25.2.17

Το σώμα σου είναι χάλια αλλά μπορώ να στο φτιάξω. Αγόρασε το προϊόν μου!Κάπως έτσι πάει το παραμύθι των marketers στο διαδίκτυο και στα έντυπα ΜΜΕ αν το συνοψίσεις σε λίγα λόγια κι αφαιρέσεις τις περιττές φιοριτούρες.

Οι γυναίκες καλούνται να χάσουν κιλά και οι άντρες να γίνουν πιο άντρες αποκτώντας μεγαλύτερους μύες.

Και 6-pack για όλο τον κόσμο αρκεί να πέφτει το χρήμα.

Και ο κινηματογράγος αρωγός σε όλα αυτά.
Θυμηθείτε απλά τι γινόταν μετά την επιτυχία των 300! 
Μας πέθαναν στα Spartan protocols....

Ή παρατηρήστε τη σωματική εξέλιξη του Superman ή του James Bond κατά τα τελευταία χρόνια. Περισσότεροι μύες πάνω απ' όλα!

Οι περισσότερες υποσχέσεις των marketers τείνουν ν' αψηφούν τους νόμους της θερμοδυναμικής τάσσοντας λαγούς με πετραχήλια.

Κι άλλες πάλι είναι κάποιες βασικές αρχές,το άλφα και το βήτα του fitness,τυλιγμένες μέσα σε φαντεζί πακέτα που ανεβάζουν το κόστος τους από το μηδέν σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ κι ελαφρώνουν ισόποσα τις πιστωτικές σας κάρτες.

Η τρέλα να σταματήσει κάπου εδώ κι εσείς μόνο μπορείτε να τη σταματήσετε αν πάψετε να ψάχνετε για μαγικές και αστραπιαίες λύσεις. 
Δεν υπάρχουν!

Και σταματήστε να συγκρίνεστε με φωτοσοπαρισμένους ηθοποιούς και μοντέλα που έχουν πίσω τους από μια στρατιά ειδικούς.
 Αυτοί βγάζουν το ψωμί τους έτσι - οκ κάτι παραπάνω! - και δεν είναι κατάλληλα μέτρα σύγκρισης. 
Oι 300 για να γίνουν έτσι δεν μπορείτε να φαντασθείτε από τι πέρασαν. Και βέβαια μετά από λίγο καιρό τα 6-packs πήγαν περίπατο.

Πού θέλω να το πάω;

Καλό είναι να έχετε ένα όμορφο σώμα και μάλιστα μπορείτε να το αποκτήσετε σχετικά εύκολα εφαρμόζοντας μερικές βασικές αρχές που μπορεί να καταλάβει κι ένας εξάχρονος. Αλλά:

- μη τρελαίνεστε,μην αγχώνεστε και μη καταλαμβάνεστε από εμμονές

- μην αυτοοικτίρεστε και μη δίνετε έκταση στο στίγμα που κάποιοι ηλίθιοι προσάπτουν σε όποιους αποκλίνουν από το κανονικό ρίχνοντας την αυτοεκτίμησή τους στα Τάρταρα

- μη ξοδεύετε τα χρήματά σας δεδομένου πως ότι χρειάζεστε είναι απολύτως δωρεάν

- μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με fitness models μιας και στην πραγματική ζωή ελάχιστοι θα επιθυμούσαν για το ταίρι τους ένα τέτοιο σώμα.

Τρώμε ποιοτικές,ανεπεξέργαστες τροφές,παρακολουθούμε χονδρικά τις ποσότητες,γυμναζόμαστε  με ένταση 3-5 φορές την εβδομάδα από 30'-45' και κινούμαστε αρκετά μέσα στη μέρα.

 Ένα δυνατό,υγιές και λειτουργικό σώμα χρειαζόμαστε,όχι να γίνουμε μοντέλα!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σαςhttps://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/No comments:

Post a Comment