14.12.15

Τρικέφαλοι : Οι καλύτερες ασκήσεις - πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (3)Διαβάστε επίσης:Τρικέφαλοι : Οι καλύτερες ασκήσεις - μερικές χρήσιμες συμβουλές (2)3. Ασκήσεις που εμπλέκουν και τις τρεις κεφαλές

Ίσως η καλύτερη άσκηση είναι τα diamond push ups που παίρνουν το όνομα τους από το σχήμα ανάμεσα στα δάχτυλά μας όπως τα τοποθετούμε στο έδαφος. 

Είναι push ups με κλειστή θέση στα χέρια,δηλαδή το ένα κοντά στο άλλο. Θα τα δούμε αναλυτικά αργότερα.

Μετά έρχονται οι όρθιες - σε αντιδιαστολή με τις βυθίσεις στήθους - βυθίσεις που τις ονομάζουμε βυθίσεις τρικέφαλων.

 Πολύ καλή άσκηση αλλά ζόρικη και για τους καρπούς και για τους τένοντες των αγκώνων. 

Αν δεν υπάρχει η ευκολία ενός δίζυγου μπορείτε να τις προσομοιώσετε σε ένα πάγκο και μια καρέκλα στο σπίτι.

Έχουμε επίσης τις πιέσεις στήθους σε πάγκο με κλειστή λαβή,όχι πιο κλειστή όμως από το εύρος των ώμων - ή έστω λίγο πιο κλειστή - για να μη ζορίζονται άσχημα οι καρποί,να μη περιορίζεται το εύρος της κίνησης,να μη μειώνεται το βάρος που μπορούμε να σηκώσουμε και να μη μειώνεται η σταθερότητα της μπάρας. 

Για καλύτερη στόχευση της μακράς κεφαλής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επικλινή πάγκο. Αλλά κι αυτά θα τα δούμε αναλυτικά στην ώρα τους.

Τέλος η καλύτερη άσκηση απομόνωσης που δουλεύει τους τρικέφαλους σε όλο εύρος της κίνησης τους και χτυπάει και τις τρεις κεφαλές είναι οι γαλλικές εκτάσεις ή skullcrushers που δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκτάσεις τρικέφαλων σε ύπτια θέση σε πάγκο.

 Η κλίση του πάγκου παίζει τον ρόλο της σε σχέση με το ποιες κεφαλές στοχεύονται καλύτερα.

4. Στους τρικέφαλους όπως και στους δικέφαλους έχει νόημα να κάνουμε μονομερείς ασκήσεις δηλαδή με ένα-ένα τα χέρια για κάποιες κινήσεις. Εστιάζουμε καλύτερα στη συστολή.

5.Αν και τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα, δοκιμάστε να αρχίζετε από σύνθετες ασκήσεις,περάστε σε ασκήσεις απομόνωσης με τα δύο χέρια και καταλήξτε σε μονομερείς ασκήσεις.

 Πιστεύω ότι αυτή είναι η φυσική ροή των ασκήσεων αλλά τελικά ότι βολεύει εσάς καλύτερα γιατί η ιεράρχηση στα πάντα κουράζει τα ελεύθερα μυαλά!

6. Οι αγκώνες θα πρέπει να αφήσουν τα ταξιδάκια και να μένουν κλειδωμένοι κοντά στον κορμό αλλιώς ένα μέρος της έμφασης μετατοπίζεται προς τους δελτοειδείς

7. Συνδέστε το μυαλό σας με τους μύες σας,βελτιώστε δηλαδή την επικοινωνία μεταξύ τους.
 Και για να το πετύχετε, πρώτα απ' όλα να μελετάτε την ανατομία τους.

 Είναι πολύ βασικό να γνωρίζετε που ακριβώς βρίσκεται ο κάθε μυς, είναι βασικό να διαθέτετε κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις κινησιολογίας.

Πριν κάνετε μια κίνηση, κάνετε μια προσομοίωση χρησιμοποιώντας το μυαλό και τους εμπλεκόμενους μύες.

Στις επόμενες αναρτήσεις θα δούμε αναλυτικά τις ασκήσεις.

Μέχρι τότε:Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
4 comments:

 1. "Μονομερείς ασκήσεις" εννοείς τις ασκησεις,που τα χέρια δουλεύουν εναλλάξ ή που τελειώνεις το ένα χέρι και μετά περνάς στο άλλο;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Έτσι μπορούμε να σηκώσουμε περισσότερο βάρος αντί να εκτελούμε ένα-ενα χέρι εναλλάξ ή τα δύο χέρια ταυτόχρονα;

   Delete
  2. https://experiencelife.com/article/taking-sides-the-one-sided-strength-workout/

   Delete