H υπερβολή με τη σωματική άσκηση - ιδιαίτερα δε με τα βάρη - έχει καταπιεί στην απύθμενη άβυσσο της χιλιάδες ανυποψίαστο και,ναι,άσχετο κόσμο.
Κόσμο που έχει ρίξει μαύρο ιδρώτα στα δάπεδα των γυμναστηρίων για να εισπράξει σακατλίκια που θα τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή.
Ανάξια πληρωμή...
Κόσμο που αντί να πετάει,σέρνεται....
Σοβαρά χρόνια προβλήματα από τραυματισμούς σε μύες,συνδέσμους και τένοντες με προτίμηση σε μέση,γόνατα και ώμους - όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά προτεραιότητας.
Άνθρωποι που ήταν πρίγκιπες και βασιλιάδες και κατάντησαν επαίτες...
Είχα θέματα πολλά αλλά ευτυχώς όχι τέτοια που να με καταστρέψουν.
Όμως έναν ολόκληρο χρόνο κυκλοφορούσα σέρνοντας το σώμα μου με την ψυχή μου:
https://totalfitness-christos.blogspot.com/2015/04/3_18.html
Πολλοί δυστυχώς υπήρξαν πιο άτυχοι με μικρές ή μεγάλες δια βίου αναπηρίες.
Μέτρο παιδιά!
Μιλάμε για προοδευτική υπερφόρτωση αλλά ως πότε όταν γυμνάζεσαι για δεκαετίες;;
Απλά δεν γίνεται!
Σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσει το "όλο και πιο βαριά",να σταματήσει η ιστορία των προσωπικών ρεκόρ και της αυτοεπιβεβαίωσης μέσα από αριθμούς.
Δεν είναι απλά ανεκτό να σκοτώνεσαι στις προπονήσεις για να κουτσαίνεις μια ζωή!
Διαβάζω και συζητάω σχετικά με τις εγχειρήσεις που κάνει o κόσμος και μου σηκώνεται η τρίχα!
Ερασιτέχνης και να τραβάς τέτοια ζόρια δεν είναι αποδεκτό με τίποτα.
Ελπίζω κάποιους από σας να σας πρόλαβα. Αν όχι λυπάμαι ειλικρινά!
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
εχω κοληση στα πουλ κ πους απ βγαζω αρκετα ,απλα το θεωρο ρουτινα κ εχω αρχιση να τα βαριεμαι,το θεωρης υπερβολη να ξεκινησω προεξασκηση για μασκλαπ χαντσταντ κ σανιδα?
ReplyDeleteΚαθόλου! Χρειάζεται ποικιλία είναι η αλήθεια γιατί χτυπάει βαρεμάρα. Απλά να παρακολουθείς τα σημάδια στο σώμα σου...
DeleteΔυστυχώς Χρήστο, οι περισσότεροι τη πατήσαμε, άλλοι λιγότερο κ άλλοι περισσότερο -ευτυχώς προσωπικά με ήσσονος σημασίας τραυματισμούς, αν κ μου άξιζαν μεγαλύτεροι.
ReplyDeleteΜεγάλη η αμάθεια, κ εντός των γυμναστών (κυρίως). Όταν ξεκινούσα προπόνηση το 2003 μετά το στρατό, δεν υπήρχε αυτός ο καταιγισμός πληροφοριών του διαδικτύου - που κ εκεί η γνώση θα πρέπει να φιλτράρεται. Πάλευα να μάθω μέσα από περιοδικά, bodybuiders και γυμναστές που γνώριζαν κάποια πράγματα. Η γνώση ερχόταν με το σταγονόμετρο κ μόνο επειδή ήμουν ένας ερασιτέχνης που μου άρεσε πολύ κατάφερα να φτάσω σε ένα σωστό επίπεδο γνώσης.
Απαγορεύεται σήμερα ο κόσμος να μην γνωρίζει. Αν ισχύει, στην αδιαφορία οφείλεται.
Κάνεις καλή δουλειά μέσα από το blog σου κ θεωρώ βοηθάς τον κάθε ασκούμενο, είτε με γνώση έτοιμη, είτε με υποστήριξη!
Ευχαριστώ Ανδρέα,να είσαι καλά!
DeleteΟ προηγούμενος ανώνυμος. Θυμάμαι να πηγαίνω 1,5 ώρα γυμναστήριο 5 φορές τη βδομάδα κ συλλογιζόμουν: "ο "τάδε" κάνει 3 φορές προπόνηση κ εγώ 5 κ έχω λιγότερα αποτελέσματα. Άρα θα πρέπει να έρχομαι κ το απόγευμα". Πόσο λάθος! Ευτυχώς το εντόπισα. Όταν μείωσα τη προπόνηση στο μισό κ κράτησα ανέπαφη την ένταση των προπονήσεων, είδα αλλαγές πάνω μου.
ReplyDeleteΜια συμβουλή στους νέους -κυρίως- ασκούμενους. Όταν κάτι νομίζετε, διαβάζετε ή σας διαβεβαιώνουν ότι είναι το σωστό κ δεν βλέπετε πρόοδο, κάτι λάθος γίνεται κ θα πρέπει να το αλλάξετε. Ξεκολλήστε από τα στερεότυπα κ πειραματιστείτε! Μελετάτε τη φύση πως λειτουργεί κ πάρτε μαθήματα!
Ανδρέας
Χρήστο δυστυχώς αυτό αποκτάται με το χρόνο και τη σωστή προσέγγιση.Δυστυχώς είναι θέμα παιδείας και σωστής νοοτροπίας-πόσοι διαθέτουν;..πως να διαχειριστεί κάποιος το γεγονός οτι από τον καναπέ του σπιτιού του "έσπρωξε" 70-80 κιλά στον οριζόντιο πάγκο 5-6 φορές επειδη ήρθε ένα απόγευμα με τον κολλητό στο γυμναστήριο;κλπ κλπ...
ReplyDelete