19.9.15

Γλουτοί : Οι καλύτερες ασκήσεις - Ρουμάνικες άρσεις θανάτου (4)

Διαβάστε επίσης:


Γλουτοί : Οι καλύτερες ασκήσεις - hip thrusts (3)
5. Ρουμάνικες άρσεις θανάτου - Romanian deadlifts

To deadlift σημαίνει ότι σηκώνεις το βάρος χωρίς κανένα μομέντουμ, δηλαδή ξεκινάς την κίνηση με μηδενική ορμή. Η ελληνική μετάφραση είναι βέβαια ατυχέστατη.

Οι κλασσικές άρσεις θανάτου είναι αυτές:Πρόκειται για μια σύνθετη,πληρέστατη άσκηση που γυμνάζει πρωτίστως τους ραχιαίους αλλά και τους γαστροκνήμιους,δικέφαλους ποδιών,τετρακέφαλους,γλουτιαίους,βραχίονες,τραπεζοειδείς, ρομβοειδείς και πλατιούς ραχιαίους (φτερά)!

Οι ρουμάνικες άρσεις θανάτου εστιάζουν στη συμβολή των δικεφάλων με τους γλουτούς και γίνονται ως εξής με μπάρα:και με βαράκια:
Γυμνάζουν επίσης ραχιαίους και γαστροκνήμιους.

Πληροφορίες για την τεχνική της άσκησης θα βρείτε εδώ:


Άρσεις θανάτου με βαράκια και μερικώς τεντωμένα πόδια


Κι εδώ βλέπετε την εκδοχή deficit RDLs - όπου RDL τα αρχικά του Romanian Deadift :


Aυτές οι 5 ασκήσεις που περιέγραψα στο σύντομο αυτό αφιέρωμα πιστεύω πως αποτελούν το top 5 των ασκήσεων για γλουτούς. Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες καλές ασκήσεις όπως π.χ.


- step ups
- διάφορες παραλλαγές καθισμάτων και προβολών
- υπερεκτάσεις
- γέφυρες
- Kickback σε τροχαλία κλπ.

Ο πλουραλισμός στην άσκηση είναι καλό πράγμα και θα σας συμβούλευα να πειραματιστείτε με τις δυνατόν περισσότερες ασκήσεις.Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας4 comments:

 1. Ο γυμναστής μου, μου είπε πως ανάμεσα στο ρίσκο που παίρνω να βλάψω την μέση μου & τους σπόνδυλούς μου όταν κάνω άρσεις θανάτου και στα οφέλει που προσφέρει αυτή η άσκηση, προτιμά και μου προτείνει να μην τις κάνω!Εγώ πιστέυω πως με προσοχή δεν διατρέχω τέτοιο κίνδυνο! Εσύ τί έχεις να πείς;

  ReplyDelete
 2. Δεν το συζητώ! Τις κάνω με βάρη που τα αντέχω άνετα! Πάρα πολλές ασκήσεις είναι δυνητικά επικίνδυνες αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κρατήσει στον καναπέ!

  ReplyDelete
 3. Οι ρουμάνικες άρσεις θανάτου είναι οι λεγόμενες άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια;Είναι η ίδια άσκηση;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Όχι. Εκείνη χτυπάει λίγο περισσότερο τους ραχιαίους. Στις ρουμάνικες είναι μερικώς τεντωμένα.

   Delete