21.12.14

Πως θα μετατρέψετε το συνηθισμένο σώμα σας σε ένα έργο τέχνης (2)









Διαβάστε επίσης:


 Πως θα μετατρέψετε το συνηθισμένο σώμα σας σε ένα έργο τέχνης (1)




2. Kοινωνική στήριξη

Aν δεν μπορείς να βρεις τα κατάλληλα κίνητρα,αν παραλείπεις τις προπονήσεις σου ή αν τις κάνεις με μισή καρδιά τότε χρειάζεσαι κάποια βοήθεια από τον κοινωνικό σου περίγυρο για σε κρατάει σε σταθερή τροχιά!

Η αυτοπαρακίνηση δεν σε βοηθάει και χρειάζεσαι εξωτερική παρακίνηση και έμπνευση!
 Χρειάζεσαι μια ομάδα στην οποία ν' ανήκεις, μια ομάδα στην οποία θα είσαι υπόλογος,μια ομάδα που μπορεί ν' αριθμεί από δύο άτομα μέχρι πολλές δεκάδες ή εκατοντάδες ή και χιλιάδες όπως είναι κι οι τακτικοί αναγνώστες αυτού του blog αλλά και της fitness σελίδας μου στο facebook:




Οι περισσότεροι δεν πρόκειται να βρούμε τη στήριξη και τη έμπνευση που ζητάμε στο οικογενειακό μας περιβάλλον! 

" Μα τι πας και τρέχεις σαν να σε κυνηγάνε βρε παιδάκι μου;", θα μας πει η μανούλα μας! Η σύζυγος θα ρίξει τη σπόντα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και προσέχουμε έτσι την εμφάνισή μας και τα βλαστάρια μας θα μας κράξουν που γυμναζόμαστε σε "τέτοια ηλικία"!

Ευχής έργο θα είναι κάποιοι από τους φίλους μας να είναι ομοϊδεάτες - εγώ πάντως δεν ευτύχησα να το δω - ή ακόμη και κάποιοι από τους συναδέλφους μας στη δουλειά! 

Εδώ στη Macon για παράδειγμα έχουμε κάνει ένα σκληρό πυρήνα αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι μπουγάτσες,τα κουλουράκια κι οι τυρόπιτες θριαμβεύουν έναντι των λαχανικών,των φρούτων  των αυγών και των ωμών ωμών ξηρών καρπών.

Θα βοηθούσε πολύ αν είχατε και κάνα δυο κολλητούς που πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο για να παρακινεί ο ένας τον άλλον. 

Αν δεν υπάρχει τίποτα από αυτά μπορείτε να αναζητήσετε μια διαδικτυακή κοινότητα όπως αυτή καλή ώρα! Τα τελευταία χρόνια δούλεψα με πολλές ομάδες και πάντα με καλά αποτελέσματα!

Πρόκειται για μια κατάσταση win win που κερδίζουν όλοι,
εμού συμπεριλαμβανομένου! Ο ένας παρακινεί τους άλλους,ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες και βοηθιόμαστε στη επίτευξη των σχετικών με το fitness στόχων μας.



Στην επόμενη ανάρτηση θα μιλήσουμε για το κομβικό θέμα της διατροφής!

Έως τότε...


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


11 comments:

  1. Εγώ αν και 47 πάω γυμναστήριο-βάρη και δεν ακούω κανέναν κι ας με κατακρίνουν για την ηλικία μου. Τρώω ακριβώς όπως θεωρείς ότι πρέπει κι ας με θεωρούν ασκητή. Το πρόβλημά μου είναι η υπερκόπωση και οι τραυματισμοί. Δεν μπορώ να βρω ισορροπία μεταξύ έντασης-συχνότητας-αντίστασης.

    ReplyDelete
  2. http://www.diaforetiko.gr/i-antres-me-kilitsa-ine-i-pio-kali-erastes/

    Χρήστο μου περιμένω με αγωνία τη γνώμη σου για το ομολογουμένως παράξενο αυτό άρθρο του προηγούμενου συνδέσμου...

    ReplyDelete
  3. Φίλε 47αρη πρέπει να κινηθείς προς τη μεριά της ασφαλείας. Πρόσθετε ένταση πολύ σταδιακά για να εκτιμήσεις τις συνέπειες της. Θα πρότεινα προπόνηση μέρα παρά μέρα,βάρη και αερόβια μαζί! Η διατροφή στην ηλικία αυτή είναι κομβική!

