23.9.15

Στήθος : Οι καλύτερες ασκήσεις - Pullovers σε πάγκο με βαράκια (3)
Στήθος : Οι καλύτερες ασκήσεις - Πιέσεις στήθους σε επικλινή πάγκο(2)5. Pullover σε πάγκο με βαράκια

Αγαπημένη άσκηση παλιότερων bodybuilders που άφησαν όνομα όπως ο Frank Zane, o Arnold Schwarzenegger και o Dorian Yates, τα pullovers χρησιμοποιήθηκαν για την εκγύμναση κυρίως του άνω μέρους του στήθους αλλά και των πλατιών ραχιαίων(φτερών) και του πρόσθιου οδοντωτού.

 Όλα αυτά ισχύουν αλλά εκείνο που θεωρείται ως απολύτως σίγουρο είναι ότι μερικές εβδομάδες με  pullovers θα κάνουν το άνω στήθος σας αγνώριστο!

 Ζόρικη για όσους έχουν θέμα με τουςε ώμους τους γιατί τους επιβαρύνει! Άλλωστε το βεληνεκές αυτής της κίνησης εξαρτάται άμεσα από την ευκαμψία των ώμων.

Δείτε λίγο την τεχνική εδώ:To βαράκι που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση μονολιθικό ή τέλος πάντων απολύτως ασφαλές. Τα ρυθμιζόμενα με δίσκους βαράκια μπορεί να είναι επικίνδυνα καθώς περνούν πάνω από το πρόσωπο!

Τα  pullovers εκτός από την ανώτερη μοίρα του θωρακικού γυμνάζουν επίσης τους ώμους,τα φτερά,τους τρικέφαλους και τον πρόσθιο οδοντωτό.

Στον πάγκο στην ουσία κάθονται μόνο οι ώμοι. Το σώμα μένει κατά προτίμηση παράλληλο με το δάπεδο και τα πόδια πατάνε κάτω σταθερά!

Το βαράκι πιάνεται και με τα δύο χέρια με τη μπάρα να βρίσκεται ανάμεσα σε αντίχειρες και δείκτες.


Τα χέρια κάμπτονται στο πίσω μέρος της κίνησης που τελειώνει όταν νιώσουμε τράβηγμα στον θωρακικό. 
Τη στιγμή εκείνη σώμα και βραχίονας του χεριού βρίσκονται περίπου σε ευθεία. 
Η εισπνοή γίνεται με το κατέβασμα κι η εκπνοή με το ανέβασμα.
 Καθώς τα χέρια ανεβαίνουν τεντώνονται κάπως χωρίς όμως ποτέ να κλειδώνουν στον αγκώνα. 

Όπως και σε όλες τις ασκήσεις, παραλλαγές μπορούν να γίνουν άπειρες! Μπορείτε να την κάνετε σε επικλινή πάγκο ή και χωρίς πάγκο στο δάπεδο.
 Στην τελευταία περίπτωση είναι λογικό να μειώνεται το βεληνεκές της κίνησης και να μη πιάνει τόσο καλά τον μυ.

 Αυτό μπορεί να διορθωθεί κάπως αν τεντώσουμε τα χέρια μας - χωρίς να κλειδώσουν βέβαια - ή αν βάλουμε κάτι σαν μαξιλάρι κάτω από την ωμοπλάτη μας

Τέλος του 3ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας4 comments:

 1. Χρηστο για καποιον που δουλευει βραδυ, τι ειναι καλυτερο;
  Το βραδυ μετα τη δουλεια πρωτα βαρη μετα διαλειμματικη, το πρωι διαλειμματικη και το βραδυ βαρη ή το πρωι βαρη και το βραδυ διαλειμματικη;
  Η μηπως εναλλαξ 1 μερα διαλειμματικη και 1 βαρη;
  Ευχαριστω

  ReplyDelete
 2. Προσωπική μου επιλογή θα ήταν η τελευταία λύση αλλά τελικά είναι πως ταιριάζει στο πρόγραμμά σου! Σημασία έχει η συνέπεια πάνω απ' όλα!

  ReplyDelete
 3. Πειραζει να στηρίζουμε ολο τον κορμό στον πάγκο και οχι μονον τους ώμους όπως βλέπουμε στο βίντεο? Και τί διαφορά εχει στην επιβάρυνση και δυσκολια?

  ReplyDelete
 4. Καμία ιδιαίτερη. Σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι!

  ReplyDelete