14.3.15

Βρείτε τα σωστά κίνητρα για τις προπονήσεις σας! (1)










Διαβάστε επίσης: 


ΑΥΤΟΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ,ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Ξεκινάμε όλοι με ζέση και ενθουσιασμό το ταξίδι μας στο fitness! Kάποιοι γρήγορα,κάποιοι πιο αργά εγκαταλείπουν! Δεν θα τους ψέξω! Είναι κάτι που απαιτεί συνεχή παρακίνηση! Και καμιά φορά δεν φθάνει κι αυτή!

Ανεργία,οικονομικά προβλήματα,υπαρξιακά προβλήματα,ερωτικές απογοητεύσεις,μη υποστηρικτικό περιβάλλον και φοβερή πίεση χρόνου είναι μόνο μερικές από τις πιο ευλογοφανείς αιτίες για να βάλει κανείς την άσκηση σε δεύτερη μοίρα,να την κατεβάσει δηλαδή κατά μερικές θέσεις στη λίστα των προτεραιοτήτων του!

Δεν πιάνω εδώ τους αραχτούς του καναπέ,με το τσιγαράκι,με τις πίτσες,τις μπίρες και τα ματσάκια στην τηλεόραση! Δεν ασχολούμαι πλέον με αυτούς! Δίνω τον περιορισμένο χρόνο μου μόνο εκεί όπου μπορεί να πιάσει τόπο!

Οι άνθρωποι λοιπόν που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, απλά χρειάζονται κάποια βοήθεια,κάποια συμπαράσταση,κάποια παρακίνηση που μπορεί να είναι εξωγενής ή κι ενδογενής.

Στόχος του σημερινού άρθρου είναι να προτείνει κάποιους τρόπους ώστε να απολαμβάνουν οι άνθρωποι αυτοί ένα καθημερινό ντουζάκι κινήτρων που θα τους κρατάει σε σταθερή τροχιά! 

Πάμε λοιπόν:


1. Aναπτύξτε σχέσεις με τα σωστά άτομα κι ομάδες έστω και διαδικτυακά!


Η προσωπική επαφή βέβαια είναι καλύτερη αν είναι εφικτή! Να έχετε 1-2 κολλητούς που να μπορείτε να γυμνάζεστε μαζί ή να ανταλλάσσετε απόψεις και στήριξη σε συνεχή βάση! Όταν είστε στα κάτω σας αυτοί θα σας σηκώνουν και αντίστροφα!

Μάθετε να ζητάτε και βέβαια να δίνετε πίσω! Μάθετε να συμμετέχετε!

Το blog αυτό και η σελίδα μου στο facebook


είναι τόπος συνάντησης ανήσυχων πνευμάτων! Βρείτε αντίστοιχα sites και σελίδες και μάλιστα κοινοποιήστε τα εδώ με κάποιο σχόλιο σας για να βοηθιέται ο κόσμος!

Μη βαλτώνετε στο ακατάλληλο και αποτρεπτικό περιβάλλον σας,είναι στο χέρι σας να ξεφύγετε!

Απλά να είστε κατά το δυνατό συγκεκριμένοι στα ερωτήματά σας για να μπορείτε να εξυπηρετήστε τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι!


2. Μάθετε να καταγράφετε έστω κι επιγραμματικά την πρόοδό σας,τα βασικά σας σωματομετρικά μεγέθη καθώς και τα κυριότερα στοιχεία των προπονήσεών σας και της διατροφής σας!


Έτσι θα ξέρετε που βαδίζετε κι επίσης θα είστε και περισσότερο υπόλογοι απέναντι στον εαυτό σας! 

Ότι μετριέται σηκώνει περιθώρια βελτίωσης κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζετε. 

Η συμπεριφορά σας θ' αλλάξει,το λέει η ψυχολογία,το λέει η συλλογική εμπειρία!

