1.1.16

Fitness 2016: H υπέρβαση! - Καλή χρονιά!





Αρχίζω τη σύντομη αυτή πρωτοχρονιάτικη ανάρτηση με τις θερμότερες ευχές μου για επαγγελματική και προσωπική ευτυχία προς όλους τους αναγνώστες μου που με τιμούν με την χρόνο τους και την προσοχή τους και μου δίνουν το κίνητρο για να συνεχίσω αυτό το blog.

Ευχές και στην ομάδα μου που με στηρίζει και με εμπνέει στο εφετινό μου ταξίδι!

Δεκαπέντε μέρες μετά την έναρξη και τα 2/3 της ομάδας πάει περίφημα από άσκηση και διατροφή, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπό στα επίπεδα της ενέργειάς τους και θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία τους.

Για να μπορέσουμε να δρέψουμε τους περισσότερους καρπούς σε όλες της εκφάνσεις της ζωής - επαγγελματική,κοινωνική,οικονομική,αισθηματική κλπ. - χρειαζόμαστε γερό σώμα και μυαλό,το δεύτερο περισσότερο από το πρώτο.

Χρειαζόμαστε άπλετη ενέργεια και σφύζουσα υγεία. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πιάσουμε το δυναμικό μας και θα κινούμαστε σε κάποια χαμηλά ποσοστά του.

Ο τρόπος εκγύμνασης και διατροφής που προτείνω είναι αποτέλεσμα πολλών δοκιμών μέσα στην πορεία του χρόνου.

Αν ήξερα αυτά τα πράγματα όταν ήμουν 20 χρονών δεν μπορώ να φανταστώ κι εγώ που θα είχα φθάσει!

Και ψαχνόμουν στα 20 - και μάλιστα πολύ - αλλά δεν υπήρχαν πληροφορίες τότε,δεν υπήρχε διαδίκτυο,δεν υπήρχαν βιβλία στις βιβλιοθήκες. Όλα ήταν δύσκολα!

Με πολλές δοκιμές και μέσα από πολλά λάθη έφθασα σ' αυτό που πιστεύω πως είναι το τέλειο για ερασιτέχνες που δεν έχουν πολύ χρόνο και κάνουν βαριά πνευματική εργασία.

Τα γνωρίζετε όλοι όσοι με διαβάζετε και μπορείτε να τα ξαναδείτε μέσα από τη σειρά των άρθρων που φέρουν τον τίτλο του σημερινού. 

Εν τάχει απλά υπενθυμίζω:

- Άσκηση που περιέχει οπωσδήποτε 2-3 προπονήσεις για όλο το σώμα με ελεύθερα βάρη και σύνθετες ασκήσεις, εκτελεσμένες με το μίνιμουμ εφικτό διάλειμμα.

Επίσης 1-2 προπονήσεις - μιλάω πάντα για εβδομαδιαία βάση - με σπριντ στην ύπαιθρο γιατί σε διάδρομο δεν γίνονται.

Κι από κει και πέρα μπορείτε να βάλετε κάποιες πινελιές με άλλους τύπους ή τρόπους άσκησης έτσι ώστε το συνολικό προπονητικό σχήμα να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσωπικές σας ανάγκες.

- Από πλευράς διατροφής τα πράγματα είναι απλά αλλά όχι εύκολα.

Αποφύγετε το αλεύρι και τη ζάχαρη,τα συσκευασμένα προϊόντα από τα ράφια και γενικά τα πολυεπεξεργασμένα προϊόντα και από υγρά να πίνετε σχεδόν μόνο νερό. 

Μπορείτε να κάνετε κάποιες παρασπονδίες στις εξόδους σας.

Θα έχετε πάντα ένα θελκτικό σώμα και κυρίως θα έχετε άριστη υγεία και πρακτικά απεριόριστη ενέργεια. Θα κινείστε σε φουλ στροφές,θα είστε πολύ παραγωγικοί και η διαύγεια του μυαλού σας θα είναι παιδική. 

Με λίγα λόγια θα μπορείτε να χωράτε πολλά πράγματα στη μέρα σας με ευμενή αντίκτυπο σε όλους του τομείς των δραστηριοτήτων σας.

Να έχετε όλοι ένα εκπληκτικό 2016 και.....

