26.10.15

Ώμοι: Οι καλύτερες ασκήσεις - πλάγιες εκτάσεις (6)









Διαβάστε επίσης:


Ώμοι: Οι καλύτερες ασκήσεις (1)


Ώμοι: Δυνητικά επικίνδυνες ασκήσεις - όρθια κωπηλατική (5)




Πλάγιες εκτάσεις για ώμους με βαράκια

Πρόκειται για μια άσκηση που απομονώνει μοναδικά τους πλάγιους /μέσους δελτοειδείς και η οποία όμως θέλει την προσοχή της γιατί ανήκει στις δυνητικά επικίνδυνες.

Κατ' αρχάς να δούμε γιατί μιλάμε:


Eδώ με δύο χέρια ταυτόχρονα:



Kι εδώ με ένα χέρι κάθε φορά:


Όλο το θέμα στην άσκηση αυτή είναι να περιορίσει κανείς το εγώ του! Δηλαδή να την κάνει με μικρά βάρη. Αν χρησιμοποιεί π.χ 15 κιλά στις πιέσεις ώμων εδώ θα πρέπει να περιορισθεί γύρω στα 7,5-10 κιλά με πολλές επαναλήψεις. 
Λόγω της μεγάλης απόστασης του βάρους από το σώμα μας, η ροπή που εξασκείται στην ευαίσθητη περιοχή του στροφικού πετάλου γίνεται  επικίνδυνη.

Επίσης όπως βλέπετε στο παρακάτω σχήμα η απαγωγή του βραχιόνιου οστού μπορεί να προκαλέσει προστριβή του τένοντα του υπερακανθίου ή του υπακρωμιακού θυλάκου στο ακρώμιο ή και σ' αυτό το ίδιο και να δημιουργήσει φλεγμονή. Γι αυτό το βραχιόνιο οστό στην απαγωγή δεν πρέπει να ξεπερνάει την παραλληλία.






Για να βγάλετε έξω από το παιχνίδι τους εμπρόσθιους δελτοειδείς και να εστιάσετε καλύτερα στους μέσους, μπορείτε να γείρετε το σώμα σας ελαφρά προς τα εμπρός. Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά!

Οι αγκώνες ελαφρά κεκαμμένοι και σε υψηλότερη θέση από τον καρπό.

Είναι μια άσκηση που καλό είναι να μη λείπει από το ασκησιολόγιο μας αλλά να γίνεται με τη δέουσα προσοχή όπως και η όρθια κωπηλατική.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


No comments:

Post a Comment