7.11.16

Περισσότερος όγκος με προοδευτική υπερφόρτωση: Αυξήστε τις επαναλήψεις (3)







Διαβάστε επίσης:


Ομορφότερο σώμα - περισσότερος όγκος: Αυξήστε προοδευτικά το βάρος (2)


Ένας άλλος τρόπος για προοδευτική υπερφόρτωση είναι η αύξηση των επαναλήψεων με το ίδιο βάρος. 

Αντί δηλαδή να αυξήσουμε το βάρος - δες παραπάνω λινκ- το κρατάμε σταθερό και αυξάνουμε τις επαναλήψεις αυξάνοντας τον όγκο προπόνησης.

Ακόμη και μια περισσότερη επανάληψη - με καλή τεχνική εννοείται - είναι πρόοδος και σιγά-σιγά αντικατοπτρίζεται σε δύναμη και υπερτροφία. 

Μη ξεχνάτε ότι θα γυμναζόμαστε για πολλές δεκαετίες - όσοι τουλάχιστον δεν θα τα κάνουμε μούσκεμα με το υπερβολικό "εγώ" μας - και η πρόοδος οφείλει να είναι αργή και σταθερή.

Αυτή η μεθοδολογία βολεύει πολύ τις μεταβολικές προπονήσεις όταν δεν υπάρχει χρόνος για να αλλάζουμε το βάρος και απλά μπορούμε να κάνουμε διαφορετικές επαναλήψεις για κάθε άσκηση.

Επίσης είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να αυξάνουμε εσαεί το βάρος γιατί τελικά θα διαλύσουμε τους μύες μας και πιο μπροστά τους τένοντες και τους συνδέσμους μας - ειδικά όσοι χρησιμοποιούν κρεατίνη και παρεμφερή συμπληρώματα.


Μέχρι πόσες επαναλήψεις;

Mέχρι 12 θα έλεγα.

 Μετά είναι καλύτερο γενικά να αυξήσουμε το βάρος.

 Βέβαια όπως έχω γράψει πολλές φορές είναι καλό να δουλεύουμε ενίοτε σε όλες τις γκάμες των επαναλήψεων για μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη μυική ανάπτυξη.

 Εννοώ να δουλεύουμε όχι μόνο πάνω στην υπερτροφία αλλά και στη δύναμη και στην αντοχή και σας συνιστώ θερμά να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.



Τέλος του 3ου μέρους



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




2 comments:

  1. Μην ξεχνάμε ότι κάποιες ασκήσεις μπορούμε να τις παίζουμε και βαριά και αυτές είναι οι βασικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις κάνουμε και για πολλές επαναλήψεις. Οι 3 καλύτερες ασκήσεις είναι τα καθίσματα, οι άρσεις και οι πιέσεις όρθιος γιατί καλύπτουν όλο το σώμα και το δουλεύουν σαν ένα κομμάτι.
    Από την άλλη τις απομονωτικές πάντα τις δουλεύουμε για επαναλήψεις. Είναι μεγάλο λάθος να κάνει κανείς πχ ανοίγματα αλτήρων με πολλά κιλά για 3 επαναλήψεις. Οι απομονωτικές αποδίδουν καλύτερα στις υψηλές επαναλήψεις.

    ReplyDelete
  2. περιοδικοτητα ανα 6 εβδομαδες.3 εβδ πανω και μια κατω

    ReplyDelete