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

















12 comments:

  1. Καλή χρονιά, Χρήστο! Σου εύχομαι να αποτελείς πάντα πηγή έμπνευσης!
    Καλή χρονιά σε όλους με την ευχή της επίτευξης κάθε στόχου!

    ReplyDelete
  2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΥΠΕΡΟΧΟ BLOG ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    ReplyDelete
  3. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά εύχομαι! Να είστε καλά, ωστε να μας καθοδηγείτε και να μας εμπνέετε!

    ReplyDelete
  4. Kαλή χρονιά παιδιά! Να έχουμε ένα αστραφτερό 2016,γεμάτο υγεία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς!

    ReplyDelete
  5. Χρήστο σου εύχομαι Καλη Χρονιά με υγεία μέσα από την καρδιά μου!Σε ευχαριστώ για την έμπνευση και τις πληροφορίες που προσφέρεις!

    ReplyDelete
  6. Καλή χρονιά Χρηστάρα μου !!! Σε ακολουθώ απτο 2009 και θεωρώ ότι είναι το συναρπαστικότερο ταξίδι για έναν ερασιτέχνη , αγνό , καθαρό αθλητή !!! Εύχομαι προσωπική ευτυχία σε όλους τους τομείς !!

    Γιώργος-Κρήτη

    ReplyDelete
  7. Eυχαριστώ πολύ παιδιά και σας εύχομαι μια καταπληκτική χρονιά!

    ReplyDelete
  8. καλημέρα Χρήστο και καλή χρονιά! Σου εύχομαι κάθε προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία σε ότι κάνεις.
    μια ερώτηση.. θα ήθελα να βάλω λιγο όγκο στα πόδια οπότε σκέφτομαι να πάω λίγο υπερθερμιδικά (15% πάνω από τις θερμίδες συντήρησης), μέχρι τον Απρίλη μαζί με άσκηση με μεγάλα βάρη και λίγες επαναλήψεις μπας και πάρουν λίγο τα πάνω τους.
    Και από το Μάη να πέσω -15-20% από τις θερμίδες συντήρησης για να γραμμώσω.
    Να πω ότι το μόνο λίπος που έχω είναι στην περιοχή της κοιλιάς. Η ερώτηση είναι η εξής.
    Επειδή δεν είμαι μικρή , είμαι 43, γυναίκα, μήπως αυτές οι μέθοδοι είναι για μικρότερες ηλικίες με άλλο μεταβολισμό καλύτερες καύσεις, μεγαλύτερη ανταπόκριση γενικότερα κλπ.
    Δηλαδή αν πάω υπερθερμιδικά μέχρι Απρίλη όπως το σκέφτομαι, και καταφέρω να πάρω κάποιο όγκο στα πόδια μήπως μετά στη φάση την υποθερμιδική θα έχω ναι μεν μεγαλύτερα πόδια ίσως αλλά θα μου μείνει "δωράκι" το λίπος της κοιλιάς?
    Σ΄ευχαριστώ προκαταβολικά αναμένοντας την άποψή σου. (Να αναφέρω ότι γυμνάζομαι από τα 30 μου, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια με τον τρόπο που προτείνεις εσύ, και εννοείται αναρωτιέμαι τι έκανα τα χρόνια πριν )

    ReplyDelete
  9. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να το πας όπως σκέφτεσαι! Αλλά να θυμάσαι πάντα ότι η ποιότητα του φαγητού είναι ο κύριος ρυθμιστής!

    ReplyDelete
  10. καλημέρα και καλή χρονια! τελευταία και καταϊδρωμένη έρχομαι κ εγώ να προστεθώ ως ατυπο μέλος της ομάδας σου μιας και βγαίνω απο μια εγκυμοσύνη και ένα δύσκολο προηγουμενο διάστημα. στην προσπάθεια μου να τα χωρέσω όλα στην καθημερινότητα μου οικογένεια δουλεια άσκηση λοιπες υποχρεώσεις έχω το Blog σου πολύτιμο συμμαχο. έχω βάλει στόχο ! ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  11. Η άσκηση δεν καταναλώνει χρόνο! Δημιουργεί! Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το παιδί σου!

    ReplyDelete
  12. Ευχαριστώ πολύ! Με κίνητρο τον γιο μου και με την καθημερινή δόση απο totalfitness αν δεν τα καταφέρω θα είμαι άξια της μοίρας μου!

    ReplyDelete