19.10.14

Η τεχνική rest-pause για μεγαλύτερα μυικά κέρδη (2)










Διαβάστε επίσης:


Η τεχνική rest-pause για μεγαλύτερα μυικά κέρδη (1)


Στην ουσία της η τεχνική αυτή είναι η επιμήκυνση ενός σετ σε τέτοιο βαθμό που να ξεπερνάει κι αυτά ακόμη τα όρια της μυικής αστοχίας!

 Το διάλειμμα των 10" αν και πολύ σύντομο στ' αλήθεια,επιτρέπει στο σώμα να απαλλαγεί από τα παραπροϊόντα της άσκησης που συγκεντρώνονται στο αίμα καθώς και να παράξει κάποια επιπλέον ενέργεια έτσι ώστε να βγάλει μερικές ακόμη επαναλήψεις.


Πόσα διαλείμματα μπορεί να κάνει κανείς με την τεχνική αυτή;


Όχι πάνω από δύο θα έλεγα πριν υπάρξει πλήρης εξάντληση! Αν μιλάμε για παραπάνω τότε μάλλον το βάρος που χρησιμοποιείται είναι μικρό!

Ένα ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν να βγάλει κανείς 8-10 επαναλήψεις την πρώτη φορά,3-5 τη δεύτερη και 1-3 την τρίτη!

Αν τα διαλείμματα είναι μεγαλύτερα από 10",πρακτικά πας σε άλλο σετ!

Τα μη σχεδιασμένα διαλείμματα που χρησιμοποιούνται στην ουσία για ξεκούραση και που δεν οδηγούν σε αύξηση της έντασης της άσκησης,δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι εμπίπτουν στη παρούσα τεχνική!

Όπως τα drop sets για τα οποία μιλήσαμε εδώ, 



η τεχνική rest-pause λογίζεται σαν τεχνική έντασης γιατί με την γκάμα των επαναλήψεων που χρησιμοποιείται, τελικά επιστρατεύεται ο max αριθμός μυικών ινών.

Η  τεχνική rest-pause μας δημιουργεί το σοκ που χρειάζονται οι μύες μας χωρίς τους σοβαρούς κινδύνους των πολύ μεγάλων βαρών!

Aν θέλετε, σας προτείνω ένθερμα να δοκιμάσετε μια συνδυαστική τεχνική που χρησιμοποιώ με τα βαράκια μου:

Kάνω πρώτα ένα πλήρες σετ αργών επαναλήψεων με μειωμένο βεληνεκές κίνησης και μετά από διάλειμμα 10" χρησιμοποιώ πλήρες βεληνεκές κίνησης με κανονικό τέμπο για όσες επαναλήψεις αντέχω!

 Δοκιμάστε την τεχνική αυτή και μετά αφήστε μου ένα σχόλιο στο άρθρο αυτό!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

6 comments:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙ!! ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΝΩ ΚΥΚΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΑΜΜΩΜΕΝΟ...ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΖΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ReplyDelete
  2. Γειά σου Χρήστο, σε ευχαριστώ που είσαι εδώ και μας παροτρίνεις για εναν πιο υγειινό τρόπο ζωής. Ειμαστε συνοδοιπόροι όπως λες στο μαραθώνιο... Εγώ είμαι ακόμα πολύ πίσω αλλά προχωράω, ο καθρέφτης μου λεει 27% λίπος, προπονήσεις κάνω 9 στις 10 στο γυμναστήριο και 1 στις 10 σε χωράφι το πρόγραμμα με τα σπριντ. Εκανα χθες στις εμπρόσθιες έλξεις στην τροχαλία το rest-pause και δεν ξέρω για τα μυικά κερδη να σου πω αλλά αισθάνθηκα υπέροχα (ψυχικά κερδη). Εχω ως έναν από τους στόχους μου να μπορέσω κάποια στιγμή να σηκώσω το σώμα μου στο μονόζυγο αλλά δεν μπορώ να ξεκολλήσω απο τα 25 κιλά στην τροχαλία. Ετσι νιώθω ότι δεν κερδίζω κάτι. Πρωτη φορά με τα ίδια κιλά ενιωσα ότι κάτι έγινε... για να δούμε. Σε ευχαριστώ και πάλι για όλα!!

    ReplyDelete
  3. Mάνο θα μπορούσα να σου προτείνω το δικό μου:

    http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2011/08/blog-post_20.html

    Αλλά τα προγράμματα θα πρέπει να είναι προσωποποιημένα για να υπάρχει αποτέλεσμα! Πρέπει δηλαδή να προσαρμόζονται στις παραμέτρους του καθένα!

    Sapfo προχώρα αργά μα και σταθερά! Οι λανθάνουσες ικανότητές μας είναι απεριόριστες!Είναι θέμα μυαλού περισσότερο!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρες, μπήκα...στο ψητό όπως είδατε, χωρίς περιστροφές

    ReplyDelete
  5. Χρήστο καλησπέρα. 'Εχω διαβάσει πολλά άρθρα κ θέλω να σε συγχαρώ για την "έμπνευση" που δίνεις καθώς και για το κέφι σου για αυτό που κάνεις. Μια ερώτηση γενική κατ'αρχάς. Την κολύμβηση την προκρίνεις ως μέθοδο γυμναστικής συνδυαζόμενη με βάρη γυμναστηρίου? Κατά δεύτερον έχεις ανεβάσει κάποιο σχετικό άρθρο για την κολύμβηση γιατί δεν έχω βρει κάτι? ευχαριστώ

    ReplyDelete
  6. Η κολύμβηση είναι αερόβια με αντιστάσεις και μπορεί να σταθεί και από μόνη της. Θεωρώ πάντως ότι τα βάρη είναι αναντικατάστατα οπότε μπορεί να γίνονται παράλληλα!

    ReplyDelete