23.10.16

Ομορφότερο σώμα - περισσότερος όγκος: Τα κλειδιά για τη μεγάλη αλλαγή (1)
Προσωπικά μου αρέσει ο όγκος αλλά μέχρι σ' έναν βαθμό. Από κει και πέρα το πράγμα αλλάζει γιατί δεν είναι μόνο να τον αποκτήσεις αλλά κυρίως να τον συντηρήσεις κι αυτό χρειάζεται προσπάθεια,χρόνο και χρήμα.

Εδώ όμως θα μιλήσω για όγκο γιατί ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Και θα εστιάσω στον τρόπο άσκησης μιας και για τη διατροφή έχουμε μιλήσει εκτενέστατα,τόσο που είναι πια απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο όγκος χρειάζεται,θερμιδικό πλεόνασμα, επαρκή πρωτεΐνη,στοχευμένα γεύματα πριν και μετά τις προπονήσεις και ποιοτική προσέγγιση της διατροφής.

Θα δούμε πως θα σπάμε τα διαδοχικά πλατό μέσα από τα χρόνια και τις δεκαετίες αφού αποδεχθούμε όμως ότι η πρόοδος δεν μπορεί να είναι γραμμική αλλιώς θα γινόμασταν τεράστιοι και θα σηκώναμε απίθανα κιλά.

 Η πρόοδος χρειάζεται συνέπεια και στράτευση κι έρχεται πολλές φορές κατά κύματα κι εκεί που δεν το περιμένεις. Κι αυτό δεν είναι κάτι το ανεξήγητο. Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Θα μιλήσουμε για τις μεθόδους προοδευτικής υπερφόρτωσης που είναι πολλές και δεν πρέπει να ταυτίζονται με την αύξηση του βάρους / αντίστασης. 
Ως πότε θα αυξάνουμε το βάρος  άλλωστε, ιδιαίτερα αν είμαστε παλιοί και έμπειροι και όχι πρωτάρηδες; 

Από την άλλη στη σωματοδόμηση δεν μας ενδιαφέρει πρωτίστως η δύναμη αλλά ο όγκος και η εμφάνιση - ή κάνω λάθος;;

Ο κόσμος ζητάει έναν αξιοπρεπή όγκο - εκτός από τις ψωνάρες - και μια αισθητική που προκαλεί ευχάριστα το μάτι. Κι επίσης ζητάει όσο μεγαλώνει να βρίσκει νέες τεχνικές για να κρατάει τον όγκο του, τεχνικές που δεν επιβαρύνουν πολύ τους τένοντες και τους συνδέσμους.

Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά πως είμαι οπαδός της απόλυτα φυσικής και υγιεινής διατροφή και δεν προτείνω ούτε καν συμπληρώματα, πόσο μάλλον τη χρήση αναβολικών ουσιών.

Η λογική μου είναι να αφήνω το σώμα μου να πηγαίνει μέχρι εκεί που μπορεί να πάει μόνο του, χωρίς έξωθεν βοήθεια. 

Αν το βοηθήσω με ένα συμπλήρωμα να βγάλει μια πιο βαριά προπόνηση μπορεί να επιβαρύνω ανοίκεια τους μυς μου ή τις αρθρώσεις μου κι αυτό το πράγμα να μου βγει σωρευτικά στο μεσομακροπρόθεσμο μέλλον.

Για ποιο λόγο ρωτάω;

 Θα βγάλω περισσότερα χρήματα ή θα ζήσω μια πιο ποιοτική ζωή;; 


Μια βλακεία είναι να προσπαθούμε να κλέψουμε τη φύση μας!

Στα επόμενα θα σας ξεδιπλώσω όλες τις απαραίτητες τεχνικές όμορφα,αργά και κατανοητά.
Απλά κάντε λίγο υπομονή!Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

No comments:

Post a Comment