31.12.17

Fitness στόχοι για το 2018: Tώρα είναι η ώρα!







Και όχι μόνο για το fitness αλλά και για όλους τους άλλους τομείς της ζωής σας όπως καριέρα, οικονομικά ζητήματα ,κοινωνική ζωή υγεία κλπ.

Δεν υπάρχουν καλύτερες μέρες γι' αυτό από τις 24-31/12 κάθε χρόνου. 

Τότε που υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος και πολλές αργίες.

Τότε που ο συνηθισμένος άνθρωπος περνάει τις ώρες του παχαίνοντας λίγο περισσότερο τον κώλο του και μαλθακώνoντας λίγο περισσότερο το μυαλό του.

Το τέλος μια χρονιάς και η αρχή μιας νέας είναι επίσης ένα δυνατό ορόσημο αν και προσωπικά είμαι οπαδός στης δια βίου στοχοθέτησης.

Είναι ένα διάστημα ιδανικό για απολογισμούς και διορθωτικές παρεμβάσεις.

Είναι και ένα καμπανάκι για το πόσο φευγαλέα έννοια είναι αυτή του χρόνου. 
Για το πως γλιστράει και ερχόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε στην ίδια σχεδόν αφετηρία ξανά και ξανά.


Οι πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα από αυτά τα παραπάνω.

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει άγονται και φέρονται από τις καταστάσεις και τις εξελίξεις. 

Όχι ότι έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να επηρεάσουμε σημαντικά τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα αλλά ναι, έχω την βαθιά πεποίθηση ότι με την θέσπιση στόχων και κυρίως με την επίτευξή τους μπορούμε να βοηθήσουμε διακριτά την ζωή μας.

Σαν απλό παράδειγμα αναφέρω ότι μέσα στην κρίση κάποιοι άνθρωποι με οργανωμένη και σκληρή δουλειά και χωρίς καμία εξωγενή βοήθεια ή εύνοια, βελτίωσαν τη θέση τους και το επίπεδο της ζωής τους μέσα στις συνθήκες που όλοι καλά γνωρίζουμε.


Είπαμε για τους πολλούς, το 80% ας πούμε. 

Οι λίγοι, ένα 20% περίπου, βάζουν κάθε χρόνια κάποιους στόχους έστω κι ατελείς ή ασαφείς.
 Έχουν δηλ. μια κατεύθυνση, μια πυξίδα. 
Και τα καταφέρνουν καλύτερα από το 80% ακόμη κι αν δεν γράψουν καν τους στόχους τους σε χαρτί.

Και κάποιοι λίγοι από το 20% αυτό - ένα 3% τους υπολογίζω - θέτουν συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους που τους παρακολουθούν και τους θεωρούν σαν σκαλοπάτια σε ένα ατελείωτο - οκ κάπου θα τελειώσει και το ξέρουμε - ανηφορικό μονοπάτι.

Όχι απλά τους θέτουν αλλά προδιαγράφουν και την πορεία που θα ακολουθήσουν για να τους φθάσουν.
 Kαι πάντα υπάρχει κι ένα μεσομακροπρόθεσμο κομμάτι στους στόχους τους.


Το fitness τώρα είναι κάτι που ενώ δεν είναι αυτοσκοπός στη ζωή, είναι όμως ένα εκπληκτικό μέσο για να βελτιώσει κάθε, μα κάθε έκφανση της ζωής μας είτε είναι η δουλειά μας, είτε τα οικονομικά μας είτε η αισθηματική μας ζωή κλπ.

Γι' αυτό αξίζει τον κόπο να κάνετε μια προσπάθεια για να μπείτε φέτος στο 20% και του χρόνου στο 3% των ανθρώπων που θα δουλέψουν πάνω στη στοχοθεσία για να βελτιώσουν τους βασικούς δείκτες της ζωής τους.

Κι αν μπορείτε, βοηθήστε  2-3 ανθρώπους του περιβάλλοντός σας  μπας και αναστραφεί αυτή η πορεία που οδηγεί κάθε χρόνο στην παχυσαρκία, στις χρόνιες ασθένειες και καταληκτικά στον σωματικό και ψυχικό μαρασμό.



Καλή χρονιά από κάθε άποψη εύχομαι για το 2018 και ευχαριστώ θερμά όσους με στηρίζετε, με εμπνέετε και περπατάτε μαζί μου σ' αυτό το ταξίδι!


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας






6 comments:

  1. Καλή Χρονιά Χρήστο με Υγεία και Ενέργεια! Να είσαι γερός κ δυνατός να μας συμβουλεύεις κ να μοιράζεσαι τις σπουδαίες γνώσεις σου. Υπάρχει κάποιο άλλο mail πέραν αυτού της τεχνικής εταιρείας σου που μπορούμε να σε βρούμε για να σου στείλουμε το πλάνο μας; (είχα ξαναστείλει ένα σχετικό mail αλλά δεν ξέρω αν το έβαλες).

    ReplyDelete
  2. Στο inbox της σελίδας στο facebook στείλε το!

    ReplyDelete
  3. Καλη χρονια Χριστο. Σε παρακολουθω χρονια και σε εμπειστευομαι. Πολλες απο τις κατευθυνσεις σου εχουν αποδεικτει αποτελεσματικες για την διατηρηση της καλης μου υγειας και το χτισιμο μυικης μαζας με συγκρατηση λιπους. Ειμαι ηδη 44 και ετοιμαζομαι να γινω μανουλα. Θα ηθελα τις πολυτιμες συμβουλες σου για το κρισιμο 9μηνο πανω σε γυμναστικη και διατροφη. Συμπληρωματικα με τα κλασικα των διαιτολογων-γυναικολογων για τη μεση γυναικα....
    καλη χρονια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή χρονιά και καλή λευτεριά που λένε. Αυτά που ζητάς είναι αρμοδιότητα γιατρών και μόνο.

      Delete
  4. Καλή χρονιά με υγεία , δημιουργικότητα, αγάπη !!!
    Γιώργος-Κρήτη

    ReplyDelete