22.12.11

Μυστικά για μια ατσάλινη υγεία (1)








Μερικές δυνατές συμβουλές σαν απόσταγμα της πείρας μου και των γνώσεών μου.

Όσοι με διαβάζουν συστηματικά γνωρίζουν για μένα πράγματα όπως:

α) Ο στόχος μου δεν είναι οι κοιλιακοί-φέτες και το θανατηφόρο κορμί.

 Αυτά είναι ευχάριστες παρενέργειες των συστημάτων διατροφής και άσκησης που ακολουθώ και προτείνω μέσα από το blog αυτό. Ακολουθούν όμως με μαθηματική ακρίβεια.

β) Ο πραγματικός στόχος είναι να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο,να φθάνουμε δηλαδή στο πλήρες δυναμικό μας. 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς σφύζουσα υγεία.

Με μια ατσάλινη υγεία μπορούμε να στύβουμε πιο αποτελεσματικά τη ζωή, απομυζώντας το σύνολο των χυμών που μπορεί να μας προσφέρει.

γ) Εκείνο δε που θέλω να αποφεύγουμε με κάθε θυσία είναι οι γιατροί,τα φάρμακα και κάθε είδους ιατρικές παρεμβάσεις.

Αυτά τα πράγματα μπορεί να τα πετύχει κάθε αποφασισμένο άτομο!

Υπάρχουν μέσα στο blog πολλές δεκάδες άρθρα μου που καταπιάνονται με θέματα όμως αυτοπαρακίνηση,θέσπιση στόχων,προσωπική βελτίωση κλπ.

Οι συμβουλές δίνονται με τυχαία σειρά. Αυτές που πιστεύω ότι είναι πιο χρήσιμες θα τονίζονται με χρωματισμό.


1. Ελαττώστε στο ελάχιστο τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη αλλά και άσπρο αλεύρι που δρα στον οργανισμό όπως η ζάχαρη.

Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για μια σειρά από χρόνιες καταστάσεις που έχουν καταβαραθρώσει την υγεία του δυτικού κόσμου: παχυσαρκία,χρόνια φλεγμονή,διαβήτης,υψηλή χοληστερόλη κλπ.

Τα πιο πολλά συναφή προϊόντα περιέχουν και  άκρως επικίνδυνα τρανς λιπαρά και έτσι το κακό γίνεται διπλό.

Νεκρές θερμίδες. Ελάχιστη θρεπτική αξία και μεγάλη θερμιδική.

2. Αγκαλιάστε τη σωματική άσκηση.

 Τα οφέλη δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Ξεκινήστε σιγά-σιγά κι αυξάνετε δια βίου την ένταση για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη.

Όσοι παρουσιάζετε θέματα υγείας να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Το σώμα μας δεν πλάστηκε για να είναι καρφωμένο σε καρέκλες και καναπέδες.

Φθίνει! Κραυγάζει για κίνηση/άσκηση! Ακούστε το!

Και τα πιο λαμπερά μυαλά δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα σ' ένα ανήμπορο σώμα.

3. Να τρώτε τις τροφές σας κατά το δυνατόν ανεπεξέργαστες.

Άλλο πράγμα ένα κομμάτι γαλοπούλας κι άλλο τα αλλαντικά γαλοπούλας που περιέχουν 35% πρόσθετα. Στην πρώτη περίπτωση τρώτε γαλοπούλα και στη δεύτερη κάτι που μοιάζει με γαλοπούλα.

Θα πρέπει βλέποντας την τροφή να καταλαβαίνει κανείς από που προέρχεται.

Ένα μήλο είναι ένα μήλο αλλά ένα μπισκότο έχει πάνω από 15 συστατικά και μάλιστα το ένα χειρότερο από το άλλο.

Απορρίψτε τις τροφές που έχουν πάνω από 3-4 διαφορετικά συστατικά. Απορρίψτε γενικά ότι είναι πολλαπλά επεξεργασμένο,βιομηχανοποιημένο και φτιαγμένο να μένει στα ράφια των σούπερ μάρκετ για μήνες.


4. Όσοι δεν κάνετε βάρη ή αντιστάσεις ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Η σαρκοπενία είναι η νέα μάστιγα που παίρνει τα σκήπτρα από την οστεοπόρωση.

Ασκηθείτε όπως αγαπάτε αλλά προβλέψτε και 1-2 εικοσάλεπτα την εβδομάδα για βάρη.

Είναι θεμελιώδες για την ποιότητα της ζωής σας να διατηρείτε τη μυϊκή σας μάζα όσο περνούν τα χρόνια.

Τα βάρη είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να την υιοθετήσετε έτσι ή αλλιώς. Η δαιμονοποίηση των βαρών από πολύ κόσμο οφείλεται σε εντελώς λανθασμένα στερεότυπα.


Τέλος του 1ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/









10 comments:

  1. Χρήστο, θα ήθελα να επισημάνω μία αντίφαση στα λεγόμενά σου: Γράφεις "Εκείνο δε που θέλω να αποφεύγουμε με κάθε θυσία είναι οι γιατροί,τα φάρμακα και κάθε είδους ιατρικές παρεμβάσεις." και παρακάτω "Όσοι παρουσιάζετε θέματα υγείας να συμβουλεύεστε το γιατρό σας." Μήπως τελικά οι γιατροί είναι χρήσιμη ειδικότητα, αλλά με φειδώ και όχι με κάθε αφορμή;
    Σκέφτομαι εδώ τη συζήτηση δύο φίλων κάτω των 30, οι οποίες συζητούσαν για τα φάρμακα που παίρνουν για πόνους στη μέση. Στη σύστασή μου να ασκηθούν, και οι δύο απάντησαν ότι έχουν τα φάρμακα και δε χρειάζεται να ασκηθούν...

