14.2.15

Απαλλαγείτε οριστικά από το πάχος της κοιλιάς! (2)













Διαβάστε επίσης:


Απαλλαγείτε οριστικά από το πάχος της κοιλιάς! (1)




3. Mάθετε να ελέγχετε τα επίπεδα του στρες  σας

Θα σας είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ρίξτε μια ματιά εδώ:


Με δυο λόγια τα χρονίως υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης προκαλούν αυξημένα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης και ευνοούν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς,κάτι που συναντάμε τόσο συχνά στους ασθενείς με ινσουλινοαντίσταση και διαβήτη τύπου β.


Στρατηγικές για των έλεγχο των επιπέδων τους στρες αναπτύσσονται στο link!

Nα προστεθεί απλά ότι το ίδιο άγχος άλλοι το βιώνουν σαν καταστροφικό και άλλοι σαν δημιουργικό, πράγμα που σημαίνει ότι ο τρόπος σκέψης και η γενικότερη φιλοσοφία περί ζωής του καθένα παίζουν βαρύνοντα ρόλο στα θέματα αυτά!

Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι το λίπος στην κοιλιά δεν σχετίζεται μόνο με τη διατροφή και την άσκηση! Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα!


4. Ψαχτείτε για τροφικές δυσανεξίες/υπερευαισθησίες


Όσοι με παρακολουθείτε συστηματικά θα έχετε διαβάσει τις σχετικές αναρτήσεις για το γάλα ή το σιτάρι! Επίσης για τα τεστ δυσανεξίας.

Είναι γεγονός ότι από τροφικές δυσανεξίες πάσχει αρκετός κόσμος και πολλοί ούτε καν το γνωρίζουν. Έχουν για παράδειγμα συμπτώματα αυτοάνοσων νοσημάτων με περίεργους πόνους στις αρθρώσεις των δαχτύλων  των χεριών και των ποδιών ή πρηξίματα,φουσκώματα,και διαταραχές της πεπτικής οδού.

 Αλλά ούτε που πηγαίνει ο νους τους να το ψάξουν, τουλάχιστον όχι όσο τα συμπτώματα είναι ανεκτά!

Και δεν λέω να πάτε να κάνετε τεστ δυσανεξίας γιατί αν θα διαβάσετε το σχετικό μου άρθρο και τα σχόλια των αναγνωστών δεν βγαίνει και πολύ άκρη με αυτά!

Αλλά μπορείτε άνετα να κάνετε μόνοι σας μια δίαιτα αποκλεισμού κάποιας διατροφικής ομάδας για μια εβδομάδα και να δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα!

Σε ότι έχει να κάνει σχέση με το κοιλιακό λίπος το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ψάξει κανείς είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και μετά στα γαλακτοκομικά. 

Από την εμπειρία μου μέσω αυτού του blog μπορώ να σας πω ότι πολλοί είδαν θεαματική βελτίωση στην περιοχή της κοιλιάς όταν έκοψαν τη γλουτένη, κόβοντας βασικά το αλεύρι.

Επειδή μιλάμε για βιοχημικά φαινόμενα στα οποία εμπλέκονται πολλοί ανοσολογικοί και άλλοι μηχανισμοί χρειάζεται ψάξιμο με τους κατάλληλους ειδικούς!

 Αν δεν έχετε όμως τη διάθεση,την υπομονή ή το χρήμα για να ψαχτείτε με τον τρόπο αυτό,μια λογική κι ασφαλής αρχή είναι αυτή η δίαιτα αποκλεισμού! 

Πολλές φορές μάλιστα αποτελεί ταξίδι χωρίς γυρισμό γιατί όσοι έκοψαν τη γλουτένη και είδαν τα αποτελέσματα στον οργανισμό τους δεν είχαν κανένα απολύτως λόγο να γυρίσουν εκεί!

Τέλος του 2ου μέρους

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


4 comments:

  1. Απολυτως σωστο. Προσωπικα εκανα το πειραμα αποκλεισμου για 1 μηνα του σιταριου, βασει της συστασης του συγγραφεα του βιβλιου wheatbelly-σιταροκοιλια, και 1,5 χρονο μετα, εξακολουθω να το τηρω. Καμια φορα που παρεκκλινω, επανερχονται τα συμπτωματα που παλιοτερα δεν παρατηρουσα καν, οποτε και επανερχομαι στην αποφυγη του σιταριου. Και οχι δεν ειχα κοιλιοκακη ή δυσανεξια στη γλουτενη

    Η κοιλια εχει πεσει δραματικα, χωρις διαιτα και μεγαλη απωλεια κιλων, διοτι δεν κανω καλη διατροφη γενικα. Παρολα αυτα, χανω κιλα με αργο ρυθμο, και ολοι μου λενε "πωω αδυνατισες". Φανταστειτε με διατροφη

    Αντι για σιταρι, παρτε προιοντα απο φαγοπυρο, αμαρανθο,κινοα, καστανο ρυζι, κεχρι κτλ. Εχει και μακαρονια απο αυτα και ψωμι και τα παντα

    ReplyDelete
  2. Καλησπερα. Εχω μια απορια κ ρωταω κ κανεις δεν μου εχει δωσει ξεκαθαρη απαντηση. Πηγα φανταρος και πριν απο 2 μηνες απολυθηκα. Πριν μπω γυμναζομουν συστηματικα κ ειχα γυρω στο 14% λιπος. Τον τελευταιο μηνα του φανταρικου και εξαιτιας ενος προβληματος υγειας που απεκτησα πηρα 10 μερες μεγαλη ποσοτητα κορτιζονη ενδοφλεβια κ αλλες 15 με χαπια. Οταν λοιπον τελειωσε ολο αυτο κ πηγα εκανα λιπομετρηση και ειχα 24!% λιπος. Εχει 2 μηνες που προπονουμαι σκληρα με πυγμαχια, με διατροφη απο διατροφολογο, εδω και 2 βδομαδες εχω βαλει και σπριντ 1 φορα την εβδομαδα στο προγραμμα, και ναι μεν ειδα καποια διαφορα(επεσα στο 23% και ανεβηκα σε μυικη μαζα) αλλα η διατροφολογος μου ειπε οτι θα επρεπε να εχω μεγαλυτερη διαφορα. Οι γιατροι στο νοσοκομειο μου ειχαν πει οτι η κορτιζονη αυτη θα ειναι για 6 μηνες στον οργανισμο μου. Παιζει πιστευεις ρολο ολο αυτο? Πρεπει να αλλαξω κατι η οχι? Κανεις στην ουσια δεν μου εχει πει ξεκαθαρα αν ακομα μετα απο 2.5 μηνες παιζει ρολο

    ReplyDelete
  3. Κατά τη άποψή μου όχι! Εγώ πάλι δεν εμπιστεύομαι τις μετρήσεις λίπους! Το μάτι σου τι σου λέει;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σιγουρα δεν ειμαι στη κατασταση που ημουν πριν το στρατο, αλλα σιγουρα νοιωθω οτι ειμαι σε σωστο δρομο και δεν βλεπω τοση μεγαλη διαφορα της ταξης του 10%. Συγχαρητηρια παντως για το blog σου, δινει γενικα αρκετες ιδεες και λυσεις σε αποριες. Απο ενα συναδελφο!

      Delete