20.6.16

Έχει κολλήσει ο δείκτης της ζυγαριάς; Να πως θα τον ξεκολλήσετε! (2ο)









Διαβάστε επίσης:


Έχει κολλήσει ο δείκτης της ζυγαριάς! Τι κάνω; (1)


Πρώτα απ' όλα κοιτάμε με ξαναζωντανέψουμε τον μεταβολισμό μας και να ρυθμίσουμε τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την πείνα και το κάψιμο του λίπους.

Αλλά πριν προχωρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να τρελαινόμαστε με τις περίεργες, βραχυπρόθεσμες μεταβολές του δείκτη της ζυγαριάς που οφείλονται συχνά στη μεταβολή του ρυθμού συγκράτησης του νερού από το σώμα μας. 

Αυτές άνετα μπορούν να παίξουν ανάλογα με το άτομο από 1,5-2,5kg μέσα σε 1-2 μέρες. 

Αν για παράδειγμα φάτε πολύ αλάτι και υδατάνθρακες, θα συγκρατήσει το σώμα σας πολύ νερό και θα πάθετε ένα σοκ αν δείτε τον δείκτη της ζυγαριάς σας.

Γι' αυτό το καθημερινό ζύγισμα δεν συνιστάται και θα σας πρότεινα να φρεσκάρετε τα παρακάτω άρθρα:




Το πρώτο που είναι λογικό να κάνουμε όταν είμαστε για πολύ καιρό σε ολιγοθερμιδική διατροφή και κολλάμε, είναι να δώσουμε στο σώμα μας ένα διάλειμμα. 

Μπορούμε να ανεβάσουμε για ένα μικρό διάστημα 5-10 ημερών τις θερμίδες μας στο επίπεδο συντήρησης - τρώγοντας πάντα καθαρά - έτσι ώστε να ξαναρυθμιστούν οι ορμόνες της πείνας και να επαναδιεγερθεί ο μεταβολισμός.

Και από ψυχολογικά άποψη κοιτώντας το, είναι πολύ σημαντικό να ξεφύγουμε από τη μέγγενη του στρες της δίαιτας για ένα διάστημα.

 Αυτό θα μας διευκολύνει και στην προσκόλληση στη δίαιτα μας κατά τη νέα φάση της προσπάθειάς μας μετά από τις 5-10 αυτές μέρες όταν θα κάνουμε το restart.

Κατά την σύντομη αυτή περίοδο θα πάρετε λίγο βάρος από το γλυκογόνο που θα αποκατασταθεί, ιδιαίτερα δε αν είναι σε μεγάλο βαθμό εξαντλημένο από την προσπάθειά σας.

Αλλά πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να είστε αποτελεσματικοί - στο management του βάρους σας αλλά και γενικά στη ζωή - πότε πρέπει να κάνετε μερικά βήματα πίσω για να ανασυνταχθείτε και να καταλάβετε το επόμενο ύψωμα.

Αυτό ισχύει περισσότερο για όσους άντρες βρίσκονται γύρω στο 12-13% ποσοστό λίπους και κολλάνε φοβερά στο δρόμο τους προς τα μονοψήφια ποσοστά.

Συνέχεια όμως στην επόμενη ανάρτηση! Έως τότε:


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



No comments:

Post a Comment