7.10.15

Πλάτη: οι καλύτερες ασκήσεις - Κωπηλατικές με βαράκια (3)
Διαβάστε επίσης:Πλάτη: οι καλύτερες ασκήσεις - Κωπηλατικές με μπάρα (2)Κωπηλατικές με βαράκια με τα δύο χέρια


Σχετικά με τη σωστή τεχνική της άσκηση αυτής ρίξτε μια ματιά εδώ:Αυτή ή άσκηση είναι πολύ καλή για τη μεσαία περιοχή της πλάτης αλλά εμπλέκει επίσης τους δικέφαλους,τον πλατύ ραχιαίο και στην πρηνή λαβή της και τους δελτοειδείς.


Κωπηλατικές με βαράκια με το ένα χέρι


Σχετικά με τη σωστή τεχνική της άσκησης ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το βίντεο:Aυτή η βερσιόν των κωπηλατικών είναι και η προτίμηση του Charles Poliquin. H άποψή του είναι ότι στις κωπηλατικές με μπάρα υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις από το νευρομυικό σύστημα για να ενεργοποιηθεί η οπίσθια μυική αλυσίδα - δικέφαλοι ποδιών,γλουτιαίοι και ιερονωτιαίος - πράγμα που αφαιρεί από την επιστράτευση κι ενεργοποίηση των μυικών ινών της πλάτης και την κάνει λιγότερο αποτελεσματική.

Γενικά τα βαράκια έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη μπάρα,ιδιαίτερα για τους πρωτάρηδες αλλά και γενικά για τους ερασιτέχνες. Για τα πλεονεκτήματα αυτά ρίξτε μια ματιά εδώ:


ΤΑ ΒΑΡΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ!


Καλό είναι να χρησιμοποιείτε όλες τις βερσιόν εφόσον υπάρχει η δυνατότητα! Κάθε μία δίνει στο σώμα και κάτι διαφορετικό!Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
No comments:

Post a Comment