15.11.17

Μύθοι για τους κοιλιακούς: Τοπική απώλεια λίπους (7)









Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 6ο μέρος αυτού του άρθρου:


Μύθοι για τους κοιλιακούς: Χρειάζεται φουλ αερόβια για 6-pack (6)



Η ελπίδα πεθαίνει,λένε,τελευταία. 
Χιλιάδες διαφημίσεις και εκατομμύρια ευρώ εμπλέκονται  στην υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχει όμως καμία απόδειξη επιστημονική γι αυτό, ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετές έρευνες αλλά και συλλογική εμπειρία που κατατείνουν στο ότι πρόκειται για έναν ακόμη μύθο.

Κάποιοι έχουν αρχίσουν να μιλάνε για τον ρόλο των σπριντ και της διαλειμματικής νηστείας στην επίτευξη τοπικής απώλειας λίπους από την κοιλιακή χώρα αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχθεί με έρευνες.

 Απλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στις οποίες δεν μπορούμε να ποντάρουμε.

Μέχρι να συμβεί κάτι το συνταρακτικό θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν υπάρχει απώλεια τοπικού λίπους και ότι το λίπος φεύγει απ' όλο το σώμα με μια σειρά που είναι προαποφασισμένη από τα γονίδιά μας.

Γενικά οι άντρες θα χάσουν το λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς τους τελευταίο και θα το πάρουν πρώτο ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις γυναίκες και το λίπος στους μηρούς και στους γοφούς.

Οι ρυθμοί απώλειας είναι που αλλάζουν αλλά η απώλεια γίνεται από παντού.


Προσέξτε κάτι σημαντικό:

Οι ασκήσεις που κάνουμε στοχεύουν τους μύες,όχι το λίπος. 
Το λίπος το στοχεύει το θερμιδικό έλλειμμα που είναι κυρίως διατροφή και άσκηση αλλά σε συνολικό επίπεδο.

Αν κάνετε ροκανίσματα δυναμώνετε το μυϊκό σας σύστημα αλλά δεν χτυπάτε το τοπικό λίπος.
 Αν χάσετε,θα είναι κάτι ελάχιστο και θα το χάσετε μαζί με λίπος από όλα τα μέρη του σώματος.

Άρα το να κάνετε 1000000 ροκανίσματα είναι ασύμφορο και μη παραγωγικό και το πιθανότερο είναι να σακατέψετε τους κοιλιακούς σας.

Ο μόνος τρόπος για να χάσουμε κοιλιακό λίπος και να δούμε τους ακριβούς μας  κοιλιακούς είναι να δημιουργήσουμε ένα θερμιδικό έλλειμμα με έναν συνδυασμό άσκησης και διατροφής.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας













7 comments:

  1. Χρήστο, έστω ότι γυμναζομαι με βαρη και διαλλειματικη 3φορες/βδομαδα και οι θερμιδες συντηρησης μου ειναι 2500. Εστω ότι για ενα διαστημα τρωω ό,τι πατσαβουριό βρω μπροστά μου με ελαχιστη πρωτεινη, αλλα παντοτε 2500 θερμιδες τη μερα. Εστω ότι αργότερα για ενα διαστημα τρωω προσεκτικά, με την πρωτεϊνη που χρειζομαι και γενικα κραταω σωστες αναλογιες μακροθρεπτικων, αλλα και παλι κραταω τις 2500 θερμιδες για συντηρηση του βαρους μου. Τι διαφορα θα υπαρξει στη σωματική μου συνθεση; Μηπως εαν ακολουθησω την πρωτη κακή διατροφη θα χασω μυικα κιλά και θα βαλω περισσότερα λίπος κρατωντας τα ιδια κιλα; Και μήπως με τη δευτερη σωστή διατροφή θα χτισω περισσότερο μυ χανοντας λίπος ετσι ωστε να είμαι στα ιδια κιλα μιας και παλι παιρνω ακριβως τις 2500 θερμιδες που χρειαζομαι για παραμονη στο ίδιο βαρος; εχουμε καποια ερευνα πανω σ'αυτο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βεβαίως και η ποιότητα των τροφών παίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική σύνθεση. Αυτό χρειάζεται κάποια ανάρτηση. Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα αναφέρεις.

      Delete
    2. Άρα αυτός ισως ειναι ο τροπος να χανει καποιος λιπος ενω ταυτοχρονα να χτιζει μυική μάζα.
      Οκ, θα περιμενουμε αναρτησή σου στο θεμα αυτο Χρηστο, πιστευω θα ενδιαφερει πολλούς.

      Delete
  2. Χρήστο ευχαριστώ προκαταβολικά για όλα όσα κάνεις. θέλω να ρωτήσω πάνω στις θερμίδες που πρέπει να μετράμε αν πχ οι θερμίδες συντήρησης(Harris Benedict Equation) ειναι 2950 με (Physical activity level): 1.6 και στη περίπτωση που πρεπει να κάνουμε διατροφή για να βάλουμε κιλά με ημερήσιο αριθμό θερμίδων π.χ. 3500 θα πρέπει σε αυτόν το αριθμό να αφαίρουμε τις 300 θερμιδες που κάψαμε στη προπόνηση? Ή είναι ήδη υπολογισμένες στο 1.6 του Physical activity level? έχω χάσει κιλά κοντευω για 6-pack αλλα παρόλο που είμαι στις 3300 θερμίδες δεν μπορώ να βάλω γραμμάριο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι υπολογισμένες. Αλλά γιατί να πάρεις κιλά αφού πας για 6pack; Θα πρε΄πι να συνεχίσεις να χάνεις.

      Delete
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοούσα οτι ενώ προσπαθώ να βάλω κιλά, εγώ συνεχίζω να χάνω με αποτέλεσμα να αποκτήσω 6pack. Βέβαια εχει και τα κακά του γιατι προφανώς χάνω και μυϊκό όγκο...

      Delete
    3. Τότε το θέμα είναι απλό,τρως λίγο παραπάνω. Το δύσκολο είναι να τρώει κανείς λιγότερο.

      Delete