται κανείς να στραφεί σε πραγματικές ανεπεξέργαστες τροφές.

Μια αρκετά εξαντλητική λίστα με τις τροφές που απαγορεύεται δια ροπάλου για όσους παίρνουν στα σοβαρά την υγεία τους περιέχεται εδώ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΗ: ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ!!


Έχω ακούσει πολλές φορές τη  ερώτηση " Και τι θα τρώμε αφού σύμφωνα με τη λογική σου απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα;"

Δεν πρόκειται για σοβαρή ερώτηση γιατί μπορεί κανείς να τρώει πάρα πολλά πράγματα όπως κρέας,ψάρι,αυγά, γαλακτοκομικά,φρούτα, λαχανικά, όσπρια,ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους και βέβαια το ελληνικό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που είναι ίσως η πιο αντιφλεγμονώδης τροφή που υπάρχει στον πλανήτη!

 Υιοθετήστε μια αντιφλεγμονώδη,αντιοξειδωτική διατροφή για να μην έχετε πάρε δώσε με γιατρούς,φάρμακα νοσοκομεία κλπ.

 Το έζησα και το υπογράφω!

7. Να μάθετε να δουλεύετε με στόχους!

Όχι γενικούς και αόριστους όπως π.χ. " αυτήν τη χρονιά θα κάνω ένα σώμα που θα το ζηλεύουν όλοι" αλλά " μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχω χάσει 10 κιλά λίπους και θα έχω κερδίζει 3 κιλά καθαρής μυικής μάζας".

 Αν ο στόχος τεθεί σωστά μπορεί κανείς πηγαίνοντας προς τα πίσω να χαράξει τις  καλύτερες στρατηγικές και τακτικές που θα χρειαστούν για την υλοποίηση του!

Και βέβαια η δυνατότητα εστίασης στο στόχο είναι καταλυτική γιατί ζούμε σε μια εποχή  όπου οι περισπασμοί - διάβαζε κινητά,facebook, e-mails κλπ - ελλοχεύουν σε κάθε μας βήμα.

8. Kαλλιεργήστε την αυτοπαρακίνησή σας αλλά καλό είναι να συγχρωτίζεστε με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί σας το πάθος τους για fitness.

 Αν δε είναι εφικτό βρείτε κάποιο μέντορα, κάποιον άνθρωπο που να σας εμπνέει όχι τόσο με τα τα λόγια του αλλά με τις πράξεις του!

9. Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για το άτομό σας! Έχετε στα χέρια σας την ισχύ για κάθε αλλαγή που επιθυμείτε και είναι σχεδόν αδύνατο να σας σταματήσουν κάποιοι εξωγενείς παράγοντες.

 Μη γίνεστε φθηνοί ψάχνοντας να κρυφτείτε πίσω από οποιαδήποτε δικαιολογία! Τα εμπόδια είναι για να ξεπερνιούνται!



Τέλος του 2ου μέρους!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


2 comments:

  1. Χρήστο καλημέρα
    Περίμενα πως και πως αυτή την ανάρτησή σου που με τα επισυναπτόμενα links που έθεσες για μια ακόμη φορά έδειξες ότι δεν κρατάς τίποτα κρυφό για την αθλητική επιστήμη στην θεωρία και πράξη καθώς και για την φιλοσοφική σκέψη της Διατροφικής συνήθειας που στηρίζεται πάνω στην αυτοκυριαρχία του εαυτού μας .
    Χρόνια αυτά που γράφεις (είμαστε συνομήλικοι) προσπαθούσα να τα μεταδώσω αλλά όπως ξέρεις ολοι προτιμούσαν τις ευκολίες λύσεις και τον Σύντομο δρόμο οπότε δεν κατάφερνα τίποτα ,τσίφος …
    Χρήστο μην τα αποκαλύπτεις όλα δεν είναι σωστό μόνο μερικοί εκλεκτοί πρέπει να ξέρουν αυτά που γράφεις )))))))))
    Τελικά ο Αθλητισμός είναι Φιλοσοφία θέλει χρόνο και κόπο για φτάσει κάποιος σε Αποτελέσματα βασικά είναι
    στόχοι που θέτει κάποιος
    και πειθαρχία στην διατροφή του τόσο απλό …

    Αλά πες μου Χρίστο πώς να πειθαρχήσω στους 37 βαθμούς κατακαλόκαιρο σε ένα οικογενειακό παγωτό ,κολάζεσαι …..

    ReplyDelete
  2. Φίλε η δική μου θέση είναι να αποκαλύπτονται όλα και όσοι έχουν τη ψυχική δύναμη να τα υιοθετούν και να προκόβουν. Ξέρω βέβαια ότι αυτοί είναι ελάχιστοι.

    Όσο για τους διατροφικούς πειρασμούς
    το έχω ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό!Αντλώ ικανοποίηση από άλλα πράγματα,πιο εγκεφαλικά!

    ReplyDelete