27.2.17

Kάποια σημεία-κλειδιά για καλύτερη γράμμωση (2)






Διαβάστε επίσης:


Μερικά σημεία-κλειδιά για καλύτερη γράμμωση (1)


Εκτός από τη συνεισφορά της στη διατήρηση της μυικής μάζας η πρωτεΐνη βοηθάει και ως προς την απώλεια λίπους γιατί είναι το μακροθρεπτικό εκείνο στοιχείο που προκαλεί τον μεγαλύτερο κορεσμό αλά και το πιο θερμογόνο μιας και κατά την αφομοίωσή της απαιτεί την κατανάλωση πολύ περισσότερων θερμίδων σε σχέση με τα λίπη και τους υδατάνθρακες.

Ρίξτε μια ματιά στο πολύ χρήσιμο αυτό άρθρο:


Μιλάμε για αυτόματη κατανάλωση λιγότερων θερμίδων λόγω κορεσμού και μεγαλύτερη καύση θερμίδων σε ένα διαφορετικό ορμονικό περιβάλλον με ενισχυμένο και το βασικό μεταβολισμό.

Ωραία είναι θα πείτε αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. 
Πρωτεΐνη στο 37,5% είναι πολλή και μη διατηρήσιμη.
 Κανένα πρόβλημα αν μιλάμε για μια περίοδο μερικών εβδομάδων αλλά εσαεί δεν συνιστάται και πρέπει να γυρίσουμε σε επίπεδα όχι πάνω από 30%.


Το timing των γευμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στη φάση της γράμμωσης

Στη φάση αυτή είμαστε σε θερμιδικό έλλειμμα από ένα συνδυασμό μείωσης της τροφής και αύξησης της άσκησης.

Η προπροπονητική και η μεταπροπονητική διατροφή παίζουν μεγαλύτερο ρόλο για τη διατήρηση της μυικής μάζας μέσω της αυξημένης πρωτεϊνικής σύνθεσης. Ειδικά ένα προπροπονητικό γεύμα βοηθάει πολύ ως προς τη  διάρκεια και την ένταση των προπονήσεων και συνεπώς  ως προς τη διατήρηση της μυικής μάζας.

Υπενθυμίζω ότι η γράμμωση είναι δυο απλά πράγματα: 

Kρατάμε τους μυς μας αφ' ενός και χάνουμε το λίπος που τους εμποδίζει να φανούν αφ' ετέρου.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 


Χρήστος Στρογγύλης



2 comments:

  1. Μαζι με πολλα απ αυτα που λες ξεκινησα κ διαλειμματικη νηστεία.Αν κι έχω μόνο μια εβδομάδα νιώθω πολύ καλύτερα κ σαφώς συνεχίζω...

    ReplyDelete