26.3.16

Τρέξιμο με άδειο στομάχι: Καίμε περισσότερο λίπος ; (1)






Στην προσπάθειά του ο κόσμος να χάσει κιλά και λίπος χωρίς να χάσει μυική μάζα είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει πολλά περίεργα και καινοφανή πράγματα,πόσω μάλλον το τρέξιμο με άδειο στομάχι που κρύβει και μια λογική.

Θα προσπαθήσω εδώ να ακρυπτογραφήσω τι λέει η συλλογική εμπειρία αλλά και οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα μέχρι τώρα.

Αλλά πριν προχωρήσω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι εκείνο που μετράει είναι να κάνουμε σωστά τα βασικά και θεμελιώδη και πως αν κάνουμε αυτά δεν χρειάζεται να προβαίνουμε σε συνεχείς πειραματισμούς κυνηγώντας συχνά χίμαιρες.

Όσοι με διαβάζετε συστηματικά, γνωρίζετε αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία. Αλλά για τους καινούριους από σας θα τα επαναλάβω εν τάχει:

1. Διατροφή

Τρώτε κατά το δυνατόν ανεπεξέργαστες,φυσικές τροφές,μη απογυμνωμένες από τα θρεπτικά τους συστατικά, εξαλείφοντας αν είναι εφικτό από τη διατροφή σας το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Από υγρά μόνο νερό με την εξαίρεση ίσως κάποιου ποτού 1-2 φορές την εβδομάδα στις εξόδους σας. Αν πίνετε καφέ ή τσάι μπορείτε να τα συνεχίσετε με μέτρο.

Αρκετή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη από φυσικές πηγές όπου πρώτη θέση θα έχουν οι σαρδέλες και άλλα μικρά λιπαρά ψάρια,τα ολόκληρα αυγά και το γιαούρτι αν δεν έχετε δυσανεξία.

Από λίπη, έμφαση σε ωμέγα-3,έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,αβοκάντο και ωμά αμύγδαλα και καρύδια - μονοακόρεστα λίπη λοιπόν

Λαχανικά,αρκετά φρούτα,κι από αμυλώδεις υδατάνθρακες πατάτες,γλυκοπατάτες και καστανό ρύζι.

2. Άσκηση

Δύο προπονήσεις με σπριντ την εβδομάδα - ακολουθήστε το δικό μου πρόγραμμα και δύο μεταβολικές προπονήσεις με βάρη, με έμφαση στις σύνθετες ασκήσεις.

Αν κάνετε αυτά τα απλά πράγματα θα έχετε πάντα ένα ωραίο και μυώδες σώμα, πολύ καλή ευεξία,πλήρη αποχή από πόνο, γιατρούς και φάρμακα,καθαρό μυαλό και δυνατή μνήμη και τόση ενέργεια που θα μπορείτε να κάνετε διπλάσια ή και πολλαπλάσια δουλειά από ένα συνηθισμένο άνθρωπο.

Και δεν χρειαστεί ποτέ να κάνετε δίαιτα,ναπεινάσετε ή να μετρήσετε θερμίδες!

Στο προκείμενο τώρα!

Δεκάδες από μας, τους ανθρώπους που ασχολούμαστε συστηματικά με το fitness, συνηθίζουμε να τρέχουμε το πρωί με άδειο στομάχι. Άλλωστε είναι πρακτικά δύσκολο να φας και μετά να σπριντάρεις.

Και η αλήθεια είναι ότι όντως όταν τρέχουμε χωρίς να φάμε, είτε είναι πρωί είτε όχι, καίμε ποσοστιαία περισσότερο λίπος.

Άρα η απάντηση έχει δοθεί;


Φευ,δεν είναι τόσο απλό το πράγμα! Ειδικά αν θέλουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και όχι τις λεπτομέρειες.

Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν είναι τόσο το πόσο λίπος θα κάψουμε μέσα στο μισάωρο που θα τρέξουμε με άδειο στομάχι, αλλά το πόσο λίπος θα κάψουμε μέσα στη μέρα και κατ' επέκταση σε μακροπρόθεσμη βάση!

Και βέβαια στο σε τι θα μετατραπεί η τροφή που θα φάμε λίγο αργότερα!
Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα και θα την ερμηνεύσουμε μαζί σε μια επόμενη ανάρτηση!

Έως τότε:

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


8 comments:

  1. Ισχύει το οτι όταν κάνεις το πρωί προπόνηση με άδειο στομάχι, μετά πρεπει να τρως μόνο πρωτεινικα γεύματα μέχρι το μεσιμερι και υδατάνθρακες επιτρέπονται από το μεσημεριανό και μετά? (Με σκοπο τη μέγιστη απώλεια λίπους μιλάω πάντα..)

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα και πολλα μπραβο για το φοβερο blog. Eγω που κανω σπριντ νωρις το πρωι τρωω φρουτα μισή ωρα πριν.Ειναι καλή επιλογή?

    ReplyDelete
  3. Δημήτρη δεν ισχύει!
    Φρούτα είναι οκ πριν από τα πρωινά σου σπριντ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ. Αναμένουμε το επόμενο άρθρο πάνω στο θέμα της προπόνησης με άδειο στομάχι.

      Αν μπορείς να μας διαλευκανεις και το θέμα της μεταπροπονητικης διατροφής συγκεκριμένα γι αυτή την περίπτωση (της προπόνησης με άδειο στομάχι)

      Delete
  4. Η whey ειναι επικίνδυνη;

    ReplyDelete
  5. Εμένα η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι ακριβώς επικίνδυνη αλλά είναι ανθυγιεινή. Όπως υπάρχουν τόσα άλλα ανθυγιεινά πράγματα που τρώει πολύς κόσμος. Βοηθάει η whey αλλά έχει αρκετα αρνητικά και αν τα βάλεις όλα σε μια ζυγαρία πιστεύω ότι δεν αξίζει. Είναι πολύ υπερτιμημένη.

    ReplyDelete
  6. Επικίνδυνη όχι. Διάβασε τα άρθρα μου για μια πλήρη ανάλυση!

    ReplyDelete
  7. Χρηστο πηγα να σου γράψω κομεντ αλλα δεν το δεχεται επειδη ειναι μεγαλο και ετσι στο εστειλα στο μέιλ. Οταν και αν εχεις χρονο, ριξτου μια ματια. Σ ευχαριστω!

    ReplyDelete