    ReplyDelete
  2. Bλιώρα, ο τρόπος που σκέφτεσαι μπάζει από παντού. Δε χρειάζεται να ακούμε κι εμείς αυτα που σκεφτεσαι, λυπησου μας.

    ReplyDelete
  3. Kοίταξε Γιώργο,η αναφορά στους γιατρούς γίνεται για λόγους δεοντολογίας κι ασφάλειας.
    Μπορεί κάποιοι να έχουν θέματα υγείας που κάνουν την άσκηση επικίνδυνη.

    Φίλε ανώνυμε θα εκτιμούσα λίγο περισσότερο τακτ!

    ReplyDelete
  4. Χρήστο, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν θεωρώ σωστό να ακυρώνουμε μία ειδικότητα απλά και μόνο επειδή κάποιοι εκπρόσωποί της έχουν συμφέροντα. Σαν κλάδος, η ιατρική αναπτύχθηκε γιατί υπάρχει η σχετική ανάγκη.
    Αν έχεις την αίσθηση ότι τα σχόλιά μου ενοχλούν στο blog σου, σε παρακαλώ να μου το πεις με προσωπικό μήνυμα για να τα σταματήσω.
    Αντίστοιχα, Ανώνυμε, στείλε μου, αν θέλεις, ένα επώνυμο μήνυμα να μου εξηγήσεις από πού ακριβώς μπάζει ο τρόπος που σκέφτομαι.

    ReplyDelete
  5. Παίδες ο Χρήστος ήταν σαφέστατος. Δεν ακυρώνουμε μία ειδικότητα ή την Ιατρική ως επιστήμη αλλά θα ήταν προτιμότερο οι ιατροί να λειτουργούν προληπτικά παρά θεραπευτικά. Πάντως θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου σχετικά με το πως αντιμετωπίζουν τις ασθένειες ιατροί και γοννείς σήμερα. Κάθε μέρα έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο λόγω δουλειάς και από ενδιαφέρον προσπαθώ να πείσω γοννείς να μην βομβαρδίζουν τα αθώα πλάσματάκια τους με κάθε είδους αντιβιώσεις, και να ψάξουν άλλες εναλλακτικές μεθόδους και με κοιτούν σαν εξωγήινο. Χθες γνώρισα ένα παιδί 10 ετών το οποίο απο τα 3 του έχει σοβαρά θέματα αλεργίας. Επειδή το είδα γεμάτο πληγές και να φαγουρίζεται ζήτησα από τη μάνα του να μου δείξει τι φάρμακα του δείνει. Παιδιά σοκαρίστηκα όταν διάβασα τις αντενδείξεις. Ελεγε ότι είναι ανοσοκατασταλτικό και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Είναι δυνατόν να δηλητηριάζουμε τα παιδιά μας και να καταστρέφουμε το ανοσοποιητικό τους σύστημα;

    ReplyDelete
  6. Όλοι ψάχνουν μυστικά, εξειδικευμένες λύσεις, σουπερ τροφές που αδυνατίζουν (ανεξάρτητα τι θα καταβροχθίσεις μετά), θεοποιούν τους προσωπικού γυμναστές ή ακομα και τους πλαστικούς χειρουργούς.
    Κι όμως είναι αυτά τα απλά πράγματα που κάνουν τι διαφορά και όλα προέρχονται απο τι δική μας δυναμική που λέγεται θέληση, πειθαρχία. Το μόνο που απαιτείται είναι επιμονή και υπομονή.
    Δεν υπάχρουν μαγικές λύσεις ή μυστικά που απολαμβάνουν οι λίγοι.
    Σ΄ευχαριστούμε για τη σταχυολόγιση Χρίστο.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  7. Κώστα Κατερίνη, το θέμα της υπερ-φαρμακίας είναι πράγματι τραγικό. Συζητούσα τις προάλλες με φιλικό ζευγάρι τα της παρούσας ανάρτησης και μου είπαν πολλές ιστορίες γονιών που παραγγέλνουν στο φαρμακείο της γειτονιάς φάρμακα που οι ίδιοι κρίνουν χρήσιμα για τα παιδιά τους ή γονιών που απαιτούν από τους γιατρούς να τους γράψουν φάρμακα, ακόμα κι όταν οι γιατροί κρίνουν ότι ο οργανισμός του παιδιού μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.
    Εδώ, βέβαια, ταιριάζει και ο φόβος που έχει εκφραστεί από την ιατρική κοινότητα ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών κάνει τα μικρόβια πιο ισχυρά και υπάρχει ο φόβος κάποια στιγμή να μην επαρκούν τα υπάρχοντα αντιβιοτικά...

    ReplyDelete
  8. Ρε Γιώργο που το είδες ότι ακυρώνω τους γιατρούς; Δεν θέλω ούτε καν να υπονοηθεί κάτι τέτοιο!

    ReplyDelete
  9. Poli swsta ola osa les...
    Alla mia dieukrinisi... Oi fwtografies sou den exoun kamia sxesh me ta artha... To 98% twn gunaikwn kai antrws pou posterneis exoun parei farmaka poso mallon anabolika....
    Opote kapoios p dn einai tou tomea mporei n pisteyei oti mpori n ftasei s tetio epipedo mono an kanei aerobia askhsh kai kalh diatrofh..... !!! FAIL!!
    Safws, 8a kanei swma alla oxi san aut pou anebazeis sthn selida sou!!!!

    ReplyDelete
  10. Έχω εξηγήσει εκατοντάδες φορές ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν συγκεκριμένες φωτογραφίες μοντέλων και όχι απλών ερασιτεχνών όπως εγώ κι εσύ!

    ReplyDelete