13.12.15

Τρικέφαλοι : Οι καλύτερες ασκήσεις - μερικές χρήσιμες συμβουλές (2)







Διαβάστε επίσης:


Τρικέφαλοι : Οι καλύτερες ασκήσεις (1)


Μερικές παρατηρήσεις και συμβουλές για τον τρόπο εκγύμνασης των τρικέφαλων


1. Οι τρικέφαλοι είναι μικρή μυική ομάδα και επιρρεπείς στην υπερπροπόνηση, γι αυτό μη το ξεσκίζετε!

Ιδιαίτερα αν προέρχεστε από προπονήσεις στήθους ή ώμων όπου η συμμετοχή των τρικέφαλων τους εξαντλεί.

 Κανονικά θα πρέπει να περάσουν 48 ώρες μετά από μια τέτοια προπόνηση για να πάρετε από τους τρικέφαλους αυτό που θέλετε.

Μη κάνετε πάνω από 8-9 καλά σετ σε καμία προπόνηση! Ρέπετε προς την υπερπροπόνηση και επιπλέον μπαίνει σε ενέργεια  και ο  νόμος της φθίνουσας οριακής απόδοσης.

2. Μια σφαιρική,συμμετρική προπόνηση απαιτεί η κάθε κεφαλή να πάρει το μερίδιο που δικαιούται από την προσπάθεια. 

Είναι συνηθισμένο π.χ. το φαινόμενο ο κόσμος να ταράζει την τροχαλία με πιέσεις τρικέφαλων,  μια άσκηση που εστιάζει περισσότερο στις πλάγιες/εξωτερικές κεφαλές.

Αν τέλος πάντων είστε ερωτευμένοι με την τροχαλία, κάντε και κανένα σετ με ύπτια λαβή για τις ξεχασμένες μεσαίες κεφαλές καθώς επίσης και κανένα σετάκι για τις μακρές κεφαλές χρησιμοποιώντας μπάρα και κλειστή,πρηνή λαβή.

Και μια συμβουλή που δεν θα βρείτε εύκολα:

Κάνετε τις πιέσεις σας με λαβή όπου ο αντίχειρας θα βρίσκεται από τη μεριά των υπόλοιπων δαχτύλων για να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στους τρικέφαλους. 

Αν ο αντίχειρας τυλιχθεί γύρω από τη μπάρα όπως γίνεται στη κλασσική πρηνή λαβή, επιστρατεύεται ο βραχιονοκερκιδικός - βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του πήχη όταν στρέφετε την παλάμη σας προς τα πάνω - για να κρατήσει τον αντίχειρα στη θέση του,αποσπώντας έτσι την έμφαση από τους τρικέφαλους.

Μια δοκιμή θα σας πείσει!!

Και μια ακόμη καλή συμβουλή:

Κάνοντας τις πιέσεις τρικέφαλων στη τροχαλία δοκιμάστε να σπρώξτε όχι με τα δάχτυλα - πράγμα που βάζει σε ανοίκεια δοκιμασία τους καρπούς σας - αλλά με το κάτω μέρος της παλάμης σας,αυτό δηλαδή που βρίσκεται κοντά στον καρπό. 

Δοκιμάστε το και παρατηρήστε πόσο περισσότερη δύναμη μπορείτε να ασκήσετε!

Αλλά το δυνατό πάρτι γίνεται όχι με τα μηχανήματα αλλά με τα βάρη και τις βυθίσεις σε δίζυγο ή και πάγκο και γι αυτό να δίνετε έμφαση σ' αυτές τις σύνθετες κινήσεις, όπως και σε μερικές πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις με εκτάσεις με στραβόμπαρα ή βαράκια.


Περισσότερες συμβουλές στο 3ο μέρος, εργασίας επιτρεπούσης!

Μέχρι τότε:



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


2 comments:

  1. Στην τελευταία συμβουλή γραφεις "η λαβή να γίνεται με το πάνω μέρος της παλάμης,κοντα στους καρπούς".Μάλλον ηθελες να πεις,το κάτω μέρος;Γιατί το πάνω μέρος είναι κάτω από τα δάχτυλα!

    ReplyDelete