Δώστε έμφαση σε ότι σας απασχολεί περισσότερο ! Αν π.χ. αυτό είναι η περίμετρος της μέσης σας, να τη μετράτε κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα και ώρα μέχρι να λεπτύνει η μέση σας ή μέχρι να φθαρεί η μεζούρα!


3. Σκεφθείτε λίγο ματαιόδοξα!


Όσοι με διαβάζετε γνωρίζετε ότι δίνω σαφώς την πρώτη τύχη στο μυαλό,στην καλλιέργεια και στην προσωπικότητα όταν μιλάμε για τις σχέσεις με το άλλο φύλο! 

Δεν είμαι όμως τόσο υποκριτής για να ισχυριστώ ότι δεν με ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση! Ότι με αφήνει αδιάφορο ένα σφριγηλό κορμί με τις σωστές καμπύλες του! 

Ένα όμορφο κορμί πάντα προσφέρει πόντους και βελτιώνει τις πιθανότητες! Και μπορεί να πάει το σεξουαλικό μέρος της σχέσης μερικά βήματα παρακάτω!


4. Να έχετε παρά πόδας το αγαπημένο σας,στιλάτο τζινάκι!


Να το χρησιμοποιείτε σαν μέτρο αναφοράς και να το φοράτε που και που για να διαπιστώνετε που βρίσκεστε! Είναι κάτι που δημιουργεί ισχυρά συναισθήματα και δίνει κίνητρο!


Τέλος του 1ου μέρους

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





7 comments:

  1. kalispera kai sigxaritiria gia to blog sas!eime 20 xronon kai trexo peripou 4-5 fores tin evdomada apo 50 lepta peripou tin fora stin ipethro.tha ithela ostoso na akolouthiso kai ena programa miikis endinamosis mias kai den askoyme katholou me bari.eida se ena kontino gimnastirio oti iparxei ena programa pou legete body bar ,diarkei miaora kai eine askiseis me bari me diafora kila.pisteyte oti tha do apotelesma ean to parakoloutho 3 fores tin evdomada???episis tha ithela na sas rotiso ean ta spread kata ti diarkeia tou treksimatos boithoun sti gramosi..eyxaristo xristina

    ReplyDelete
  2. Eπιβάλλεται να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης όπως επιβάλλεται και να γράφεις στα ελληνικά!
    Θα πρότεινα να ασχοληθείς με τα κλασσικά ωραία βάρη κι όχι με το body bar training! Aν αποκτήσεις μια υποδομή μπορείς μετά να πειραματιστείς!
    Tι εννοείς με το spread; Μήπως σπριντ; Αν ναι,σίγουρα λειτουργούν επιβοηθητικά!

    ReplyDelete
  3. οκ σορρυ για τα greeklish!ναι τα σπριτν εννοουσα.αα θα ηθελα να σε ρωτησω εαν προτινεις να καταναλωνουμε γαλακτοκομικα πληρη η 2%??εγω ας πουμε για γιαουρτι(γιατι το γαλα το εχω κοψει αφου δεν εχει να προσφερει κατι)προτιμω το πληρες προβειο με την πετσα.εχω ακουσει οτι το αγελαδινο εχει λιγοτερες πρωτεινες και καθολου προβιοτικα και γενικα δεν θεωρειται πολυ υγειινο.ισχιιει??

    ReplyDelete
  4. από τα καλύτερα σου άρθρα !!!
    Με εκτίμηση
    Γιώργος-Κρήτη

    ReplyDelete
  5. Το ίδιο γιαούρτι τρώω κι εγώ απλά σε βιολογικό! Αν είναι βιολογικά θα προτιμούσα τα πλήρη! Αλλά αν ήμουν σε γράμμωση θα πήγαινα στο 2%!

    Γιώργο μου ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  6. Σ Αγαπάμε απλά...και επειδή οι κολλητοί μας είναι άλλης φιλοσοφίας ευτυχώς που χουμε κι εσένα!!!
    Litsa Sel

    ReplyDelete
  7. Αμοιβαίο Λίτσα μου!

    ReplyDelete