2.5.16

Οι κυριότεροι λόγοι που δεν μπορείτε να γραμμώσετε! (3)








Διαβάστε επίσης:

Οι βασικοί λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε γράμμωση (2)


3. Το παρακάνετε με τις ασκήσεις απομόνωσης σε βάρος των σύνθετων ασκήσεων.


Προσέξτε! 
Δεν λέω να μη κάνετε ασκήσεις απομόνωσης όπως οι κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης,οι εκτάσεις τρικέφαλων,οι άρσεις γαστροκνημίων και τα ανοίγματα στήθους!

 Κι εγώ κάνω που και που παρότι είμαι φανατικός των σύνθετων ασκήσεων όπως οι άρσεις θανάτου,οι πιέσεις στήθους και ώμων,τα καθίσματα και οι κωπηλατικές.

Αλλά οι ασκήσεις απομόνωσης - οι μονοαρθρικές αλλιώς - είναι το κερασάκι στην τούρτα και όχι η τούρτα. Είναι αυτό που λέμε fine tuning όταν τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στη θέση τους.

Αυτές οι ασκήσεις που αφορούν μικρές,απομονωμένες ομάδες δεν μπορούν να εκμαιεύσουν από το σώμα σημαντικές νευρομυικές προσαρμογές και δεν μπορούν να έχουν σημαντική ορμονική απόκριση.

Αλλά και για μεγάλες μυικές ομάδες όταν μιλάμε, δεν μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα αν εστιάζεστε π.χ. στις εκτάσεις τετρακέφαλων και όχι στα καθίσματα,η στις κάμψεις δικεφάλων και όχι στις άρσεις θανάτου.

Σύνθετες ασκήσεις σημαίνει ότι ζορίζονται πολύ περισσότερες μυικές ίνες ταυτόχρονα,επιτυγχάνονται γρηγορότερα μεγαλύτερες υπερτροφίες και αναγκάζεται το σώμα να παράξει μεγαλύτερες ποσότητες αναβολικών ορμονών.

Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπει κανείς όλο και περισσότερους τύπους με καλή έως και εντυπωσιακή μυική ανάπτυξη του άνω κορμού και παράλληλα chicken legs.

 Οι ζόρικες ασκήσεις φοβίζουν τον κόσμο,τον κάνει να τις αποφεύγουν κι αυτό έχει σημαντική επίπτωση στη γράμμωση.

Επίσης όσοι κάνουν functional training σε μπάλες αθλητικές ή BOSU κλπ,με πολλές σταθεροποιητικές ασκήσεις και ασκήσεις συντονισμού,κάνουν μεν περίφημα αλλά αυτό δεν βοηθάει στη γράμμωση γιατί δεν μπορούν να κουμαντάρουν βαριά βάρη με τις συνθήκες αυτές και έτσι μειώνουν έμμεσα το κάψιμο λίπους γιατί δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί πλήρως ο μεταβολισμός.

Κάνουν άψογα - για να μη παρεξηγηθώ - απλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και στα πλαίσια του άρθρου αυτού η προτεραιότητά μας είναι η γράμμωση!


Στο επόμενο άρθρο θα κλείσουμε με το θέμα! Έως τότε:



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





No comments:

Post a Comment