Δείτε τα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:
Υδατάνθρακες: : Τι τρώω συχνά,τι αποφεύγω δια ροπάλου...
Και πάμε και στα λίπη!
1. Λίπη που μπορούν να τρώνε συχνά οι υγιείς άνθρωποι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (top επιλογή)
- κρόκοι αυγών
- αβοκάντο
- ελιές
-λιπαρά ψάρια,όχι από ιχθυοκαλλιέργειες
- ωμοί ξηροί καρποί - και πάστες τους - και σπόροι
2. Λίπη που μπορούμε να τρώμε πού και πού
- ραφιναρισμένο ελαιόλαδο
- σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 80%
- φέτα
- φιστικοβούτυρο
- κορεσμένα λίπη
3. Λίπη που πρέπει να αποφεύγουμε
- κατεργασμένα τυριά
- ότι περιέχει υδρογονωμένα λίπη
- σπορέλαια διάφορα: frying oils,βαμβακέλαια,αραβοσιτέλαια,κραμβέλαια,ηλιέλαια,σογιέλαια κλπ
- λουκάνικα,μπέικον και συναφή
- μαργαρίνες
- dressings του εμπορίου
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας