1.3.15

Απαλλαγείτε οριστικά από το πάχος της κοιλιάς! (3)










Διαβάστε επίσης:


Απαλλαγείτε οριστικά από το πάχος της κοιλιάς! (1)



Απαλλαγείτε οριστικά από το πάχος της κοιλιάς! (2)


5. Προσέξτε το αλκοόλ και τις υγρές θερμίδες

Δεν μπορείτε ούτε καν να φαντασθείτε οι περισσότεροι πόσο σπουδαία είναι αυτή η παράμετρος στον έλεγχο του βάρους και της σωματικής σύνθεσής σας.

Μόνο ένα ποτηράκι κρασί τη μέρα των 150ml περίπου, μεταφράζεται σε 5 κιλά λίπος το χρόνο.

Φυλάξτε το λοιπόν για τις εξόδους σας και για κάποιες ειδικές περιστάσεις!


Θα είναι χρήσιμο να θυμηθείτε την παρακάτω ανάρτηση:



Aλλά βέβαια δεν είναι μόνο το αλκοόλ! Το πρόβλημα είναι γενικά με τις υγρές θερμίδες!

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ:



Aποφεύγετε να πίνετε οτιδήποτε υγρό εκτός από νεράκι! Οι υγρές θερμίδες δεν χορταίνουν και τινάζουν άνετα τον προϋπολογισμό στον αέρα!

Μη πιείτε χυμό πορτοκαλιού! Φάτε τα πορτοκάλια!

Μη πιείτε γάλα! Φάτε ένα γιαούρτι! 

Προσωπικά δεν πίνω ποτέ άλλα υγρά εκτός ίσως από μερικά κεφίρ από κατσικίσιο γάλα και μερικά ποτηράκια κρασί με την παρέα!


6. Να ασκείστε συστηματικά!


Η σημαντικότερη παράμετρος μετά τη διατροφή! 

Δύο είναι οι μορφές άσκησης που βελτιώνουν ιδιαίτερα τη σωματική σύνθεση ή με άλλα λόγια μειώνουν το ποσοστό του λίπους σας: 

Τα βάρη κι η υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση! Αυτές θα πρέπει να τις εντάξετε στο πρόγραμμα των προπονήσεων σας εκτός κι αν υπάρχει κάποια σωματική αδυναμία ή κάποιος ιατρικής φύσης λόγος για το αντίθετο!

Αν δεν μπορείτε τη διαλειμματική μη χολοσκάτε και μη ρισκάρετε! Πάτε πιο ήπια,ακόμη και σε γρήγορο βάδισμα! Αλλά τα βάρη είναι must για λόγους που έχω εξηγήσει επανειλημμένα!

Η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται άσκηση κι η έλλειψή της οδηγεί στο τόσο συνηθισμένο τύπο κορμιού που μοιάζει με ένα λεπτό σάκο με κόκαλα και λίπος! 

Αν το δεις ντυμένο μπερδεύεσαι,μπορεί και να γουστάρεις! Αν το δεις στη θάλασσα, "αποκάλυψη τώρα"!

Ελπίζω ότι με τη σειρά των άρθρων αυτών έβαλα τα πράγματα στη σωστή τους βάση ωστόσο αν νομίζετε ότι ξέχασα κάτι μπείτε στον κόπο να μου στείλετε ένα μήνυμα!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



27 comments:

  1. Χρήστο ένα πράσινο τσάι την ημέρα χωρίς ζάχαρη κάνει να πίνουμε? Έχω διαβάσει πολλές φορές για τις ευεργετικές ιδιότητές του πράσινου τσαγιού.

    ReplyDelete
  2. Και τι γινεται με τα ....love hands...αγαπητε Χριστο? Υπαρχει καποια ασκηση που επιταχυνει την καυση λιπους σε εκεινο το σημειο, εκτος βεβαια απο τη διαλλειμματικη αεροβια προπονηση?

    ReplyDelete
  3. Φυσικα Χριστινα...αρκει να μην υποκαταστησεις με αυτο το νερο ...

    ReplyDelete
  4. Αλίμονο! Μπορείς άνετα!
    Τα love handles εμπίπτουν στο πάχος της κοιλιάς, άρα ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί εδώ!Γενικά η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με ένα ήπιο θερμιδικό έλλειμμα θα οδηγήσει στην μερική ή ολική εξαφάνισή τους σε μεσομακροπρόθεσμη βάση! Το καλύτερο όπλο από πλευράς άσκησης έχει βρεθεί ότι είναι τα σπριντ.

