25.7.15

Σπριντ: Λόγοι για να σπριντάρετε περισσότερο (1)









Διαβάστε επίσης:



Το πρόγραμμα σπριντ που ακολουθώ για να διατηρούμαι σε πλήρη φόρμα!


Τα σπριντ στα τόσα χρόνια που τα προμοτάρω, έχουν υιοθετηθεί από εκατοντάδες φίλους και τους έχουν οδηγήσει σε άλλα επίπεδα fitness! 

Θα προσπαθήσω να συνοψίσω εδώ τα βασικά τους οφέλη/πλεονεκτήματα!

 Γενικά σας συνιστώ να ασπαστείτε τη συνήθεια των σύντομων και έντονων προπονήσεων που μαζί με ένα δραστήριο τρόπο ζωής και μια προσεγμένη διατροφή,βασισμένη σε φυσικές και ανεπεξέργαστες τροφές θα σας βοηθήσουν τα μέγιστα στο να αποσπάσετε το καλύτερο από τη ζωή σας.

 Και δεν θα δείτε τα οφέλη μόνο στο σώμα σας αλλά κυρίως σε ένα καθαρό και παραγωγικότερο μυαλό!!


Τα σπριντ βοηθούν στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους


Δεν πάμε για να χάσουμε κιλά! Πάμε για να χάσουμε λίπος προσπαθώντας να διατηρήσουμε ή και να αυξήσουμε την πολύτιμη μυική μας μάζα! 

Λίγο πολύ όσοι κατά καιρούς τρέχατε συστηματικά μεγάλες αποστάσεις γνωρίζετε καλά τις αρνητικές τους επιπτώσεις ως προς τη μυική μάζα.
Ίσως ήρθε η ώρα να τις ελαττώσετε και να βάλετε στο πρόγραμμα τα σπριντ.

Πολλές είναι οι μελέτες που δείχνουν ότι το κάψιμο λίπους αυξάνεται θεαματικά κατά τις επόμενες ώρες μετά από μια προπόνηση με σπριντ. Γι αυτό το λόγο όσοι αρχίστε σπριντ θα δείτε γρήγορα διαφορά στο επίμονο λίπος!

Κι ενώ γενικά δεν νοείται τοπική απώλεια λίπους,έχει παρατηρηθεί ότι τα σπριντ σχετίζονται με αυξημένο κάψιμο κοιλιακού λίπους με ένα μηχανισμό που ακόμη δεν είναι τελείως ξεκάθαρος.


Τα σπριντ αυξάνουν τον αριθμό των μιτοχονδρίων που χαρακτηρίζονται σαν τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας των κυττάρων.


Η βασική αποστολή των κυτταρικών αυτών οργανιδίων είναι να αποσπούν ενέργεια από τις τροφές για να παράξουν την τριφωσφορική αδενοσίνη-ATP που αποτελεί το ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού μας.

Περισσότερα μιτοχόνδρια σημαίνουν περισσότερη ενέργεια διαθέσιμη για το σώμα μας και το μυαλό μας. 

 Είναι πολύ σημαντικό το να διαθέτουμε πολλά και υγιή μιτοχόνδρια γιατί είναι διαπιστωμένο ότι ότι πολλές χρόνιες,εκφυλιστικές ασθένειες οφείλονται σε αδύναμα μιτοχόνδρια που υπολειτουργούν

Τα σπριντ είναι πολύ αποτελεσματικά στο να προκαλέσουν μιτοχονδριακή βιογένεση στους σκελετικούς μύες μέσω της ενεργοποίησης του ενζύμου AMP - ενεργοποιημένη πρωτεϊνική κινάση.

Κι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και λιγότερα από 8 σπριντ. Τέσσερα φαίνεται να είναι αρκετά στη συγκεκριμένη περίπτωση!



Τέλος του 1ου μέρους



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

15 comments:

  1. POLI KALO POST. PERIMENO TIN SUNEXEIA AUTOU.
    L,G

    ReplyDelete
  2. Nice post, things explained in details. Thank You.

    ReplyDelete
  3. Οταν λετε σπριντ φανταζομαι δυνατο τρεξιμο. Ποσο ομως ειναι αρκετο σε δειαρκεια ωστε να υπαρχει αποτελεσμα ,και ποσες φορες την εβδομαδα. Ευχαριστω πολυ.

    ReplyDelete
  4. Οταν λετε σπριντ φανταζομαι δυνατο τρεξιμο. Ποσο ομως ειναι αρκετο σε δειαρκεια ωστε να υπαρχει αποτελεσμα ,και ποσες φορες την εβδομαδα. Ευχαριστω πολυ.

    ReplyDelete
  5. Διάβασε το link στο άνω μέρος του άρθρου. Διάβασε και τα υπόλοιπα μέρη αυτού του άρθρου για να βρεις ότι χρειάζεται για τα σπριντ.

    ReplyDelete
  6. Ερώτηση : θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πρόγραμμα Crossfit διαλειμματικη άσκηση; κι αν όχι μήπως είναι αρκετή λεπτή η διαχωριστικη γραμμή που θα το ξεχωριζε από ένα πρόγραμμα με σπριντ ας πούμε; το ερώτημα προκύπτει από την απορία που έχω για το μεταπροπονητικο γεύμα και τα απλά σάκχαρα για την αυξητική ορμονη.. Θα ήταν καλό να καταναλωθουν μετά από ένα πρόγραμμα Crossfit;

    ReplyDelete
  7. Δεν είναι διαλειμματική και δεν μπορεί να καταταγεί σ' αυτήν! Τα σάκχαρα τα αποφεύγουμε μετ΄από προπονήσεις αυξητικής ορμόνης και σε περιόδους γράμμωσης.

    ReplyDelete
  8. καλησπερα και συγχαριτηρια για την πολυ ομορφο blog.
    ηθελα να σε ρωτησω,τα σπριντ με αεροβιο η βαρη την ιδια μερα μπορουν να συνδυαστουν η ειναι ανωφελο?
    εαν ναι με ποια σειρα να τα προτιμαω.
    σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

    ReplyDelete
  9. Μπορούν! Πρώτα θα κάνεις βάρη και μετά σπριντ ή κλασσική αερόβια!

    ReplyDelete
  10. Καλησπέρα Χρήστο! Θα ήθελα να ρωτήσω σε μια τετοια περίπτωση οπου πρώτα κάνουμε βάρη και στη συνέχεια σπριντ, στο μεταπροπονητικό γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνονται σακχαρα (πχ μέλι ή μπανανα)..; Γιατι αφενός θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών αλλά αφετέρου θα υπονομεύσει την προσπάθεια για την παραγωγή αυξητικής ορμόνης (νομίζω κατι τέτοιο είχες αναφέρει σε άλλο άρθρο σου). Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ReplyDelete
  11. Όπως το λες είναι γι αυτό και τα σπριντ τα κάνω ανεξάρτητα! Εξ΄άλλου μετά τα βάρη δεν μπορώ να πιάσω την ένταση που επιθυμώ!

    ReplyDelete
  12. Εγω λογω ελλειψης χρόνου τα κανω την ίδια μέρα. Σε μια τετοια περίπτωση θα μου πρότεινες την κατανάλωση σακχάρων ή οχι;; Και πάλι χίλια ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  13. Αν ο στόχος σου είναι η αύξηση της αυξητικής ορμόνης, όχι!

    ReplyDelete
  14. Kalispera posa sprint tin imera einai arketa kai ton poson deuterolepton?

    ReplyDelete
  15. 8 χ 30" μία με δύο φορές την εβδομάδα!

    ReplyDelete