4.12.16

Να τρώω τις ίδιες θερμίδες κάθε μέρα ή μπορούν να υπάρχουν αυξομειώσεις;





Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κανόνας που να επιτάσσει σταθερότητα στην καθημερινή πρόσληψη των θερμίδων αλλά δεν υπάρχει επίσης και κανένα συγκεκριμένο όφελος εκτός ίσως από την μεγάλη απλότητα του σχήματος.

Αν για παράδειγμα έχω θερμίδες συντήρησης 2500 ημερησίως,το ακολουθώ κάθε μέρα χωρίς να με δυσκολεύει καθόλου,χωρίς τεφτέρι και μολύβι και περιττούς υπολογισμούς.

Αλλά είμαστε κοινωνικά ζώα και υπάρχουν τραπέζια,προσκλήσεις,πάρτι,μπουφέδες,έξοδοι,κοινωνικές εκδηλώσεις,γιαγιάδες και μαμάδες που ξεσκίζονται στο μαγείρεμα στις γιορτές κλπ.

Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να παίξουμε με τα γεύματα της μέρας - ιδιαίτερα επιβοηθητική η διαλειμματική νηστεία στην περίπτωση αυτή - αλλά μπορούμε άνετα να παίξουμε και με τις θερμίδες της επόμενης μέρας ή των επόμενων ημερών.

Δηλαδή αν έχω σαβουρώσει 3500 θερμίδες το Σάββατο,μπορώ να πάω στις 1500 την Κυριακή ή στις 2000 Κυριακή και Δευτέρα.

Θα έχει κάποια ιδιαίτερα επίπτωση αυτό στα σώμα σας; 

Πιθανότατα όχι! Αρκεί να μη το κάνετε σύστημα χωρίζοντας τις μέρες σας σε μέρες σαβουρώματος και μέρες τιμωρητικής διάθεσης προς το πρόσωπό σας.

Όσο κακό είναι να τρως σαν πεινασμένο λύκος σε μαντρί άλλο τόσο είναι να πεθαίνεις στην πείνα.

Αλλά παίξιμο με τις θερμίδες μπορείτε να έχετε και στην περίπτωση της κυκλικής λήψης υδατανθράκων:


Κυκλική λήψη υδατανθράκων: Ποιοι θα επωφεληθούν περισσότερο από την εφαρμογή της; (2)

Kαι βέβαια στην περίπτωση που προσπαθούμε να πετύχουμε το δύσκολο εγχείρημα της ταυτόχρονης απώλειας λίπους και προσθήκης μυικής μάζας:


Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι μπορεί να υπάρχει ελαστικότητα με τις καθημερινές θερμίδες αρκεί στο τέλος της εβδομάδας να μας βγαίνει η σούμα.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
 



2 comments:

  1. Χρήστο, ήταν μια παλιά μου ερωτηση στο blog σε ευχαριστώ που μας ανοιγείς τα μάτια. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά...

    ReplyDelete