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστωωωω

    ReplyDelete
  6. Μπορείς να προτεινεις κάποια σνακ; γιατί ξυπναω στις 6 και τρώω μεσημεριανό στις 17:00

    ReplyDelete
  7. Χρήστο θέλω να δοκιμάσω διατροφή 2 εβδομάδες χωρίς γλουτένη. Θα κόψω εννοείται αλευρι, ζυμαρικά και ψωμι και παράγωγα, αναρωτιεμαι όμως αν πρεπει να ψαχνω για κρυφή γλουτενη ή δεν είναι απαραίτητο σε πρωτη φαση? Δλδ μια φέτα γαλοπούλα μπορώ να φαω ότι να είναι ή να διαλέξω χωρίς γλουτένη? Ακόμα και η μικρότερη δόση θα χαλάσει τη διαιτα αποκλεισμου? επίσης εκτος απο τη γαλοπουλα (που αμα δεν εβγαινε γαλοπουλα χωρίς γλουτένη ουτε που θα φανταζόμουν ότι περιείχε γλουτένη) που αλλού μπορεί να κρύβεται?

    ReplyDelete
  8. Αγγελική για σνακ διάβασε το τελευταίο ποστ του Φεβρουαρίου 2015.

    Σαπφώ καλό είναι να την αποφύγεις στα πλαίσια του δυνατού! Κι αυτό θα είναι εύκολο αν τρως ανεπεξέργαστες τροφές!
    Δες εδώ μια πολύ καλή λίστα:

    http://celiac.org/live-gluten-free/glutenfreediet/sources-of-gluten/

    ReplyDelete
  9. Αγαπητέ χρήστο αρχισα να διαβαζω το block σου προσφατα και οι συμβουλες σου με χουν βοηθησει πολυ. Ειμαι 64 κιλα και εχω υψος 1,80 και δεν εχω καταφερει παρολες τις προσπαθιες μου με βαρη και με καλη διατροφη να διωξω το λοιπος της κοιλιας για να φανουν οι κοιλιακοι.Υπαρχει τροπος να το καταφερω χωρις να χασω κιλα?

    ReplyDelete
  10. Είναι περίεργο που με τέτοιο ύψος και βάρος δεν έχεις εμφανείς κοιλιακούς! Προφανώς δεν γυμνάζεσαι για χρόνια! Βάρη+αερόβια+διατροφή στα κιλά σου σημαίνουν ευδιάκριτους κοιλιακούς. Συνέχισε την προσπάθεια και είναι θέμα χρόνου! Προσπάθησε να εφαρμόσεις τις οδηγίες αυτού του άρθρου!

    ReplyDelete
  11. Ελπίζω να μην κουράζω το Χρήστο και τους αναγνωστες, αλλά θελω να το καταλάβω: στα πλαισια των ανεπεξέργαστων τροφών είδα χθες αλευρι απο καλαμπόκι και εγραφε στην ετικέτα μπορεί να περιέχει ιχνη απο άλλα αλευρια που περιέχουν γλουτενη, αυτο με δεδομένο οτι δεν εχουμε κοιλιοκακη αλλά θέλουμε να κάνουμε διατροφή χωρίς γλουτένη το καταναλώνουμε ή όχι?

    ReplyDelete
  12. Γεια σου Χρήστο και συγχαρητήρια για το blog. Για αερόβια κάνω ελλειπτικό επειδή δεν μπορώ να τρέξω λόγω προβλήματος στις κνήμες. Φορώ ένα γκάτζετ που μου δείχνει τους καρδιακούς παλμούς για να ξέρω μέχρι πόσο θα πιέζω την καρδιά μου. Είμαι 35 και βάσει της εξίσωσης (220-ηλικία) ο μέγιστος καρδιακός παλμός μου είναι 185. Κάνω 4 λεπτά αρκετά έντονα με τους παλμούς να φτάνουν 170-180 και μετά πάω πολύ χαλαρά μέχρι να πέσουν οι παλμοί κάτω από τους 160 και συνεχίζω για ακόμη ένα λεπτό σ'αυτή την ένταση. Κάνω αυτό το loop 4-5 φορές.

    Θέλω την άποψή σου σχετικά με την ένταση της άσκησης.

    Κωνσταντίνος

    ReplyDelete
  13. Σαπφώ σαφώς και μπορείς!

