21.9.14

Τροφές που φέρνουν μειωμένη ερωτική επιθυμία









Η λίμπιντο - η ερωτική ορμή δηλαδή - περνάει μέσα και από τις διατροφικές μας επιλογές!

Πολλές τροφές την επηρεάζουν αρνητικά ή θετικά αλλά σήμερα θέλω να αναφερθώ μόνο σ' αυτό που την καταβαραρθρώνει και πιθανώς πολλοί από σας δεν το γνωρίζετε!

Ποιο είναι αυτό;

Mα η ζάχαρη (και το άσπρο αλεύρι)!

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άντρες μειώνονται από την ινσουλινοαντίσταση, μια κεντρική μεταβολική διαταραχή που προκαλείται από την κατανάλωση σχετικά υψηλών ποσοτήτων ζάχαρης.


Η πτώση αυτή της τεστοστερόνης μειώνει την ερωτική ορμή! 
Επίσης προκαλεί μείωση της δυικής μάζας κι αύξηση του σπλαχνικού λίπους που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει αύξηση των οιστρογόνων στους άντρες και περαιτέρω μείωση της γενετήσιας ορμής!

Και οι γυναίκες όμως δεν μένουν στο απυρόβλητο μιας και οι διαταραχές κι ανισορροπίες των επιπέδων της τεστοστερόνης τους μειώνουν την ερωτική επιθυμία, αυξάνουν το ποσοστό σωματικού λίπους και προκαλούν μείωση της πολύτιμης μυϊκής μάζας!


H ζάχαρη προκαλεί επί πλέον αντίσταση στη λεπτίνη! Για τη σπουδαία αυτήν ορμόνη είχα γράψει εδώ:


ΛΕΠΤΙΝΗ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΗ ΟΡΜΟΝΗ (2)


H λεπτίνη είναι το φρένο της όρεξης. Στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι το σώμα είναι χορτάτο και του λέει να σταματήσει να τρώει.

Αλλά όταν κανείς τρώει αρκετή ζάχαρη κι άσπρο αλεύρι η λεπτίνη δεν επιτελεί το έργο της πια. 

Τα λιποκύτταρα παράγουν μεν λεπτίνη αλλά ο εγκέφαλος αδυνατεί να ακούσει το κάλεσμά της και σταδιακά αποκτά αντίσταση στη λεπτίνη.

Παρατηρήθηκε ότι οι άντρες που έχουν λόγω της κατάστασης αυτής υψηλή συγκέντρωση λεπτίνης στο αίμα τους είχαν παράλληλα και χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης!

Ήδη λοιπόν έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα όσον αφορά την ερωτική ορμή!




Το 2ο και τελευταίο μέρος σε λίγες μέρες!

Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

6 comments:

  1. Χρήστο καλησπέρα. Όπως έχεις καταλάβει σε παρακολουθώ στενά εδώ κ καιρό κ ενστερνιζομαι πολλά απο αυτά που μας καταθετεις.θέλω την γνώμη σου σχετικά με τον αλεύρι απο ζεα. Τον τελευταίο καιρό φτιάχνω ψωμί απο ζεα κ λιναροσπορο.

    ReplyDelete
  2. Νομίζω είναι η καλύτερη από τις υπάρχουσες επιλογές. Ακόμη καλύτερη να καταργήσεις τελείως τα δημητριακά.

    ReplyDelete
  3. Για ποιό λόγο να καταργησουμε τα δημητριακά Χρήστο;Η βρώμη,το κριθάρι πχ δεν ειναι καλες επιλογες για πρωινό και όχι μόνο;Σύνθετοι υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικου δεικτη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα δημητριακά είναι μέτρια επιλογή. Εξαρτάται από τι απαιτήσεις έχεις από τον εαυτό σου.

      Delete
  4. Χρηστο ποια η αποψη σου για το πρωινο... Εγω τρωω βρωμη με γαλα...εχεις να μου προτεινεις κατι καλυτερο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν μπαίνει έτσι γιατί είναι και θέμα προσωπικού γούστου και επιλογών. Εγώ για παράδειγμα δεν πίνω γάλα. Θα έτρωγα αυγά,φρούτα και ξηρούς καρπούς και κάποιο γιαούρτι βιολογικό από μικρά ζώα. Αλλά είναι δική μου επιλογή και δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη.

      Delete