1.10.16

Fitness και υγεία: Οι προτάσεις μου για μια πολύ δυνατή χρονιά! (1)








Αν σε άλλους καιρούς μια θαλερή υγεία και τα υψηλά επίπεδα fitness ήταν μια καλή βοήθεια, στις μέρες μας είναι απόλυτη αναγκαιότητα.

Κι αυτό γιατί η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα μας σπρώχνει όλους στα όριά μας, μικρούς και μεγάλους. 

Στα επαγγελματικά μας οι περισσότεροι καταβάλουμε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια - όσοι δουλεύουμε σαν στελέχη στον ιδιωτικό τομέα είμαστε συνηθισμένοι σε τρελά ωράρια - για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και συχνά χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Oι ανάγκες μας για υψηλά επίπεδα ενέργειας και πνευματικής διαύγειας έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Δεν ξέρω τι θα έκανα αυτά τα τελευταία 7-8 χρόνια αν δεν ήμουν αυτό που είμαι μέσα από πολύχρονες προσπάθειες με σωστή άσκηση και κατά το δυνατόν άψογη διατροφή! Δεν ξέρω καν αν θα άντεχα....

Αυτό που έχω, θέλω να το διατηρήσω και αν είναι δυνατόν να το βελτιώσω και θα είμαι ευτυχής να το μοιραστώ με τον περισσότερο δυνατόν κόσμο.


Μερικές αλήθειες που έχουν βαρύνουσα σημασία

1. Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι μια πολύ καλή διατροφή δεν είναι απλησίαστη οικονομικά. Απλά πρέπει να βάλουμε μέσα στη διαδικασία κάποια προστιθέμενη αξία. 

Δεν θα πάρουμε έτοιμα προϊόντα από τους αμέτρητους φούρνους - ζαχαροπλαστεία ( ο ιλιγγιώδης αριθμός τους συνδέεται στενά με τα χαμηλά επίπεδα υγείας του γενικού πληθυσμού) αλλά ανεπεξέργαστα προϊόντα που μπορούν να ετοιμαστούν εύκολα με μινιμαλιστικές διαδικασίες. 

Εννοείται ότι πρέπει να καταργήσουμε το τσιγάρο και τους φαντεζί, αγορασμένους, έτοιμους καφέδες, τα αναψυκτικά και τους χυμούς, τα αθλητικά και ενεργειακά ποτά, τις μπάρες, τα χάπια και τις σκόνες, τα περισσότερα συμπληρώματα και τα υποκατάστατα γευμάτων.

2. Δεν χρειαζόμαστε  ατέλειωτες ώρες στα γυμναστήρια για να αποκτήσουμε ένα όμορφο, καλογυμνασμένο σώμα - αν και η ομορφιά εν προκειμένω είναι άκρως υποκειμενικό θέμα.

Ο περισσότερος κόσμος γυμνάζεται τελείως λάθος και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
 Είτε ασχολείται πάρα πολλές ώρες σε χαμηλές και μέτριες εντάσεις οπότε χάνει το χρόνο του χωρίς να μπορεί να πιάσει τους στόχους του, είτε ξεφεύγει από το πραγματικό νόημα του fitness και το μετράει μόνο με την περίμετρο των δικεφάλων του.

Ελάχιστα άτομα ξέρουν να γυμνάζονται αποτελεσματικά και τα άτομα αυτά δαπανούν σχετικά λίγο χρόνο για άσκηση γιατί γνωρίζουν καλά ότι η διατροφή είναι  το 70-80% της συνολικής προσπάθειας και συνεπώς εστιάζουν εκεί.

Αν έχετε φθάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, 2-3 μεταβολικές προπονήσεις την εβδομάδα με βάρη των 20'-30' και 1-2 προπονήσεις με σπριντ - όπως τις κάνω εγώ - θα σας κρατήσουν σε top επίπεδο από πλευράς υγείας, δύναμης, καρδιοαναπνευστικής αντοχής αλλά και σωματικής σύνθεσης.

Περισσότερα όμως στην επόμενη ανάρτηση!



Έως τότε:

Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


3 comments:

  1. πότε θα επιλέξεις την ομάδα για το 2017?Θέλω πολύ να είμαι μέρος αυτής!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα δω Χριστίνα αργότερα. Φέτος είμαι μπλεγμένος με πολλά πράγματα.

      Delete
  2. Και γω μαζί σου!!!!

    ReplyDelete