    Κωνσταντίνε η ένταση είναι καλή! Θα προτιμούσα να πας σε ένα σχήμα 60" πολύ δυνατά ναι 120" χαλαρά για 8 κύκλους. Η μέγιστη καρδιακή συχνότητά σου πρέπει να είναι γύρω στο 195.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συγνωμη που επεμβαινω ομως 220- ηλικια ειναι ο μεγιστος καρδιακος ρυθμος...220-35=185.Επισης συγχαρητηρια Χρηστο για τα αρθρα σου...συνεχισε ετσι!

      Delete
    2. Συγνωμη που επεμβαινω ομως 220- ηλικια ειναι ο μεγιστος καρδιακος ρυθμος...220-35=185.Επισης συγχαρητηρια Χρηστο για τα αρθρα σου...συνεχισε ετσι!

      Delete
  14. Για όσους δε μπορούν να τρέξουν και θέλουν να κάνουν HIIT υπάρχει και η λύση του kettlebell που συνδυάζει αναερόβια προπόνηση με προπόνηση δύναμης. Οι ασκήσεις με τη σιδερένια μπάλα γυμνάζουν όλο το σώμα και είναι αρκετά ενεργοβόρες όταν γίνονται με αρκετή ένταση. Για το φίλο από πάνω που γράφει για τους παλμούς στο ελλειπτικό να πω ότι δεν έχουν τόση σημασία όσο σημασία έχει η άσκηση που εκτελεί. Οι 170 παλμοί είναι πολλοί και δείχνουν ότι η άσκηση δεν είναι απαιτητική. Επίσης αυτό που λένε οι προπονητές είναι ότι όσο καλύτεροι γινόμαστε σε μια άσκηση τόσο λιγότερο αποτελεσματική γίνεται αυτή για την καύση λίπους. Άρα καλό είναι να έχουμε πολλές επιλογές στη διάθεσή μας και να τις εναλλάσσουμε.

    ReplyDelete
  15. Για όσους γυμνάζονται σπίτι με βαρη ,κεττλεμπελς ή με το βάρος του σωματος θα προσθέσω τα εξής λινκς ανάμεσα στα πολλα που υπαρχουν
    https://www.pinterest.com/kettlebellkings/kettlebell-exercises-kettlebell-workouts-kettlebel/
    Neilaray.com

    ReplyDelete
  16. Το δεύτερο ειναι
    http://neilarey.com

    ReplyDelete
  17. Χρίστο ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες αυτές τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που με αποσχολεί πάρα πολύ. Μέχρι ποίο σημείο η αερόβια άσκηση είναι ωφέλιμη και από ποιό σημείο και μετά αρχίζει να μας ''καίει'' την μυική μας μάζα''?

    ReplyDelete
  18. Να μη περνάει τα 45'. Παραπάνω μόνο κακό κάνει θα έλεγα!

    ReplyDelete
  19. 48 κιλά με ύψος 1,63 αρκούν 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα στο διάδρομο η ελλειπτικό, 3 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με βάρη? όλα τα άλλα καλά αλλά οι κοιλιακοί δεν είναι ακόμα όπως θα ήθελα

    ReplyDelete
  20. Αν και είσαι πολύ λεπτή δεν βλέπεις κοιλιακούς. Το πιθανότερο είναι ότι δεν τους έχεις εκγυμνάσει. Ρίξε μια ματιά στις αναρτήσεις για τους κοιλιακούς και τις καλύτερες ασκήσεις!

    ReplyDelete
  21. Εύα αυτός ο τύπος είναι πολύ προσεγγιστικός. Σε μένα πέφτει 14-15 έξω που είναι τεράστια διαφορά. Αλλά όχι μόνο σε μένα...

    ReplyDelete
  22. Χρήστο καλησπερα ειμαι καλαμαρια οπως και εσυ αν δεν κανω λαθος.Μπορεις να μου πεις που βρισκεις το κατσικισιο κεφιρ γιατι πινω ετοιμο αγελαδινο δεν βρισκω αλλο ευχαριστω

    ReplyDelete
  23. Από το Greenhouse στην Καλλίδου.

    ReplyDelete
  24. Καλησπέρα για τα παξιμάδια απο σίκαλη ή κριθάρι ποια ειναι η άποψη σου ? Κυριως
    Για πρωινό με ταχινη ή για κάποιο σνακ.
    Είναι απαγορευτικά οπως το αλεύρι?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό αν υπάρχει μέτρο. Σαν διατροφική επιλογή πάντως είναι πολύ μέτρια.

      Delete