25.6.16

Σπάστε το πλατό - ξεκολλήστε τον δείκτη της ζυγαριάς σας! (3)







Διαβάστε επίσης:

Έχει κολλήσει ο δείκτης της ζυγαριάς; Να πως θα τον ξεκολλήσετε! (2ο)



Mια άλλη στρατηγική είναι η κυκλική λήψη υδατανθράκων που μπορεί να κάνει την ολιγοθερμιδική δίαιτα καλύτερα ανεκτή,μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μυικής μάζας και να προστατέψει από ένα πλατό.

Περισσότερα για την  κυκλική λήψη υδατανθράκων εδώ:


Ξέρω ότι μισείτε να μετράτε θερμίδες - το ίδιο κι εγώ - αλλά αν παιδεύεστε με το βάρος σας θα πρέπει να το κάνετε  απαραίτητα αλλιώς δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη και θα βασανίζεστε άδικα.

Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να αποκαταστήσετε ένα θερμιδικό έλλειμμα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε τρώγοντας λιγότερο,γυμναζόμενοι περισσότερο ή και με ένα συνδυασμό των δύο.

Μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος των μερίδων,τον αριθμό των γευμάτων ή να επιλέξετε τροφές με μεγαλύτερη θρεπτική αξία και ικανότητα κορεσμού.

 Πολύ νερό,κατάργηση των υγρών θερμίδων,πλήρης εξοστρακισμός του αλευριού και της ζάχαρης και προσοχή με φρούτα,ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά. 

Δεκάδες χρήσιμα tips θα βρείτε εδώ:



Ως προς το σκέλος της άσκησης έχετε πολλές επιλογές και μπορείτε να παίξετε με την διάρκεια,την ένταση και τη συχνότητα της άσκησης.

Με τα βάρη ειδικά μπορείτε να προσθέσετε σετ και ασκήσεις,να κάνετε ασκήσεις μεταβολικά πιο απαιτητικές ή να εφαρμόσετε μερικές από τις τεχνικές εντατικοποίησης που περιγράφω στο blog.

To τι στρατηγικές θα επιλέξετε εξαρτάται από τις συνήθειες και την υφιστάμενη κατάσταση σας και δεν υπάρχει τυφλοσούρτης στις περιπτώσεις αυτές.

Eκείνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τελικά όλα τα ανεξήγητα εξηγούνται και στο 95% των περιπτώσεων τα πράγματα είναι πολύ απλά. 

Τυχαίνει πολύς κόσμος να έχει μαύρα μεσάνυχτα γύρω από τις βασικές αρχές της διατροφής παρά την άπλετη πληροφόρηση που υπάρχει στις μέρες μας.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment