24.4.16

Fitness: Πως να βρίσκετε κίνητρα και να τα διατηρείτε δια βίου! (2)






Διαβάστε επίσης:

Fitness: Πως να βρίσκετε κίνητρα και να τα διατηρείτε δια βίου! (1)


Τι κοινά σημεία έχουν έχουν λοιπόν όλοι αυτοί που συνεχίζουν για χρόνια και δεκαετίες να γυμνάζονται συστηματικά,να τρώνε υποδειγματικά και να αρνούνται πεισματικά τη ύπαρξη ορίων στο fitness;

Θα αρχίσω από το πιο σημαντικό και κρατήστε το γιατί μπορεί να αλλάξει την ζωή σας όπως άλλαξε τη ζωή πολλών από αυτούς που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω της αυτού του blog και της σελίδας μου στο facebook:

Δεν είναι το τι συγκεκριμένο και μετρήσιμο κερδίζουν από τη θέσπιση και εκπλήρωση των στόχων τους! Αυτό είναι κάτι ήσσονος σημασίας!

 Είναι το τι άνθρωποι γίνονται στην πορεία!

 Αυτό είναι που μετράει γι αυτούς!

Πώς και τι μπορεί να εμποδίσει / σταματήσει κάποιον που έμαθε να κυνηγάει καθημερινά την προσωπική του ανάπτυξη / βελτίωση;

Οι άνθρωποι αυτοί τόσο συνειδητοποιημένοι που πρέπει να έλθουν τα πάνω κάτω για να παρασπονδήσουν.

Σηκώνονται από τα ξημερώματα για να χωρέσουν την άσκηση στα τρελά ωράρια τους ή βρίσκουν πάντα ένα κομμάτι χρόνου μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς τους. 

Και το κάνουν γιατί έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για τον χρόνο τους τη στιγμή που με τόσα λίγα παίρνουν πίσω τόσο πολλά.

Στα θέματα της διατροφής είναι ακλόνητοι. 

Έχουν μάθει να τρώνε για τα μεσομακροπρόθεσμα οφέλη και όχι για τη στιγμιαία απόλαυση,ένα βασικό χαρακτηριστικό των σπουδαίων ανθρώπων.

Κοιτάνε πάντα μακριά ενώ οι πολλοί κοιτάνε ούτε ένα μέτρο μπροστά από τη μύτη τους.

Είναι αστείο να προσπαθήσεις να δελεάσεις αυτούς τους ανθρώπους με ένα λιγδωμένο κομμάτι πίτσα ή με ένα πιτόγυρο γεμάτο χθεσινά,χοιρινά ξίγκια και προτηγανισμένες,φουλ σε τρανς πατάτες κλπ.

 Δεν υπάρχει περίπτωση!

Αυτοί ζουν για άλλες απολαύσεις, πολύ ανώτερες σε ένταση και περιεχόμενο!

Τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση!


Να βάζετε παντού την προσωπική σας σφραγίδα! Να ακούτε,να μαθαίνετε αλλά να τα περνάτε όλα από το δικό σας κόσκινο. 

Δεν είστε μέλη αγέλης για να τρέχετε πίσω από τον κάθε φωστήρα.

 Δική σας η ζωή,δικοί σας οι στόχοι,δικές σας οι επιλογές,δικά σας τα προγράμματα,δική σας και η διατροφή! Τα πάντα να φέρουν τη δική σας σφραγίδα!

Να σχετίζεστε με ανθρώπους που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος για να παίρνετε και να δίνετε κουράγιο,να εμπνέετε και να σας εμπνέουν ή αν μη τι άλλο να μη σας καθηλώνουν ή και σας πισωγυρίζουν! 

Γιατί αν κάνετε παρέα συνέχεια με αραχτούς χαβαλέδες οι πιθανότητες είναι να σας τραβήξουν αυτοί προς το μέρος τους παρά το αντίθετο!

Να μαθαίνετε κάθε μέρα και κάτι,να διευρύνετε συνεχώς τους ορίζοντες σας,να κυνηγάτε την αέναη βελτίωση και να απολαμβάνετε την διαδρομή σας κάθε ώρα και λεπτό.

Και τέλος ότι μαθαίνετε να το περνάτε και στους άλλους και να τους βοηθάτε στα πλαίσιια των δυνατοτήτων σας γιατί αυτή είναι τελικά η πρώτιστη και μέγιστη αποστολή του ανθρώπου!

Aφιερωμένο στη  σούπερ ομάδα μου του 2016 και ιδιαίτερα στην Ελένη και στη Δέσποινα που είναι σούπερ σε όλα τους!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





4 comments:

  1. Και τί κάνουμε όταν, αν και σπάνιο,παρασυρόμαστε σε μια κατάσταση αδυναμίας και μετά μας κυνηγούν οι Ερινύες?

    ReplyDelete
  2. Είναι σημαντικό να μπορείς να επανέρχεσαι γρήγορα. Αντί να υφίστασαι το γεγονός,ανάλαβε γρήγορη,επανορθωτική δράση! Οι παρεκτροπές ειναι ανθρώπινες!

    ReplyDelete
  3. Παίρνουμε δύναμη από όσα μας γράφετε! Καλό Πάσχα!

    ReplyDelete
  4. Kαλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο!

    ReplyDelete