5.10.15

Πλάτη: οι καλύτερες ασκήσεις - Κωπηλατικές με μπάρα (2)










Διαβάστε επίσης:


Πλάτη: οι καλύτερες ασκήσεις - έλξεις σε μονόζυγο (1)


Κωπηλατικές με μπάρα σε σκυφτή θέση 


Πολύ καλή άσκηση που εμπλέκει όλους τους βασικούς μύες της πλάτης κι επιπλέον τους δικέφαλους και τους δελτοειδείς.


Δείτε εδώ τη σωστή της εκτέλεση:




Nα μη χρησιμοποιείτε μομέντουμ στις κινήσεις σας και να αλλάζετε περιοδικά λαβή - ύπτια ή πρηνή - και απόσταση των χεριών για να αναπτύξετε σφαιρικά κι ολοκληρωτικά την πλάτη σας.

Οι προχωρημένοι μπορούν να δοκιμάζουν τεχνικές όπως rest-pause,εξαναγκασμένες επαναλήψεις ή αρνητικές κινήσεις για πιο θεαματικά αποτελέσματα

Συνήθης λαβή η πρηνής. Σκύβετε χωρίς να καμπουριάζετε - για προστασία της σπονδυλικής στήλης - σε μια θέση λίγο πάνω απ' την παραλληλία. Το κεφάλι ψηλά και η μπάρα κρέμεται ακριβώς μπροστά σας.

Με τον κορμό ακίνητο εκπνέετε και σηκώνετε την μπάρα μέχρι το κάτω μέρος του στήθους σας κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα. Στο άνω μέρος της κίνησης κάνετε σύντομη στάση σφίγγοντας τους μύες της πλάτης.

Κατεβάζετε την μπάρα σιγά και ελεγχόμενα εκπνέοντας.

Όσοι έχουν προβλήματα μέσης μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουν τις κωπηλατικές χαμηλής τροχαλίας:


Δείτε επίσης μια εκτέλεση με ανάποδη - ύπτια δηλαδή - λαβή που εμπλέκει περισσότερο τον πλατύ ραχιαίο και βέβαια τους δικέφαλους:


Δείτε και μια εκδοχή με Τ- bar που γυμνάζει καλύτερα σε σχέση με τις κλασσικές κωπηλατικές το κάτω μέρος του πλατύ ραχιαίου:

https://www.youtube.com/watch?v=j3Igk5nyZE4


Πριν κλείσω τη σημερινή ανάρτηση να αναφέρω ότι οι κλασσικές άρσεις θανάτου με μπάρα είναι επίσης μια εξαιρετική άσκηση - και - για την πλάτη. Απλά μπορείτε άνετα να την παραλείψετε στις προπονήσεις πλάτης.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας






No comments:

Post a Comment