26.12.14

Πως θα μετατρέψετε το συνηθισμένο σώμα σας σε ένα έργο τέχνης (4)












Διαβάστε επίσης:


 Πως θα μετατρέψετε το συνηθισμένο σώμα σας σε ένα έργο τέχνης (3)








4. Άσκηση με βάρη

Την άποψή μου για την προπόνηση με βάρη τη γνωρίζετε όσοι με παρακολουθείτε: Τη θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ! 

Πολύ περισσότερο από την αερόβια άσκηση τα βάρη επηρεάζουν τη σωματική σύνθεση,προλαμβάνουν την οστεοπόρωση και το μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας που ακούει στο όνομα σαρκοπενία,και βοηθούν τα μέγιστα στη διατήρηση των λειτουργικών ικανοτήτων του ανθρώπινου σώματος προϊούσης της ηλικίας. 

Άριστα για δύναμη,υγεία,αποφυγή τραυματισμών,γράμμωση,στάση του σώματος,ψυχολογία!

Και είναι και κάποια πράγματα που δν είναι προφανή και αυταπόδεικτα αλλά κατά την άποψή μου ισχύουν 100% όπως π.χ. : καταπολεμούν την κατάθλιψη,αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό,βοηθούν την καρδιά,αποτρέπουν το διαβήτη,βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου,προλαμβάνουν τους πόνους της μέσης από την κακή στάση στη δουλειά,βελτιώνουν την αίσθηση της ισορροπίας και μας κάνουν νοητικά ισχυρότερους!

Αυτό που προτείνω σε εβδομαδιαία βάση είναι 3-4 προπονήσεις με βάρη σε προγράμματα για όλο το σώμα όπως περίπου περιγράφονται εδώ:


Tα προγράμματα αυτά βασίζονται στις πέντε μεγάλες κινήσεις δηλαδή σε καθίσματα,άρσεις θανάτου,κωπηλατικές και πιέσεις ώμων και στήθους! 

Μπορούν να διανθιστούν με άλλες ασκήσεις όπως ανοίγματα και πουλόβερ για το στήθος,βυθίσεις τρικεφάλων,κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης,προβολές κλπ.

Καλό θα είναι να πάτε στο Σεπτέμβριο του 2011 για να δείτε την σωστή τεχνική των ασκήσεων!

Ο καθένας πρέπει να εξατομικεύσει το πρόγραμμα με βάση τις δικές του παραμέτρους και ανάγκες! Άλλος χρειάζεται να κερδίσει μάζα,άλλος κυρίως να χάσει λίπος κλπ.!

Κάποια προπόνηση μπορεί να αντικατασταθεί με ασκήσεις σωματικού βάρους! Γενικά ο πλουραλισμός στην σωματική άσκηση είναι πολύ καλός!


Το στοίχημα πιστεύω είναι να ισορροπήσει κανείς ανάμεσα στο ευκταίο αποτέλεσμα και στον κίνδυνο υπερπροπόνησης! Συνιστώ να ξαναδιαβάσετε με προσοχή τα άρθρα μου για την υπερπροπόνηση για να μάθετε να αναγνωρίζετε τα καμπανάκια!

Εναλλακτικά κάποιοι θα μπορούσατε να κάνετε ένα σπλιτ 2 ημερών με άνω και κάτω κορμό! Σπλιτ περισσοτέρων ημερών πιστεύω πως αφορούν μόνο τους κλασσικούς bodybuilders.


Στην επόμενη ανάρτηση θα μιλήσουμε για βάρη.

 Έως τότε...


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




2 comments:

  1. ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥ !!!


    http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/243433/efta-7-muthoi-gia-ta-ofeli-tis-gumnastikis/

    ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ...

    ΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ

    ReplyDelete
  2. Πολλά είναι σωστά και κάποια ασαφή σαν χρησμοί!Χρειάζεται περισσότερη ανάλυση το άρθρο για να αποκτήσει χρησιμότητα! Επιστρέφω τις ευχές σου διπλές!

    ReplyDelete