Ελπίζω να μην ανήκετε σ' αυτούς που τρώνε κάθε είδους αηδίες αγορασμένες από τα μπουγατσατζίδικα - ων ουκ έστιν αριθμός - αλλά και από τα αρίφνητα,απροσμέτρητα,άμετρα,απειράριθμα και ευμεγέθη νέου τύπου αρτοζαχαροπλαστεία.
Κάθε πρωί οι περισσότεροι συνάδελφοί μου στην εταιρεία, ξεπροβάλλουν ένας-ένας κρατώντας στα χέρια τους τον φραπέ τους σε εκείνα τα ειδικά χαρτονάκια με την τρύπα στη μέση - άπαιχτοι είμαστε σε κάτι τέτοια - και μια νάυλον τσάντα που περιέχει συνήθως μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί,κρουασάν,πεϊνιρλί,κουλουράκια,ντόνατς,κουλούρια με κασέρι,τοστ,τέτοια πράγματα γενικά.
Φαντάζομαι το ίδιο γίνεται λίγο-πολύ και σε όλα τα γραφεία της Ελλάδας με το 80% τουλάχιστον των υπαλλήλων,
Εδώ θα αναφερθώ στο τι τρώει το υπόλοιπο 20% το οποίο παρεμπιπτόντως:
- δεν αρρωσταίνει παρά σπάνια
- είναι κατά τεκμήριο πιο παραγωγικό γιατί έχει περισσότερη ενέργεια και ενάργεια λόγω του τρόπου διατροφής του.
Το 20% αυτό συνδράμει με τον τρόπο του στους μισθούς των υπολοίπων.
Έχουμε λοιπόν:
- αυγά που φέρνει βρασμένα από το σπίτι ή τα βράζει στη δουλειά
- γιαούρτια που τα συνδυάζει με αποξηραμένα φρούτα,berries κατά προτίμηση, και ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους
- κεφίρ
- φρέσκα φρούτα και λαχανικά
- μπάρες τύπου "σπιτικές" που μπορεί κανείς να βρει άνετα σε καλά καταστήματα ξηρών καρπών
- αμυγδαλοβούτυρο,φιστικοβούτυρο και συναφή.
Ανάλογα με το χρήμα που διαθέτει ο καθένας μπορεί να αγοράσει τις καλύτερες ποιότητες αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμιά σχέση ένα μέτριο φιστικοβούτυρο με μια μπουγάτσα.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας