7.4.18

Λίστα με υγιεινές τροφές για όσους γυμνάζονται - κοτόπουλο (2)








Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:



Λίστα με υγιεινές τροφές για όσους γυμνάζονται (1)




Πρωτεΐνη ( συνέχεια )

- στήθος κοτόπουλου - το μπούτι είναι πιο πλούσιο σε λίπος.

Αλλά όταν λέμε κοτόπουλο εννοούμε καθαρό κοτόπουλο και όχι τίποτα σαν π.χ. τις κοτομπουκιές ή τηγανιτές φτερούγες όπου καταναλώνεται μαζί κι ένα ολόκληρο χημείο: όξινο γλουταμινικό νάτριο, υδρογονωμένα σογιέλαια της πλάκας,εκχυλίσματα μαγιάς που έχουν υποστεί αυτόλυση και υδρολυμένες πρωτεΐνες που βοηθούν τη γεύση.

Νομίζετε ότι τρώτε ποιοτική πρωτεΐνη αλλά στην πραγματικότητα τρώτε junk του κερατά.

Τώρα δεν θέλω να σας πρήζω με τα βιολογικά κοτόπουλα ή αυτά ελευθέρας βοσκής - λίγο πονεμένη ιστορία αυτή γιατί ο όρος δεν εγγυάται και πολλά πράγματα - γιατί ξέρω - μου γράφετε για την ακρίβεια πάρα πολλοί - ότι δεν υπάρχει χρήμα για κάτι τέτοιο.

Αλλά δεν μπορώ να το περάσω στο ντούκου γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό για την υγεία να αποφεύγετε τα ποτισμένα με αντιβιοτικά και γεμάτα υπερανθεκτικά μικρόβια κοτόπουλα με τα ροζ ελέω αρσενικού στήθη από τα βρώμικα food factories. 

Σε ένα food factory τα πάντα είναι χρήμα και δεν υπάρχει ψήγμα ηθικής.

Τα κοτόπουλα μεγαλώνουν στο μισό χρόνο από ότι παλιά κι έχουν το διπλάσια βάρος. 
Οι βιομηχανικές τροφές τους,ο φρικτός περιορισμός της κίνησής τους  και η ανοίκεια ταχύτητα ανάπτυξης αλλοιώνουν το μυικό τους σύστημα κι έχουμε κάτι με περισσότερο λίπος και λιγότερη πρωτεΐνη.

Προσέξτε τις λευκές ρίγες στη σάρκα τους που ειναι αποτέλεσμα μυικής δυσμορφίας!

Από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω ότι κάποιοι δεν πληρώνουν για καλύτερη ποιότητα φαγητού αλλά πίνουν ή/και καπνίζουν ή ξοδεύουν το περίσσευμα τους σε θέματα πολύ ήσσονος σημασίας.

Επίσης δεν μπορώ να μη παρατηρήσω ότι ενώ έχουμε αποδεχθεί ότι για να πάρουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο ή ένα καλύτερο laptop θα πρέπει να βάλουμε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη,δεν συμβαίνει το ίδιο και με το φαγητό μας.

Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να ρωτάμε σχετικά με την προέλευση,να σταματήσουμε να εξαρτιόμαστε από τα super markets και να ψάχνουμε και εναλλακτικά καταστήματα,να ψάχνουμε για ανθρώπινες φάρμες εκτροφής κλπ.


Τέλος του 2ου μέρους

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




8 comments:

  1. Ποσο κοτοπουλο ή γαλοπουλα μπορει να φαει καποιος μεσα στην εβδομαδα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο. Είναι θέμα προτίμησης.

      Delete
  2. Ψαχνω να βρω το αρθρο που ειχα διαβασει το οποιο ελεγε οτι η καταναλωση του σε μεγαλες ποσοτητες σχετιζεται με την δυσκοιλιοτητα. Γνωριζεις κατι τετοιο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι,δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

      Delete
  3. Ευχαριστω πολυ Χρηστο. Οι συμβουλες σου ειναι πολυτιμες!!

    ReplyDelete
  4. θα ηθελα τη γνωμη σου για τη μαγειρικη σοδα σαν φυσικο ηλεκτρολυτη για πριν και κατα τη διαρκεια μιας σκληρης προπονησης οπως ειναι το crosffit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν έχω δει ποτέ να τη συνιστούν φίλε μου. Μόνο σαν εξουδετέρωση του γαλακτικού οξέος σε έντονες περιόδου αναερόβιας γλυκόλυσης.

      Delete