11.9.15

2015: Πως θα μετατρέψετε το συνηθισμένο σώμα σας σε ένα έργο τέχνης - 2ο 4μηνο







Διαβάστε επίσης:


2015: Πως θα μετατρέψετε το συνηθισμένο σώμα σας σε ένα έργο τέχνης - 1ο 4μηνο


Kλείσαμε αισίως το οκτάμηνο και το team συνεχίζει ακάθεκτο! Κάπως αποδεκατισμένο αλλά κραταιό!

Αυτοί που μείνανε - 10 από τους 20 που ξεκινήσαμε - είναι pure power και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν αυτόφωτοι και αυτοϋποκινούμενοι την υπόθεση fitness από δω και πέρα. Δηλαδή πλέον ξέρουν τι να κάνουν και κυρίως ξέρουν γιατί και πως πρέπει να το κάνουν.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα  άτομο θα ήταν μια γυναίκα που πλέον ανταγωνίζεται άνετα τα μοντέλα που ποστάρω για να μη πω ότι είναι και καλύτερη. Την ειδοποιό διαφορά στη σωματική της σύνθεση την έκαναν τα σπριντ.

Για μένα τώρα - δάσκαλε που δίδασκες -  το οκτάμηνο ήταν πολύ καλό,ιδιαίτερα δε το τελευταίο δίμηνο που η αποκατάσταση των ποδιών μου που επέτρεψε να κάνω τα σπριντ όπως πρέπει! Χωρίς να αλλάξουν τα κιλά μου - παίζω στα 93-94 για ένα ύψος 1.82 - κατέβηκα ένα νούμερο στο παντελόνι μου.

Eκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι τα υψηλά επίπεδα ενέργειας που έχω εφέτος και τα οποία αποδίδω στην εκλογίκευση της άσκησης. Συνήθιζα πάντα να γυμνάζομαι παραπάνω από όσο πρέπει.
Τους τελευταίους μήνες ξεκινάω τη μέρα μου στις 5 το πρωί και πρακτικά πάω non stop μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Μερικές γενικές παρατηρήσεις για το πρόγραμμα

Διατροφή

Η διατροφή είναι μακράν η πιο σημαντική παράμετρος όταν μιλάμε για σωματική σύνθεση και έλεγχο του βάρους.

Ακολουθώντας μερικούς βασικούς και εύκολους κανόνες θα μπορείτε στο διηνεκές να έχετε χαμηλά ποσοστά λίπους και μια καλή εμφάνιση χωρίς να αγχώνεστε,χωρίς να υπερπροπονείστε και χωρίς να μετράτε θερμίδες και να εμπλέκεστε σε ανούσιες και σπαστικές λεπτομέρειες.

Και βέβαια θα έχετε μια ακλόνητη υγεία κι όλα τα αυτά που περιγράφω εδώ:



Η άσκηση δεν είναι μόνο για υγεία κι εμφάνιση! (2)



Tι να προσέχετε με τη διατροφή:


- να πίνετε πολύ νερό!

- να τρώτε επαρκή πρωτεΐνη!

- να τρώτε μόνο ανεπεξέργαστες, φυσικές κατά το δυνατόν τροφές που δεν είναι συσκευασμένες έτσι ώστε να μένουν για μήνες στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

- να αποφεύγετε τις υγρές θερμίδες. Να πίνετε μόνο νερό με ελάχιστες εξαιρέσεις.

- αν μπορείτε να κόψετε τη ζάχαρη και το αλεύρι θα έχετε λύσει κατά πολύ το πρόβλημα με το βάρος και τη σωματική σας σύνθεση. Επί πλέον θα έχετε τέτοια πνευματική διαύγεια που θα σας εκπλήξουν οι δυνατότητες του μυαλού σας

- μη σας τρομάζουν τα λίπη! Αρκεί να είναι καλά! Η ηλιθιότερη συμβουλή που διαβάζω στα σχετικά περιοδικά και sites είναι: "αποφεύγετε ή μειώστε τα λιπαρά!" Oι τύποι μπερδεύουν τον άγγελο με το δαίμονα!

- oι απολύτως καλύτερες τροφές που σας συνιστώ να τρώτε πολύ συχνά: ολόκληρα αυγά και σαρδέλες!

- ειλικρινά δεν χρειάζεστε κανενός είδους συμπλήρωμα! Ακόμη και την αθώα whey ή την κρεατίνη! Δεν θα πάθετε τίποτα αν πάρετε μερικά συνηθισμένα και ακίνδυνα συμπληρώματα,αλλά απλά δεν τα χρειάζεστε!


Τι να προσέχετε με την άσκηση!


Το πρόγραμμα αυτό απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μπορεί κανείς να είναι πολύ fit και να έχει εντυπωσιακό σώμα χωρίς να σκίζεται στην άσκηση.

Οι λάτρεις του fitness σαν εμένα, κάνουμε συχνά ένα μεγάλο λάθος: υπερπροπονούμαστε! Αυτό στρεσάρει άσχημα το σώμα μας και ιδιαίτερα τις αρθρώσεις μας και πολλές φορές μας οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια όπως αυτό που πέρασα εγώ πολύ πρόσφατα:


Υπερπροπόνηση


Το μυστικό είναι να κάνεις τα σωστά πράγματα σε υψηλή ένταση!


 Απ' αυτές που οι συνήθεις θαμώνες των γυμναστηρίων δεν μπορούν να βγάλουν ούτε στα όνειρά τους! Μπορούν να ασκούνται δυο ώρες τη μέρα για να πιάσουν τέτοια αποτελέσματα,αλλά ρε φίλε ποιος μπορεί να διαθέσει δυο ώρες τη μέρα για να γυμναστεί και για ποιο λόγο;; Η άσκηση είπαμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός και η αληθινή ζωή διαδραματίζεται έξω απ' τα γυμναστήρια!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ομάδας μου για την έμπνευση, τη στήριξη και την παρακίνηση που μου παρέσχον όλο αυτό το διάστημα

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας






7 comments:

  1. Συγχαρητήρια κύριε Στρογγύλη.
    Λέανδρος Γεωργίου.

    ReplyDelete
  2. Να είσαι καλά φίλε μου!

    ReplyDelete
  3. Ποιο team;;; Εγώ που ήμουν τόσο καιρό που σε διαβάζω;;; Θέλω κι εγώ να μπω!!! Που;;; Πως;;;; Διαφωτιστές με παρακαλώ!!!

    ReplyDelete
  4. Διαφωτίστε με, εννοουσα....

    ReplyDelete
  5. Διαφωτίστε με, εννοουσα....

    ReplyDelete
  6. Ποιο team;;; Εγώ που ήμουν τόσο καιρό που σε διαβάζω;;; Θέλω κι εγώ να μπω!!! Που;;; Πως;;;; Διαφωτιστές με παρακαλώ!!!

    ReplyDelete
  7. Xαλάρωσε παιδί μου! Μετά το φθινόπωρο θα γίνει καινούριο!

    ReplyDelete