3.8.17

Μπρόκολο vs πιτόγυρα: Και ο νικητής είναι.....





Τα πιτόγυρα βέβαια,και με διαφορά.

Μπρόκολα για τις ανάγκες αυτού του σύντομου άρθρου είναι ότι καλό και εποικοδομητικό κάνουμε για να έχουμε μια θαλερή υγεία και ένα όμορφο και υγιές σώμα.

Πράγματα όπως να πηγαίνουμε στα γυμναστήρια,να παίρνουμε τα βουνά και να μας δουλεύουν οι δικοί μας,να τρώμε μπρόκολα και γενικά να κάνουμε πράγματα που δεν τα πολυγουστάρουμε στο παρόν αλλά έχουμε το μυαλό μας σταθερά προσηλωμένο το μέλλον.

Αντίστοιχα,πιτόγυρα είναι  όλα αυτά που μας δίνουν άμεση ευχαρίστηση δημιουργώντας όμως κάποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Είναι τα long drinks,οι μπιρίτσες,τα σουφλέ σοκολάτας,οι ξεγυρισμένες πίτσες με απ' όλα,τα παγωτά καραμέλα με pecans,το άραγμα στην τηλεόραση για εργάκι ή ματσάκι κλπ.

Η μαύρη αλήθεια είναι πολύ θα γουστάραμε να τρώμε κάθε μέρα τα πιτόγυρα με την οργασμική γεύση αλλά η μεγάλη και αδήριτη αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε να είμαστε Ferrari και όχι Ντεσεβό.

Και Ferrari δεν γίνεσαι με πιτόγυρα!

Έχουμε μια κοινωνία που σέρνεται πίσω από το άρμα της άμεσης ευχαρίστησης,αυτό είναι δεδομένο.
 Λίγοι επενδύουν στο μέλλον.
 Οι περισσότερο παλεύουν να σπρώξουν ευχάριστα τη μέρα.

Προσωπικά δεν πάω στα άκρα. 
Δεν το πάω για ασκητής. 
Θα φάω και πιτόγυρο.
 Θα το φάω όμως αφού πιο μπροστά φάω ένα σκασμό μπρόκολο για να το δικαιούμαι....

Ο καθένας επιλέγει το στρατόπεδο στο οποίο θέλει να ανήκει. Είναι μια απόφαση ζωής.

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



5 comments:

  1. ΟΧΙ μόνο έχεις απόλυτο δίκιο αδερφέ , αλλά πρέπει τις ιδέες που αναφέρεις να τις περάσουμε όσο γίνεται και στα πολύ νέα παιδιά , που δυστυχώς πολλά απαυτά είναι στα πιτόγυρα....

    ReplyDelete
  2. Σε όσους δεν αρέσει το μπρόκολο απλά δε ξέρουν πώς να το φάνε!!!Είναι από τις σαλάτες που σε χορταινουν πραγματικά σε σύγκριση με το μαρούλι.

    ReplyDelete
  3. Αναρωτιέμαι ποσο κακό να κάνει μια μέρα της εβδομάδας που "επιτρέπω" στην ζωή μου το αλκοόλ κρασί-μπίρα όπως αναφέρεται στο κείμενο σου-η υπόλοιπη εβδομάδα κιλά σταθερά με καλή διατροφή και καθημερινή άσκηση.(crossfit)
    Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά σου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ φίλε! Επιβάλλεται να αφήνουμε λίγο λάσκα το σκοινί!

      Delete