1.9.16

Διαθέτω λίγο χρόνο για άσκηση αλλά θέλω πολύ καλά αποτελέσματα: Σπριντ (4)










Διαβάστε επίσης:


Διαθέτω λίγο χρόνο για άσκηση αλλά θέλω πολύ καλά αποτελέσματα: Βάρη (3)


Τα σπριντ είναι η καλύτερη επένδυση για τον περιορισμένο χρόνο σας. Είναι εκείνη η μορφή άσκησης που μπορεί να μεταμορφώσει πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη τη σωματοδομή σας και μαζί με τα ελεύθερα βάρη τις θεωρώ σαν απόλυτα must.

Kαμία άλλη μορφή άσκησης δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή σας προς το καλύτερο κι αυτό το διαπίστωσαν και το επιβεβαιώνουν δεκάδες αναγνώστες του blog.

Φουλ αυξητική ορμόνη,χαμηλά επίπεδα λίπους,πλήρης σεβασμός της μυικής μάζας και πολύ υψηλή μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου / VO2 max.

 Θα εκπλαγείτε από τις επιδόσεις σας στην αερόβια μέσης προς υψηλή ένταση ακόμη κι όταν δεν τρέχετε παρά σπάνια.

Όλο το μυστικό είναι να κάνετε 8 πολύ δυνατά σπριντ των 30" με ενδιάμεσα διαλείμματα βάδην των 90".

Και το απόλυτο μυστικό είναι να κάνετε τα δύο τελευταία σπριντ σε ρυθμό all out,κάτι σαν να μην υπάρχει αύριο.

 Στα δύο σπριντ αυτά θα πρέπει η καρδιακή σας συχνότητα να ξεπεράσει αυτήν που προκύπτει από τους πιο γνωστούς τύπους υπολογισμού της ΜΚΣ:

ΜΚΣ= 208 - ηλικία x 0.7 ή

ΜΚΣ= 217 - ηλικία x 0.85.



Πόσο;

Είναι καλά να πάτε 2-3 μονάδες πιο πάνω. Το ρεκόρ μου είναι12 μονάδες πιο πάνω.

Αν κάνετε τα σπριντ έτσι ή περίπου έτσι για 1-2 φορές την εβδομάδα - ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική σας κατάσταση - σας εγγυώμαι τέτοια διαφορά σε διάθεση,εκρηκτικότητα,αντοχή,ενέργεια και σωματική σύνθεση που θα κλαίτε για τον χαμένο χρόνο!

Αλλά βέβαια με προσοχή και πάντα βαθμιαία αύξηση έντασης!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



4 comments:

  1. τα σπριντ ειναι αναμφισβητιτα η καλυτερη ασκηση απο αποψη μεταβολισμου, αυξηση τησ vo2max, ενεργοποιηση αυξητικον ορμονον ακομα κ σεροτονινης θα θεωρουσα πιο πρακτικο να ενημερωνης τους αναγνωστες σου χρηστο τους κινδυνους τραυματισμων που ελοχευουνε πισω απο τετοιας μορφης ασκηση (μιλαμε για σπριντ ομως οχι κουραφεξαλα ετσι?)εντελος φιλικα στο λεω οχι συμβουλευτικα,εδω ερασιτεχνης δρομεας ειμαι κ μετα απο διαλημματικες με ποναη το κορμι σχεδον ολο. εχουμε βεβαια διαφορα στην αναλογια διαλημματοσ χρησιμοποιο 1προς1 κ ουτε αλλα κ στην αποσταση κανω λεπτου εως 3 κ ισως να παιζη κ αυτο το ρολο του στην καταπονηση στο σωμα μου εντονα καποιες φορες αλλα θα το ξανατονισω εντελος φιλικα προσοχη τον κατω κορμο σας με τα σπριντ,αποτελεσματικη αλλα κ σκληροπυρηνικη ασκηση

    ReplyDelete
  2. Όποιοι με παρακολουθούν συστηματικά είναι ενημερωμένοι φίλε!

    ReplyDelete
  3. Ιωάννα: Καλημέρα σας!Διαβάζω το άρθρο και η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι είδους άσκηση εννοείτε. Διάδρομο πχ με τρέξιμο και εναλλάξ βάδην;Ευχαριστώ πολύ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iωάννα τα σπριντ δεν γίνινται εύκολα σε διάδρομο,γίνονται έξω και τον τρόπο τον περιγράφω εδώ:

      https://totalfitness-christos.blogspot.com/2011/07/blog-post_4490.html

      Delete