31.7.16

Καίγεται το κοιλιακό λίπος με εντοπισμένες ασκήσεις κοιλιακών; (2)









Διαβάστε επίσης:

Μπορούν οι ασκήσεις κοιλιακών να κάψουν το κοιλιακό λίπος; (1)



Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι αυτό δεν είναι εφικτό,ότι δεν υπάρχει δηλαδή η έννοια του τοπικού αδυνατίσματος ή της τοπικής απώλειας λίπους.

Είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να χάνουμε το λίπος ταυτόχρονα από όλο το σώμα,κάτι όπως βγαίνουν οι διαδοχικές στρώσεις ενός κρεμμυδιού. Χάνουμε από τους γλουτούς,την κοιλιά,το στήθος ως κι από το πρόσωπο ταυτόχρονα.

Βέβαια ο κόσμος μπερδεύεται γιατί με την εκγύμναση ενός μυός και την συνεπαγόμενη αύξηση του τόνου του φαίνεται σαν να χάνει κανείς τοπικό λίπος.

Για παράδειγμα όταν γυμνάσεις τους παρατημένους τρικεφάλους σου κι αυξήσεις τον τόνο τους θα διαπιστώσεις ότι το λίπος που του περιβάλλει και κινείται σαν ζελές φαίνεται να μειώνεται ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα οπτικό  φαινόμενο που οφείλεται στην ενίσχυση του μυικού τόνου.


Αποφύγετε αυτά τα λάθη αν θέλετε να χάσετε λίπος:

Η κλασσική αερόβια δεν φαίνεται να έχει κάποιο αξιόλογο  αποτέλεσμα όσον αφορά το κοιλιακό λίπος.

Αντίθετα η HIIT με προεξάρχοντα τα σπριντ δεν έχουν αφήσει παραπονεμένο ούτε έναν!

Είναι μια εκπληκτική μορφή άσκησης,άκρως αναβολική που αλλάζει το σώμα των ανθρώπων πολύ πιο γρήγορα και θεαματικά από ότι οτιδήποτε άλλο.

Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να σκεφθώ είναι ότι επειδή είναι τόσο απαιτητική δεν είναι κατάλληλη παρά μόνο για τους πολύ fit.

H διατροφή πάντως παίζει τον μείζονα ρόλο σε τέτοιου είδους θέματα και το κακό είναι ότι ο κόσμος είναι απελπιστικά άσχετος και απαίδευτος και κάνει παιδαριώδη λάθη σε πολύ βασικά θέματα.

Όσοι κατακτήσουν τις βασικές αρχές της καλής διατροφής - έχω κουραστεί να τις επαναλαμβάνω - και ξέρουν πως θα γυμναστούν δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να έχουν πρόβλημα με το κοιλιακό λίπος. 

Μπορεί να μη γίνουν φέτες - αυτό είναι ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες - αλλά θα στέκονται πάντα αξιοπρεπώς από πλευράς αισθητικής.

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας




2 comments:

  1. Καλησπέρα Χρήστο! Εγω προσωπικά κανω παρα πολλές ώρες στο γυμναστηριο.. Αεροβιο,προγράμματα,διαφορα... Μηπως αυτη η υπερπροπονηση δεν οφελεί; Επειδή θέλω να χάσω 3 κιλά και ο οργανισμός μου δυσκολεύεται αρκετά ...

    ReplyDelete
  2. Το λάθος των πολλών. Δεν είναι για χόρταση η άσκηση. Για να χάσεις πολύ εύκολα τα κιλά αυτά δοκίμασε τη διαλειμματική νηστεία.

    ReplyDelete