    Σχετικά με το link έχω πλέον συνηθίσει να διαβάζω ανάλογες έρευνες.
    Διάβασε με προσοχή την αλήθεια εδώ:

    http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/sports_training_performance_bodybuilding_trt/estradiol_why_you_should_care

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ Χρήστο, καλημέρα. Με λένε Άννα, είμαι 42 χρόνων, εργαζομενη μαμά ενός 12χρονου εφήβου και μιας 2χρονης μποξερινας. Έπεσα τυχαία στο blog σου πριν απο 4 χρόνια και απο σένα ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τη HIIT και έβαλα τα βαρακια στην άσκηση μου. Πάντα έκανα γυμναστική συνήθως τρέξιμο καθώς δε σου κρύβω ότι αυτός ο τρόπος εκτόνωσης λειτουργεί για μένα. Οι μετρησεις μου δειχνουν οτι εχω καλη φυσικη κατασταση (49 παλμουσ εδειξε το τελευταιο καρδιογραφημα) παρολα αυτα στο σωμα μου δεν ειναι ορατο το αποτελεσμα καθωσ τα τελευταια 3 χρόνια προβληματα υγεισς οικειων σε συνδιασμο με το κόψιμο του τσιγάρου με οδήγησαν σε συχνά ανεξελεκτα επισόδεια συναισθηματικής υπερφαγιας τα οποία ακόμα προσπαθώ να αντιμετωπίσω (αυτο μεταφραζεται σε7 κιλα παραπανω). Θα ήθελα πολυ να με συμπεριλαβεις στην ομάδα που θα κανεις. Προφανώς δεν είμαι στο ίδιο επίπεδο αλλα θα ήθελα να προσπαθήσω . Κάπου εδω σταματήσω γιατί όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει πέρα απο ανεξέλεγκτες κρίσεις φαγητού έχω κ ανεξέλεγκτες κρίσεις φλυαρίας!!!!! Ευχαριστώ για την υπομονή, Αννα

    ReplyDelete
  5. ΚΩΣΤΑΣmarathonDecember 23, 2014 at 5:51 PM

    Συγχαρητήρια Χρήστο για το blog σου,σε παρακολουθώ ανελλειπώς τα τελευταία χρόνια διαβάζοντας τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα σου.Είμαι 53 ετών μαραθωνοδρόμος και θα ήθελα να συμμετάσχω στην ομάδα σου.Το πρόβλημά μου είναι ότι από τότε που ξεκίνησα,έχω χάσει μαζί με το λίπος και μυική μάζα που δυσκολεύομαι να ανακτήσω.Ξέρω ότι βοηθούν πολύ τα βάρη,αλλά δεν μου μένει ενέργεια αλλά και χρόνος από τις δρομικές προπονήσεις.Γενικότερα όμως σφύζω υγείας και ενέργειας και είμαι πολύ καλά.

    ReplyDelete
  6. Άννα θα ξεκαθαρίσω την κατάσταση με τις υποψηφιότητες σε καμιά εβδομάδα γιατί έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100. Σε κάθε περίπτωση θα σκεφθώ μια λύση για να ικανοποιηθούν όλοι.
    Κώστα κι εγώ έτρεχα πολύ - πάνω από 50 χιλιόμετρα την εβδομάδα - και δεν μπορούσα να έχω το σώμα που ήθελα. Αναγκάστηκα να αλλάξω τρόπο προπόνησης για να το πετύχω. Για τις υποψηφιότητες ισχύει ότι έγραψα παραπάνω.

    ReplyDelete
  7. Θελω κ εγω να συμμετάσχω ,να προσπαθήσω τουλαχιστον..!

    ReplyDelete
  8. Θέλω να σε ευχαριστήσω που μπήκες στη καθημερινοτητα μου, , γιατί είσαι η καλύτερη βοήθεια που έχω στη προσπάθεια να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης, και στη καλύτερη ποιότητα ζωής όλης της οικογένειας μου !!

    ReplyDelete
  9. Κάνε λοιπόν την προσπάθειά σου βάσει των οδηγιών μου και αν χρειαστείς κάτι ρωτάς!

    Ευχαριστώ καλή μου!

    ReplyDelete
  10. Χρήστο, υπάρχει χώρος στην κοινοτητα σας και για εμενα;παλευω χρόνια με τα υπερφαγικα επεισόδια και κάνω όλα τα λάθη που περιγραφείς.εδώ και δυο μηνες ξεκιησα γυμναστήριο και δίαιτα αλλά δεν έχω αποτέλεσμα γιατί δεν το τηρω, με αποτέλεσμα να με ρίχνει ψυχολογικά.Για αυτό το λογο ψάχνω να βρω συνοδοιπόρους

    ReplyDelete
  11. Εννοείται! Υπάρχουν πολύ που δεν ανήκουν στην αρχική ομάδα κι όμως ακολουθούν μια χαρά!

    ReplyDelete